λοιπον, κατ αρχην η πρωτη (1) συμβουλη απο εμενα θα ηταν να βαλεις σε ολα τα παιδια απο 16 και πανω!
αυτο τουλαχιστον για να μη σε βριζουν, αλλα να τους "προσελκυσεις".
γιατι κακα τα ψεμματα..και ο πιο "γιο" καθηγητης να εισαι μες στο μαθημα, πολλοι ειναι αυτοι που θα επιδιωξουν να σου κανουν τη ζωη δυσκολη

(για πολλους λογους του συστηματος ..ας μην το αναπτυξουμε τωρα..!)
απο προσωπικες εμπειριες τωρα...
εμενα παντα μου αρεσε να ζωγραφιζω και ειναι απο τα αγαπημενα μου "χομπυ"!..
στο σχολειο ομως σπανια χρησιμοποιουσα ολη μου τη φαντασια μου για να κανω κατι πραγματικα "καλο".. και αυτο για δυο λογους:
1. φταιει λιγο η εφηβικη μου "αντιδραση" στο γεγονος οτι ημουν "υποχρεωμενη" να ζωγραφισω κατι, προκειμενου να παρω καλο βαθμο.. (γι αυτο και η συμβουλη που σου εδωσα στην αρχη αρχη!)
2. οτι δεν μου προσφερε κατι ολο αυτο! με την εννοια οτι, οπως ειπες και εσυ σε ενα ποστ, δεν με βοηθουσε η καθηγητρια να εξασκηθω ουσιαστικα, αφου δε μου εδινε συμβουλες!
γι αυτο και η δευτερη (2) συμβουλη μου ειναι να
ασχολεισαι με το εργο του καθενος! οχι να του λες "αυτο ειναι καλο, αυτο χαλια κλπ". αλλα να του λες "το συγκεκριμενο σημειο μου αρεσε πολυ...θα μπορουσες εδω να προσθεσεις το ταδε...ή για να πετυχεις καλυτερα το χρωμα να κανεις αυτο κλπ.."!
τριτη (3) συμβουλη μου ειναι να τους αναθετεις ομαδικα εργα (πχ ανα 2 ατομα) και να του δειχνεις εργα καλλιτεχνων για να δεχθουν τα ερεθισματα που λεγαμε!!
τεταρτη (4) και τελευταια συμβουλη! να τους βαλεις να ασχοληθουν με κομιξ! νομιζω οτι αυτο θα τραβηξει το ενδιαφερον παρα πολλων παιδιων γιατι ειναι κατι που πουλαει στις μερες μας!
πιστευω να σε βοηθησα λιγο!!

και σορρυ για το μεγαλο ποστ!!