ΙDEF ως εναλλακτική για Νομική

userguest

Νεοφερμένο μέλος

Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Η δικηγορια ειναι ηδη κορεσμενη μεχρι αηδιας, οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε να μην παει καποιος για δικηγορος γιατι δεν αξιζει και συζηταμε το αν αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα για να γινεις δικηγορος απο ιδιωτικο κολλεγιο? Για μενα αν δεν περασες νομικη δεν πειραζει κανε κατι αλλο τοσες σχολες-δουλειες εχει.
ωραια και για πες τι δεν ειναι κορεσμενο? οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.210 μηνύματα.
Ωραια τωρα με την βουλα του ΣτΕ το IDEF θα εχει πινακιδα πανεπιστημιου.
Sorbonne pari nord..πιασαρικο ειναι.

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 208 μηνύματα.
ωραια και για πες τι δεν ειναι κορεσμενο? οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι?
Σχεδον ολα ειναι κορεσμενα αλλα δεν αξιζει να πληρωσεις για να παρεις ετοιμο πτυχιο δικηγορου κανε κατι αλλο δηλωσε παιδαγωγικο η φιλολογια. Αν ηταν να γινοσουν δικηγορος θα περναγες ηδη απο τις παννεληνιες αλλιως μην πας πηγαινε σε καποια αλλη σχολη.

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 5.085 μηνύματα.
Είναι κατανοητή η απογοήτευση που μπορεί να νιώθεις όταν έχεις προσπαθήσει 2 φορές αλλά δεν τα έχεις καταφέρει. Μην ξεχνάς όμως ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, ειδικά στις κατατακτήριες.

Τώρα για το IDEF, θα σου έλεγα ότι εξαρτάται από τη σχέση που θέλεις να έχεις με τη νομική επιστήμη. Αν στόχος σου είναι να λάβεις τα επαγγελματικά δικαιώματα του δικηγόρου, μπορεί να το καταφέρεις και μέσω αυτού. Το πως θα σε αντιμετωπίσει η αγορά εργασίας είναι άλλο θέμα και δεν μπορώ να το κρίνω αντικειμενικά. Εγώ, έχοντας δει το πρόγραμμα σπουδών, δεν θα προσλάμβανα απόφοιτο του IDEF για δικηγόρο, αλλά εγώ σπουδάζω Νομική και μπορώ να δω τις διαφορές. Ένας μέσος άνθρωπος που θέλει να διεκπεραιώσει μία απλή υπόθεση πιθανόν να μην ψάξει καν από που έχεις πάρει πτυχίο, πολλώ δε μάλλον να ξέρει και πόση διαφορά έχουν τα προγράμματα σπουδών μεταξύ τους.

Λάβε όμως υπόψη ότι το πρόγραμμα σπουδών του IDEF είναι αρκετά μονοδιάστατο, δίνει υπερβολική έμφαση στο Εμπορικό Δίκαιο. Αν σε ενδιαφέρει αυτός ο τομέας, έχει καλώς. Αλλιώς, αν έχεις π.χ. στο μυαλό σου να ασχοληθείς με το ποινικό δίκαιο, θα απογοητευτείς. Στο πρόγραμμα έχει μόνο Γενικό Ποινικό Δίκαιο αν δεν κάνω λάθος, το οποίο γνωρίζεις ήδη από τις κατατακτήριες. Γίνεται όμως να μην έχει Ειδικό Ποινικό Δίκαιο; Ποινική Δικονομία; Και πάλι, τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι σκούπα, οπότε θα έχεις τυπικά δικαίωμα να δικηγορείς και για ποινικές υποθέσεις. Θα έχεις όμως το υπόβαθρο και τις γνώσεις για να το κάνεις; Θα πρέπει να ψαχτείς πολύ και μόνη σου.

Αυτά ισχύουν τώρα, δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει με τη μετατροπή του σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο με τις ευλογίες του ΣτΕ (όρθιος). Μπορεί στα κολλέγια-ιδιωτικά πανεπιστήμια να δώσουν και μία διαφορετική ερμηνεία του άρθρου 16 του Συντάγματος που εμείς στα δημόσια αρνούμαστε να δούμε (μπηχτή). Για να μιλήσω σοβαρά, μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών και να γίνει πιο γενικό. Μένει να το δούμε.

Ως έχουν τα πράγματα τώρα εγώ θα έλεγα να προσπαθήσεις ξανά για εισαγωγή σε κάποια δημόσια νομική σχολή, επειδή το ακαδημαϊκό επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο και οι γνώσεις που θα πάρεις πληρέστερες. Αν όμως αρκείσαι με αυτά που θα σου δώσει το IDEF, go for it.

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας και από εμένα!

Γιατί σκέφτεσαι μόνο IDEF; Από ότι διαβάζω θα υπάρχουν αρκετές Νομικές πλέων. Δεν νομίζω όλες να έχουν ολόιδια προγράμματα σπουδών λογικά θα μπορείς να βρεις ένα πρόγραμμα που να σου αρέσει και να περιέχει σημαντικά μαθήματα όπως αναφέρθηκαν παραπάνω τα οποία το IDEF δεν έχει.

Για το οικονομικό τώρα εσύ ξέρεις.

Υ.Γ.: Δεν είμαι υπερ των ιδιωτικών αλλά όπως έγιναν τα πράγματα πλέων υπάρχουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια