Κάτι βρωμάει στο Α.Π.Θ.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

hurricane

Διάσημο μέλος

Η supergirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,573 μηνύματα.
Από τις 20/09 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εκπέμπει S.O.S.. Και αυτό γιατί, οι περίπου 650 εργολαβικοί εργαζόμενοι του πανεπιστημίου βρίσκονται σε απεργία και κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του πανεπιστημίου. Αιτήματά τους; Επιθυμούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2 με 3 μήνες-, και ζητούν να δοθεί ένα τέλος στην εργολαβική συνθήκη, με την οποία αμφισβητείται μία μόνιμη και σταθερή δουλειά για αυτούς, ενώ παράλληλα βλέπουν τον μισθό τους να μειώνεται, τη στιγμή που μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για το Α.Π.Θ. χορηγείται στις εργολαβικές εταιρείες.
Δύο μικρές αλλά σημαντικές σημειώσεις:
-Οι εργολαβικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε θέσεις καθαρισμού, συντήρησης, φύλαξης και διοίκησης του πανεπιστημίου.
-Οι εργολαβικές εταιρείες είναι οι "μεσάζοντες" μεταξύ κράτους και εργολαβικών.

Εύλογα όμως κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί: "Εντάξει, και τι σημαίνουν όλα αυτά;"
Σε πρώτο στάδιο, αρκεί να παραθέσουμε τις μαρτυρίες φοιτητών του Α.Π.Θ., οι οποίοι περιγράφουν την κατάσταση που αντικρίζει κανείς μόλις εισέλθει στην πανεπιστημιούπολη (δείτε παρακάτω).
Έπειτα, θα μπορούσαμε να προβληματιστούμε γύρω από τα αιτήματα των εργολαβικών, ώστε να κατανοήσουμε τι ζητάνε και αν αυτό είναι ορθό.

Η αφίσα που είναι αναρτημένη σε όλους τους τοίχους του πανεπιστημίου τον τελευταίο μήνα:

Καμαρώστε το Αριστοτέλειο του πρύτανη Μυλόπουλου με τη χρυσή... χ@στρα! Φωτογραφίες - ΣΟΚ.
Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις 21 Οκτωβρίου 2012 - 11:56./ Δημοσίευση από makeleio.gr

Σημείωση: Για τις φωτογραφίες ανοίξτε το link του τίτλου.

"Μερικές φωτογραφίες από την κατάντια της Ιατρικής Θεσσαλονίκης. Αυτά μάλλον τα έκαναν οι "φοιτητές". Μέχρι και ακαθαρσίες βρήκαμε στην θύρα των εργαστηρίων στο υπόγειο. Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη, η φοιτητική συνέλευση μέχρι τις 12 το βράδυ προσπαθούσε να αποφασίσει τι θα κάνει για να "σώσει" το δημόσιο πανεπιστήμιο, για πλέρια δημοκρατία. Άλλη μια τζούφια Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν έχω λόγια να πώ πόσο θλίβομαι..

Πίστευα, αφελώς, πως δεν μπορεί, έχουμε κάποιο κοινωνικό πολιτισμό βρε αδερφέ και λίγο φιλότιμο. Τόση καφρίλα από ανθρώπους που "αποτελούν το μέλλον μας" δεν την περίμενα. Η ευθύνη βαραίνει φυσικά και την Πρυτανεία η οποία δεν ενεργοποίησε ακόμα πιστεύω την ομάδα εκτάκτου ανάγκης για καθαρισμό. Δεν έχουμε μέλλον όταν οι "θυμωμένοι" φοιτητές μας καταστρέφουν το ίδιο τους το σπίτι. Οι κομματικοί κομισάριοι προφανώς δεν έχουν την απαιτούμενη νοημοσύνη να καταλάβουν πως συμμετέχουν εδώ και δεκαετίες στην υποβάθμιση των σπουδών τους και στην καταστροφή του σπιτιού τους του ίδιου που φτιάχτηκε, όχι με τα λεφτά της "πλουτοκρατίας" αλλά με τα λεφτά των γονιών ΟΛΩΝ μας.

Δεν έχει μέλλον αυτή χώρα. Τώρα ξέρουμε γιατί η χώρα καταβαραθρώθηκε από τα παιδιά των κομματικών σωλήνων που παρασιτούν εις βάρος του κράτους μας και που έγιναν υπουργοί, γενικοί γραμματείς κλπ, κλπ".

Νίκος, φοιτητής

05/11/2012 - 18:08 / Δημοσίευση από: Athensvoice.gr
Σκουπίδια, άνθρωποι και ποντίκια στο ΑΠΘ
Φοιτήτρια του ρυπαρού πανεπιστημίου απευθύνει ανοιχτή επιστολή σε όλους μας

Tο κείμενο που ακολουθεί υπογράφεται από την «Ε.Κ.», φοιτήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αναφέρεται στο αποτρόπαιο θέαμα των περιβαλλόντων χώρων του ιδρύματος, λόγω της απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων, και κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες σε μία πληθώρα σελίδων του διαδικτύου.

ΑΠΘ: Από εστία γνώσης, σε εστία μόλυνσης. Προς όλα τα blog, ειδησεογραφικά sites, και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Σήμερα Κυριακή, 4/11, γύρω στις 3 το μεσημέρι, καθώς επιστρέφαμε από τη Φοιτητική Λέσχη προς το κέντρο διασχίζοντας το ΑΠΘ, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα θέαμα διόλου ευχάριστο: ένα νεκρό ποντίκι στο χώμα κάτω από ένα δέντρο. Προσπεράσαμε το σημείο και καθώς περνούσαμε από τη θεολογική σχολή, είδαμε μέσα στους θάμνους άλλο ένα ποντίκι να κινείται. Είναι γεγονός, η κατάσταση στο ΑΠΘ έχει πλέον φτάσει σε οριακό σημείο. Τα σκουπίδια είναι βουνό σε κάθε αίθουσα, οι κάδοι γεμάτοι μέχρι επάνω, οι τουαλέτες απροσπέλαστες, οι εξωτερικοί χώροι γεμάτοι φυλλάδια, καφέδες, φαγητά… Η περιγραφή της κατάστασης αποτυπώνεται πλήρως στο βίντεο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο youtube.
Καθόλου δεν μας ξένισε η θέα των 2 ποντικιών σήμερα. Πολλοί θα χαρακτήριζαν την ύπαρξη τους ως «αναμενόμενη». Λογικό είναι να έρχονται να ζήσουν εκεί όπου υπάρχει τροφή, δηλαδή αποφάγια στα σκουπίδια που συσσωρεύονται κάθε μέρα στο –υπο διάλυση πλέον- Πανεπιστήμιο μας. Καθημερινά κάνουμε μάθημα 150 άτομα σε αίθουσες που χωράνε 100.Καθόμαστε στα περβάζια και στα σκαλοπάτια, παρέα με τα άδεια πλαστικά ποτήρια καφέ και τις μισοφαγωμένες τυρόπιτες. Από τη μία εξοργίζομαι γιατί αυτό δείχνει και το επίπεδο του πολιτισμού μας: αγαπητέ φοιτητή, εσύ που σπουδάζεις με τα λεφτά που σου στέλνουν οι γονείς σου από το υστέρημα τους, και άνετος κάθε πρωί παίρνεις το freddo σου για να «ξυπνήσεις», δώσε μου έναν πειστικό λόγο γιατί, εφόσον βλέπεις ότι τα σκουπίδια έχουν φτάσει στο μπόι σου και ο κάδος είναι γεμάτος μέχρι πάνω, δεν παίρνεις το ρημάδι το ποτήρι να το πετάξεις έξω από το ΑΠΘ όταν φεύγεις και πρέπει να το αφήσεις εκεί να κάνει παρέα στα υπόλοιπα; Σ’αρέσει αυτή η κατάσταση; Δείξε λίγο πολιτισμό και βοήθα να μην πεθάνουμε όλοι εκεί μέσα από καμιά μόλυνση. Κάνε μου τη χάρη. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γίνει μόλις κρυώσει ο καιρός και κλείσουμε τα παράθυρα στις αίθουσες-τότε τα μικρόβια θα κάνουν πάρτυ,εκεί παρέα με τα σκουπίδια, και αυτά τα λεφτά που μου στέλνουν το μήνα, θα γίνουν όλα αντιβιώσεις και αντιβηχικά. Από την άλλη, ομολογώ ότι δεν ξέρω πώς θα λυθεί το πρόβλημα με την απεργία των υπαλλήλων. Σεβαστά τα αιτήματα τους, αλλά δεν γράφω αυτό το κείμενο για αναλύσω το ποιος έχει δίκιο σε αυτήν την ιστορία-αρμόδιο είναι το δικαστήριο για τέτοια θέματα. Αν συνεχιστεί και άλλο αυτό το χάος, τα ποντίκια είναι το λιγότερο που θα αντικρίζουμε μέσα στο ΑΠΘ. Πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση ώστε να καθαριστεί το πανεπιστήμιο που πλέον αντί για εστία γνώσης και πολιτισμού, είναι εστία μικροβίων και μόλυνσης. Σε όλα αυτά, έρχομαι να προσθέσω ότι το αναγνωστήριο της κεντρικής βιβλιοθήκης για λόγους υγιεινής είναι κλειστό από τις 26 Σεπτεμβρίου, μη επιτρέποντας στους φοιτητές να διαβάσουν τα μαθήματά τους-κάποιοι,ξέρετε,δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν στο σπίτι, είτε επειδή συγκατοικούν με γονείς ή φίλους, είτε λόγω φασαρίας, είτε για τον οποιοδήποτε προσωπικό λόγο. Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ αποτελεί πυρήνα του φοιτητικού campus και πρέπει να ανοίξει άμεσα-έστω και αν ως προσωρινή λύση λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Καλώ κάθε αρμόδιο να ενδιαφερθεί για τη λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος. Η κατάσταση είναι οριακή και το πανεπιστήμιο διαλύεται. Σεβόμαστε τον αγώνα των εργαζομένων-κανείς δεν μπορεί να εργάζεται χωρίς να πληρώνεται, ωστόσο κάποιος πρέπει να σεβαστεί εμάς τους φοιτητές, τους καθηγητές και τους ξένους επισκέπτες στο ΑΠΘ που θέλουμε να σπουδάσουμε, να εργαστούμε και να γνωρίσουμε το πανεπιστήμιο αντίστοιχα, και πλέον μας έχουν στερηθεί όλα αυτά τα δικαιώματα.

ΖΗΤΑΜΕ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΜΕΣΑ.ΜΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ.
Ε.Κ Φοιτήτρια Νομικής ΑΠΘ

-Μία πρώτη απάντηση στο πρόβλημα:

Hμερομηνία δημοσίευσης: 17-10-12 / από: Εφημερίδα Καθημερινή
Λύση για τα σκουπίδια στο ΑΠΘ
Θανασης Τσιγγανας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Προσωρινή λύση βρήκαν οι απεργοί και η Σύγκλητος του ΑΠΘ για να καθαρίσουν στοιχειωδώς νευραλγικής σημασίας κτίρια και χώρους της Πανεπιστημιούπολης. Μετά τέσσερις εβδομάδες κινητοποιήσεων κι ενώ τα σκουπίδια ξεχειλίζουν σε κάθε γωνιά του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, οι υπάλληλοι στις εργολαβίες σε ένδειξη καλής θέλησης αποδέχθηκαν την πρόταση της Συγκλήτου να ενισχύσουν το προσωπικό ασφαλείας που έχουν ορίσει για να καθαριστούν στοιχειωδώς οι σχολές υγειονομικού ενδιαφέροντος (Ιατρική, Οδοντιατρική, Κτηνιατρική).

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΑΠΘ απασχολεί έντονα και την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών οι υπουργοί Εργασίας και Παιδείας θα εξετάσουν σε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Πρυτανείας και των εργαζομένων το θέμα των εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ.

Στο μεταξύ κι ενώ η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προχθές την έκτη κατά σειρά προκαταρκτική έρευνα για πεπραγμένα του ΑΠΘ, ο Σύνδεσμος Καθηγητών του Πανεπιστημίου θέτει εκ νέου ζήτημα για την ερευνητική πολιτική του. Στις αρχές του μήνα ο Σύνδεσμος είχε επισημάνει ότι το ΑΠΘ πρέπει να επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και στην έρευνα με δικές του μεγάλες πρωτοβουλίες. Με σαφείς αιχμές προς τον κ. Μυλόπουλο και την Πρυτανεία, τα μέλη του Συνδέσμου τόνισαν ότι «το ΑΠΘ πρέπει να συμπεριφερθεί ως δημόσιο εκπαιδευτικό Ιδρυμα κι όχι ως πολιτικός αντιπολιτευτικός μοχλός». Με τη χθεσινή ανακοίνωσή του έθεσε εκ νέου σαφή ερωτήματα για την ερευνητική πολιτική του ΑΠΘ. Υστερα από μελέτη σχετικών εγγράφων ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι «από το 2010 υπάρχει μια επιλεκτική μεταχείριση ερευνητικών περιοχών και έχουν αφεθεί εκτός η ιατρική και κλινική έρευνα και άλλες ερευνητικές περιοχές όπου δραστηριοποιούνται πολλές ομάδες του ΑΠΘ. Τα μέλη του Συνδέσμου ζήτησαν μάλιστα συμπληρωματικά έγγραφα (που πρέπει «να γίνουν γνωστά σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα») και η αρμόδια αντιπρύτανης τους παρέπεμψε στις υπηρεσίες του ΑΠΘ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Οι φοιτητές,αντί να κλαίγονται,καλά θα κάνουν να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσω των συλλογικών τους οργάνων ώστε να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργολαβικών οπότε και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.Οι άνθρωποι αυτοί,που για χρόνια καθάριζαν τα σκατά όλων των φοιτητών του ΑΠΘ,ξαφνικά μένουν απλήρωτοι για 4 μήνες,ενώ ο εργολάβος έχει ήδη καρπωθεί το κονδύλι απ'το ΑΠΘ.Για χρόνια τώρα το ΑΠΘ,αντί να προσλάβει απ'ευθείας τους υπαλλήλους που χρειάζεται,μίσθωνε τον εργολάβο,με συνέπεια να δαπανεί γύρω στα 17 εκατομμύρια το χρόνο,ενώ τα έξοδα για την μισθοδοσία των υπαλλήλων ήταν περίπου 6-7 εκατομμύρια.Πάνω απ'τα μισά χρήματα δηλαδή "χάνονταν" στη μαύρη τρύπα του μεσάζοντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iratus

Δραστήριο μέλος

Ο Iratus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 418 μηνύματα.
Νομίζω πως δε χρησιμοποιούν καθαριστικά με αρώματα,γι αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θάλεια

Διάσημο μέλος

Η Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 3,424 μηνύματα.
Επίσης, καλό θα ήταν οι "φοιτητές" μετά από τις συνελεύσεις να μαζεύουν τα σκουπίδια τους. Δεν είναι ωραίο θέαμα οι καφέδες και οι μπύρες να φτάνουν μέχρι το γόνατο. Μπορεί να λένε ότι είναι δίπλα στους υπαλλήλους που απεργούν, αλλά τουλάχιστον να δείχνουν λίγη ανθρωπιά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

hurricane

Διάσημο μέλος

Η supergirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,573 μηνύματα.
Οι φοιτητές,αντί να κλαίγονται,καλά θα κάνουν να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσω των συλλογικών τους οργάνων ώστε να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργολαβικών οπότε και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.Οι άνθρωποι αυτοί,που για χρόνια καθάριζαν τα σκατά όλων των φοιτητών του ΑΠΘ,ξαφνικά μένουν απλήρωτοι για 4 μήνες,ενώ ο εργολάβος έχει ήδη καρπωθεί το κονδύλι απ'το ΑΠΘ.Για χρόνια τώρα το ΑΠΘ,αντί να προσλάβει απ'ευθείας τους υπαλλήλους που χρειάζεται,μίσθωνε τον εργολάβο,με συνέπεια να δαπανεί γύρω στα 17 εκατομμύρια το χρόνο,ενώ τα έξοδα για την μισθοδοσία των υπαλλήλων ήταν περίπου 6-7 εκατομμύρια.Πάνω απ'τα μισά χρήματα δηλαδή "χάνονταν" στη μαύρη τρύπα του μεσάζοντα.
μέσες άκρες με κάποιες όμως διαφορές αυτό πιστεύω και εγώ.
πρωτοβουλίες και δράσεις για να συμπαρασταθούν οι φοιτητές στους εργολαβικούς έχουν αρχίσει να γίνονται πολλές. το θέμα είναι ότι είναι ανοργάνωτες, κάθε σχολή θα χει 2-3 άσχετες τέτοιες κινήσεις, κομματικές ή μη, οι οποίες όμως δεν μπορούν να πετύχουν το σκοπό τους εξαιτίας της μειωμένης συμμετοχής (και της απάθειας των υπολοιπων φοιτητών).
Επίσης, καλό θα ήταν οι "φοιτητές" μετά από τις συνελεύσεις να μαζεύουν τα σκουπίδια τους. Δεν είναι ωραίο θέαμα οι καφέδες και οι μπύρες να φτάνουν μέχρι το γόνατο. Μπορεί να λένε ότι είναι δίπλα στους υπαλλήλους που απεργούν, αλλά τουλάχιστον να δείχνουν λίγη ανθρωπιά.

εδώ είναι η μεγάλη διαφωνία. ναι μεν δεν μας αρέσει να ζούμε στα σκουπίδια αλλά άμα πάμε να μαζέψουμε τίποτα έρχονται οι παραταξιακοί και βρίζουν ότι παρεμποδίζουμε την απεργία. ρε φίλε πια, νταξ. να κάτσω πάνω στην καρέκλα που έχει χυθεί ο καφές δηλαδή και να γίνω χάλια επειδή είμαι μαζόχα και δεν θέλω να καθαρίσω γιατι θα παρεμποδισω την απεργία. μην τρελαινομαστε. δεν είπα να πάρω σκούπα και αζαξ να καθαρισω ολη τη σχολη και να τη κανω λαμπικο!
τουλάχιστον τώρα βάλανε προσωπικό ασφαλείας και δεν κολυμπάμε στους σωρούς σκουπιδιών για να πάμε στο μάθημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
Αλληλεγγύη? Αγωνιστικές αποφάσεις? Πως, όταν η πλειοψηφία των φοιτητών δεν γνωρίζει τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργολαβικών? Όταν ο φοιτητής βλέπει ένα βρώμικο πανεπιστήμιο και το μόνο που τον νοιάζει είναι να μην έρθει η μπόχα στη μύτη του, κι όχι τι φταίει που υπάρχει αυτή η μπόχα? Όταν του λέει ο απεργός ότι δεν έχει να ταϊσει τα παιδιά του και αυτός απαντάει "Κι εγώ τι φταίω?". Όταν σ'ένα τμήμα 1200-1500 φοιτητών όπως το δικό μου, στην τελευταία συνέλευση ήταν καμιά 100αριά άτομα, και στην ψηφοφορία συμμετείχαν 66 , αριθμός ανίκανος να διαμορφώσει έγκυρο αποτέλεσμα? Αν όμως πας μια βόλτα σήμερα απ'το Vogue που έχει πάρτυ η ΔΑΠ, δε θα μπορείς να κουνηθείς απ'το στριμωξίδι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lowbaper92

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο lowbaper92 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,504 μηνύματα.
____________________-mgHdrK.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Είναι αδιανόητο να είναι απλήρωτοι αυτοί οι άνθρωποι εφόσον ο εργολάβος έχει εισπράξει το κονδύλι!

Ο πατέρας μου έχει ποσοστό σε εταιρεία που έχει εργολαβικούς στα ΕΛ.ΠΕ. και όχι μόνο δεν έχουν καθυστερήσει ούτε ένα μεροκάματο στους ανθρώπους αλλά βάζουν κι απ'την τσέπη τους μια που τα πετρέλαια πλέον καθυστερούν να πληρώσουν!

Κι αυτός ο μπαγλαμάς πήρε τα λεφτά κι άφησε τους ανθρώπους στα κρύα του λουτρού...γι'αυτό και μόνο προσωπικά του εύχομαι να πεθάνει ένα βασανιστικό θάνατο από καρκίνο,αυτός και όλη του η οικογένεια!

Επίσης,ψόφος και σε όποιον υπέγραψε την εργολαβία μ'αυτή την εταιρεία...

Υ.Γ. Πως κοιμούνται τα βράδια αυτά τα κτήνη ήθελα να'ξερα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Ανεπίτρεπτο και εξοργιστικό το να μην πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του κάθε χώρου, ιδωτικού είτε δημοσίου, και σίγουρα χρειάζονται την υποστήριξη των φοιτητών στον αγώνα τους.
Όμως, μη μου πείτε ότι, όταν ένας φοιτητής/τρια πετάει κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού ή τη μισοφαγωμένη τυρόπιτα, το κάνει σκεπτόμενος εκείνη τη στιγμή την αλληλεγγύη στους υπαλλήλους της καθαριότητας!!!
Μου θυμίζουν αυτούς τους οδηγούς που πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου το πακέτο τα τσιγάρα, τα άδεια κουτιά αναψυκτικών κ.α.
Άλλο το «συμπαραστέκομαι» στον αγώνα κάποιας ομάδας ανθρώπων και άλλο «είμαι κάφρος».

https://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=20995
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

hurricane

Διάσημο μέλος

Η supergirl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,573 μηνύματα.
γι'αυτό και μόνο προσωπικά του εύχομαι να πεθάνει ένα βασανιστικό θάνατο από καρκίνο,αυτός και όλη του η οικογένεια!
εε, εε χαλάρωσε. ήμαρτον πια, τι κατάρες είναι αυτές! να ευχόμαστε να πάθει καρκίνο μια ολόκληρη οικογενεια, να πεθάνει.:worry:
να ναι καλά στην υγεία του όλος ο κόσμος και να μας λείπουν τέτοια!
όσο "κακός" και διεφθαρμένος να είναι ένας άνθρωπος, σίγουρα δεν του αξίζει κανενός τέτοια τύχη.
Ανεπίτρεπτο και εξοργιστικό το να μην πληρώνονται αυτοί οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα του κάθε χώρου, ιδωτικού είτε δημοσίου, και σίγουρα χρειάζονται την υποστήριξη των φοιτητών στον αγώνα τους.
Όμως, μη μου πείτε ότι, όταν ένας φοιτητής/τρια πετάει κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού ή τη μισοφαγωμένη τυρόπιτα, το κάνει σκεπτόμενος εκείνη τη στιγμή την αλληλεγγύη στους υπαλλήλους της καθαριότητας!!!
Μου θυμίζουν αυτούς τους οδηγούς που πετάνε από το παράθυρο του αυτοκινήτου το πακέτο τα τσιγάρα, τα άδεια κουτιά αναψυκτικών κ.α.
Άλλο το «συμπαραστέκομαι» στον αγώνα κάποιας ομάδας ανθρώπων και άλλο «είμαι κάφρος».

https://www.edu4u.gr/Comments.aspx?qId=20995
σχόλια στο άρθρο που παρέθεσες:
Καλά τόσο βρομιάρηδες είναι οι φοιτητές? Αυτό στην φωτογραφία, νομίζεις ότι είναι ένα υπόγειο δρομάκι μετρό σε τριτοκοσμική χώρα..
:worry: έλεος, τίποτα δεν κατάλαβε από ολόκληρο άρθρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιάννης94

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 262 μηνύματα.
σχόλια στο άρθρο που παρέθεσες:
:worry: έλεος, τίποτα δεν κατάλαβε από ολόκληρο άρθρο.

Ελπίζω να μην αναφέρεσε σε μένα για το σχόλιο. Δεν υποστηρίζω τίποτα από όσα γράφει αυτός ο "g".
Εγώ είπα την άποψή μου παραπάνω. Όταν παρέθεσα αυτό το άρθρο, δεν είχε γράψει κανείς τίποτα από κάτω.:worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
εε, εε χαλάρωσε. ήμαρτον πια, τι κατάρες είναι αυτές! να ευχόμαστε να πάθει καρκίνο μια ολόκληρη οικογενεια, να πεθάνει.:worry:
να ναι καλά στην υγεία του όλος ο κόσμος και να μας λείπουν τέτοια!
όσο "κακός" και διεφθαρμένος να είναι ένας άνθρωπος, σίγουρα δεν του αξίζει κανενός τέτοια τύχη.

Αυτή η "οικογένεια" στην οποία αναφέρεσαι ζει στα πούπουλα και τις ανέσεις σε βάρος αυτών των ανθρώπων!Κάποιοι πεινάνε για να ζουν αυτοί πλουσιοπάροχα το καταλαβαίνεις;
Και δεν πεινάνε τίποτα ξένοι,πεινάνε οι εργαζόμενοί τους,άνθρωποι που τους ξέρουν!
Εγώ 18 χρονών πήγαινα με τους δικούς μας εργολαβικούς και δουλεύαμε μαζί τα καλοκαίρια,τώρα κάποιους μπορεί να τους πάρω τηλέφωνο να πάμε για μπύρες,κάποιου την κόρη ή ανιψιά ή οτιδήποτε μπορεί να τύχει να στεφανωθώ...καταλαβαίνεις τι σημαίνει να τους κοροϊδεύεις έτσι;
Αυτό σημαίνει ΕΝΑ πράγμα,ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας μπαγλαμάς που ζει στο τζάκι και τον μικρόκοσμό του και δε τον νοιάζει καν που έξω απ'τη σπιταρόνα του ο άλλος ψάχνει τον κάδο των σκουπιδιών!

Όχι καλή μου,αυτούς τους αξίζει κάθε κακή τύχη και κάθε δυστυχία!Από φυλακή και δήμευση περιουσίας μέχρι καρκίνος και λέπρα!

Υ.Γ. Κι όσο για το κλασικό "τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα για τις πράξεις των γονιών τους"...το μήλο κάτω απ'τη μηλιά θα πέσει μάγκες!
Θυμάμαι π.χ. που έλεγαν για το γιο του Άκη και το τι μπινελίκια ακούει στο σχολείο του...εσείς π.χ. με τέτοιο πατέρα και τέτοια μάνα τι πιστεύετε ότι θα γίνει αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει,ευυπόληπτος και τίμιος Έλληνας πολίτης;!:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
11/14/2012 - 18:30

Σε αποκάλυψη βόμβα για το παρασκήνιο των υποτιθέμενων ανεξάρτητων και αυθόρμητων κοινωνικών αγώνων προέβη ο πρόεδρος του Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προστατευόμενος του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων με απώτερο στόχο τον εκβιασμό όπως αναφέρει του υπουργείου Παιδείας να δώσει στο Πανεπιστήμιο χρήματα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, «Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις».
Τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δηλώνοντας ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση όπου προτάθηκε η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας με «χορηγία» του ΑΠΘ. Στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη ο Γιάννης Μυλόπουλος δηλώνει ότι πρόκειται για συκοφαντίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
τι μαλακίες διαβάζω. Εδώ οι άνθρωποι έχουν μείνει απλήρωτοι εδώ και πόσους μήνες, δεν έχουν να ταΐσουν τις οικογένειες τους και έρχεσαι εσύ και μου μιλάς για ιστορίες συνωμοσίας. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος και τις φαντασιώσεις σου άστες για αλλού. Δεν λέω σε καμιά περίπτωση ότι ο πρύτανης και τα τσιράκια του είναι τα καλά παιδιά, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί που δεν έχει λεφτά το ΑΠΘ. Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει την κατάσταση εδώ που την έφερε, φταίει το psi που κούρεψε τα αποθεματικά του ΑΠΘ και φταίει η εξάρτηση της χώρας απο εε-δντ, που έχει καταστρέψει κάθε παραγωγική πηγή της χώρας και χρησιμοποιεί το χρέος για να υποδουλώσει το λαό μας και να δημιουργήσει τις λεγόμενες εοζ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει την κατάσταση εδώ που την έφερε, φταίει το psi που κούρεψε τα αποθεματικά του ΑΠΘ

Και δε μου λες φιλαράκο,την εντολή για επαναγορά Ελληνικών ομολόγων με τα αποθεματικά του πανεπιστημίου ποιος την έδωσε;:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giosx

Δραστήριο μέλος

Ο Γοργίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 652 μηνύματα.
Σήμερα οι "Δημοκρατικές Δυνάμεις του Προλεταριάτου" :P:P
έδωσαν 1 μάθημα στον Πρύτανη του ΑΠΘ στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο.... :worry:
επειδή επέτρεψε να ξεβρωμίσει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Σήμερα οι "Δημοκρατικές Δυνάμεις του Προλεταριάτου" :P:P
έδωσαν 1 μάθημα στον Πρύτανη του ΑΠΘ στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο.... :worry:
επειδή επέτρεψε να ξεβρωμίσει...

Καταρχήν ήταν ο Παυλίδης, ο οποίος είναι κοσμήτορας, όχι πρύτανης. Επίσης, τέτοιες ενέργειες καταδικάζονται και από την αριστερά. Λογικές τραμπουκισμού από μειοψηφίες όχι μόνο δεν είναι στην υπηρεσία του κινήματος και δρουν προβοκατόρικα αλλά πρέπει να απομονωθούν και από τους ίδιους τους φοιτητές. Αυτές είναι πράξεις που δίνουν πάτημα στην αντίδραση να οξύνει την επίθεση και να εφαρμόσει χωρίς παρεκκλίσεις τα μέτρα που έχουν περάσει για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, να νομιμοποιήσει πλήρως και ακόμα και στις συνειδήσεις της κοινωνίας την παρουσία της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο, ώστε να καταστέλλει κάθε απεργία και κατάληψη των φοιτητών ή των εργαζομένων. Και όλα αυτά σε περίοδο μάλιστα που το φοιτητικό κίνημα είναι σε αδράνεια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BLUE SEA

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηλιούπολη (Αττική). Έχει γράψει 1,898 μηνύματα.
Φταίει η πολιτική της κυβέρνησης που έχει φέρει την κατάσταση εδώ που την έφερε, φταίει το psi που κούρεψε τα αποθεματικά του ΑΠΘ και φταίει η εξάρτηση της χώρας απο εε-δντ, που έχει καταστρέψει κάθε παραγωγική πηγή της χώρας και χρησιμοποιεί το χρέος για να υποδουλώσει το λαό μας και να δημιουργήσει τις λεγόμενες εοζ.

Πες τα βρε μεγάλε ... Οι κυβερνήσεις της αστικής τάξης, η αντιλαϊκή πολιτική της, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της και η υπόθαλψη των αδηφάγων πολιτικών που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια μας έφεραν ως το τέλμα και την εξαθλίωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top