Εντελώς περαστικός από την κουβέντα σας, είπα να πω τη γνώμη μου... Λοιπόν, δεν είμαι καπνιστής, αλλά πιστεύω ότι καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και κανένας δεν μπορεί να του απαγορεύσει να καπνίζει.
Θεωρώ γελοία τη νέα νομοθεσία της ΕΕ που περιθωριοποιεί τους καπνίζοντες...
Δεν έχω καπνίσει ποτέ τσιγάρο, γιατί απλά δεν έχω αισθανθεί την ανάγκη. Αν το θελήσω, δε θα φοβηθώ κανέναν! Όλοι οι φίλοι - καπνιστές μου λένε ότι "κάνω την καλύτερη δουλειά". Εγώ είμαι υπέρ αυτών που έχουν αποφασίσει να καπνίζουν επειδή τους αρέσει, γιατί είναι μια μορφή ελεύθερης βούλησης και καταδικάζω άλλη μια φορά την απόφαση της ΕΕ γιατί είναι άλλη μια μορφή χειραγώγησης και μαζοποίησης...
Ο καθένας θα έπρεπε να είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, αλλά από τη στιγμή που πάρα πολλοί δε διαθέτουν ίχνος αυτοσυγκράτησης και προχωρούν σε πράξεις οι οποίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις για άλλους που δε φταίνε σε τίποτα, θα πρέπει κάποιος να θέσει κάποια όρια.
Η νομοθεσία της ΕΕ δεν περιθωριοποιεί τους καπνίζοντες. Οριοθετεί τις περιοχές στις οποίες το κάπνισμα είναι επιτρεπτό, για να μη γίνει το αντίστροφο, δηλαδή, να μην περιθωριοποιηθούν οι μη καπνίζοντες, εξαιτίας της απεχθούς ατμόσφαιρας που προκαλείται από τον καπνό και των κινδύνων που ενέχει για την υγεία το παθητικό κάπνισμα.
Η νομοθεσία είναι, εκτός των άλλων, απαραίτητη για να προστατέψει και τους παιδικούς οργανισμούς, οι οποίοι συχνά εκτίθενται σε περιβάλλον με καπνό. Αν δε σέβονται κάποιοι καπνιστές την υγεία και το δικαίωμα των συμπολιτών τους στον καθαρό αέρα, ας σεβαστούν τουλάχιστον την ευαίσθητη υγεία των παιδιών.
Ακόμη, η νομοθεσία αυτή δεν έχει ως σκοπό την πρόκληση φόβου, αλλά την προστασία των μη καπνιστών. Σαφώς και δεν είναι σκοπός να φοβηθούν οι καπνιστές, αλλά να κατανοήσουν κάποιοι από αυτούς ότι με το να καταχράζονται το δικαίωμά τους να καπνίζουν, καπνίζοντας και σε χώρους όπου ο καπνός διαδίδεται ως το χώρο στον οποίο αναπνέουν άλλα άτομα, κάθε άλλο παρά δημοκρατικοί και ευσυνείδητοι πολίτες είναι.
Είναι αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης το κάπνισμα; Πολλοί καπνιστές λένε πως άρχισαν το κάπνισμα για να κάνουν τους μάγκες. Ή γιατί η παρέα τους κάπνιζε. Παλαιότερα, ακόμη, το κάπνισμα διαφημιζόταν ως αξία. Για ποια ελεύθερη βούληση γίνεται, λοιπόν, λόγος, όταν το άτομο καπνίζει ως αποτέλεσμα εξωτερικής πίεσης, ή, έστω, όταν εξωτερική πίεση συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη λήψη της απόφασης για έναρξη του καπνίσματος;
Τέλος, για ποια χειραγώγηση και για ποια μαζοποίηση μιλάς;
Φιλικά,

.
γιατι ο καπνος στο σακουλι,τι νομιζεις οτι δεν ειναι εργοστασιακος?επισης,δεν νομιζω να υπαρχει καποια αξιοσημειωτη διαφορα μεταξυ κανονικου καπνου και light.αυτα ειναι μ@λ@κιες για να παραπλανουν κατι βλ@κες.(σορρυ για τις εκφρασεις)
Hmm, η δύναμη της διαφήμισης, ή, έστω, των εμπορικών τρικ, είναι μεγάλη. Δε νομίζω πως με το να χαρακτηρίζεις τους ανθρώπους αυτούς "βλάκες" πετυχαίνεις κάτι.
@fragl-αμα το πας ετσι,να σου πω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι που δοκιμασαν ελαφρα ναρκωτικα,καπνιζουν.αρα για να μην μπλεξεις με τα σκληρα,τα οποια ξεκινας αφου εχεις κανει μαλακα,θα πρεπει να ποινικοποιηθει το τσιγαρο.ο καθενας,ομως,ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του.τα ναρκωτικα θα πρεπει να νομιμοποιηθουν,δεν φταιει κανενας για καποιους ανεγκεφαλους που κανουν καταχρησεις και πεθαινουν.
@blast_791- +1000 σε οσα ειπες.
+1