Καθηγητής μαθηματικών από οικονομικά + μεταπτυχιακό;

nPb

Well-known member

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,535 μηνύματα.
Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει ούτε τον όρο STEM ούτε τι ήταν οι Euler, Newton κλπ. Αυτοί έζησαν αλλού και σε μια άλλη εποχή. Εδώ είναι Ελλάδα και υπάρχει Κράτος (ΔΗΜΟΣΙΟ :worship: ) και Νόμοι και πάνω από όλα Συντεχνίες :wall: (Μαθηματικών, Φυσικών κλπ)

Η κατάσταση με τα διδακτορικά είναι ακόμα χειρότερη. Υπάρχει και άλλη μια κατηγορία που σας ξέφυγε. Η κατηγορία: "κάνω διδακτορικό για να έχω περισσότερ ΜΟΡΙΑ για να διοριστώ στο ΔΗΜΟΣΙΟ :worship:"

Πρόσφατα είχε πέσει το μάτι μου σε αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για 2 μόνιμες θέσεις ΤΕ Πληροφορικής στο Δημόσιο: και οι 2 καλύφτηκαν από γυναίκες υποψηφίους που είχαν 2 μεταπτυχιακά και 1 Διδακτορικό. Επιστήμονες!

Τελικά για να είσαι σοβαρός άνθρωπος και επιστήμονας δεν αρκεί να έχεις πτυχία, δημοσιεύσεις κλπ αλλά πρέπει να έχει και την στόφα, τον χαρακτήρα του επιστήμονα διαφορετικά είσαι ένα σούργελο με πτυχία.

Πέρασαν δυστυχώς οι εποχές των Newton, Euler, Gauss, Leibniz κλπ. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν ερωτευμένοι με την επιστήμη, τώρα οι άνθρωποι είναι ερωτευμένοι με τα λεφτά και μια θεσούλα.
Δεν ξέρουν το STEM ούτε όσοι έχουν...διδακτορικό! :P Είναι όμως "υποψήφιοι διδάκτορες για μαζεύουν μόρια και να κάνουν επικουρική έρευνα στο τμήμα". Πάντα είχα απορία για κάτι μπαστακωμένους υποψήφιους προτζέκτορες με υφάκι να πίνουν καφέ από το Coffee Island και να κάνουν "έρευνα" στα μπαλκόνια της Κορινθίου ενώ ερευνούν επικουρικές παπάτζες του Τμήματος (όλα μέσα στην ασάφεια αν τους ρωτήσεις). O ΑΣΕΠ έχει μετατραπεί σε μηχανή συλλογής μορίων και παπαγάλων, τελειωμένων βυσματιών που προσκομίζουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά από διάφορα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς να γίνεται καμία επικαιροποίηση της ποιότητας των σπουδών τους. Προσωπικά είμαι επιστημονικά ανίκανος για το κράτος της Ελλάδας (επειδή δεν φτάνω το σκορ μορίων ούτε να μαζεύω σκουπίδια στους ΟΤΑ) αλλά ικανός για την ΕΕ. Είναι λιγάκι τραγικό το θέμα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top