Από τι να καταστραφεί;

Από τις λάθος επιλογές μας; Από τους ανθρώπους που ψηφίστηκαν και στηρίζο
νται από τις "προσωπικότητες" της χθεσινής συγκέντρωσης; Η ζημιά έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει. Όλοι το έριξαν στην αγανάκτιση λες και τα προβλήματα τα δημιούργησαν κάποιοι άλλοι και μεις οι αγανακτισμένοι κοιμόμασταν με υπνωτικά χάπια. Μια χώρα δεν καταστρέφεται από τους πολιτικούς αλλά από τον πυρήνα της, που είναι το κράτος δηλ., όλοι εμείς οι οποίοι στρίβουμε δια του αρραβώνα. Όσοι αποτελούμε αυτήν την κοινωνική ομάδα που λέγεται κράτος. Ο καθένας από το δικό του χώρο, έκανε τόσα χρόνια την ανάγκη του και τώρα δεν θέλει να τραβήξει το καζανάκι. Θέλει να αφήσει τα σκατά που έκανε, να βρωμίσουν την περιοχή. Μόνο που τα σκατά στο τέλος θα μας πνίξουν όλους, φταίτες και αθώους.

Λυπάμαι που το τέλος πολλών ανθρώπων θα είναι οδηνυρό, αλλά δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να έχουν για πολιτικούς τους σημερινούς "αγανακτισμένους" επαναστάτες με κουταλοπίρουνα και laptop. Η γενιά του '74 ξεκίνησε με πάθος και οράματα...με σκοπό να αλλάξει το μέλλον της και όχι το μέλλον των Ελλήνων. Τουλάχιστον έκαναν ένα καλό. Δανείστηκαν λεφτά για να διορίσουν (περίπου) 1.500.000 Έλληνες ως δημοσίους υπαλλήλους. Τα "σπασμένα" ποιος θα τα πληρώσει isida, όταν η φοροδιαφυγή πολλών αγανακτισμένων αγγίζει το 95%;

Τα δάνεια δεν πληρώνονται με αύξηση του ΦΠΑ και με μέτρα...αλλά με άνοιγμα της αγοράς και με επενδύσεις. Δυστυχώς με την μηδενιστική συμπεριφορά μας, δεν κοιτάμε τι Ελλάδα θέλουμε το 2012 και μετά αλλά ποια Ελλάδα είχαμε μέχρι ώρας...
Βασίλη κανείς δεν είπε ότι το ΔΝΤ είναι ολόσωστο ή ότι οι ειδικοί διαμεσολαβητές για την αποπληρωμή του χρέους είναι θεοί. Απλά να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας να μην ψάχνουμε για πισωγυρίσματα που θα μας οδηγήσουν στην καταστροφή.
Ας κοιτάξουμε να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις ενώ είμαστε στην Ε.Ε. και στο €. Να δούμε τι έφταιξε και δεν γίναμε ποτέ...Σουηδία ή Δανία (χώρες στο μέγεθος της Ελλάδας). Να δούμε γιατί δεν γίνονται βιομηχανικές επενδύσεις και όλοι μας κάθε τετραετία από το '74 ψάχναμε μια θέση στο δημόσιο με ρουσφέτι. Οι πολιτικοί φταίνε γι' αυτό ή η λάθος νοοτροπία του Έλληνα για το θέμα εργασιακή απασχόληση; Δεν μου αρέσει να αναλωθώ άλλο σε ρίξιμο ευθυνών στο παρελθόν ούτε να φωνάξω χαριτωμένα σλόγκαν "μαζί τα φάγαμε". Θα μου άρεσε να ακούσω σαφή μέτρα ανάκαμψης και ανάπτυξης της χώρας μου για την επόμενη 3ετία. Σε λίγο καιρό θα είμαι πτυχιούχος και βλέπω μια αγορά εργασίας νεκρή. Όμως οι αγανακτισμένοι απλά ξεδίνουν. Στην κοσμάρα τους. Μιλάνε για επανάσταση του '74 όπου πάλι θα ξαναβρεθούν οι ίδιοι δημαγωγοί ηγέτες. Πήξαμε από δημαγωγούς. Θέλω την ουσία...αν θα έχω δουλειά το 2013.

Όλα τα άλλα είναι λόγια της πλώρης...
Δεν γίνεται πάντα να φταίνε οι άλλοι. Οι αποτυχίες μας είναι και δική μας ευθύνη, έμμεση ή και άμεση.