ΙDEF ως εναλλακτική για Νομική

EleniPapa!

Νεοφερμένο μέλος

Η EleniPapa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
ποια είναι η απόψη σας για το IDEF έχω δώσει 2 φόρες κατατακτήριες δεν έχω περάσει ,όποτε απο το να ξοδευώ και άλλο χρόνο και χρήματα και κόπο τι να κάνω είναι καλη επιλογή το IDEF?

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 590 μηνύματα.
Καλή τύχη με την αναγνώριση

EleniPapa!

Νεοφερμένο μέλος

Η EleniPapa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 14 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.204 μηνύματα.
ποια είναι η απόψη σας για το IDEF έχω δώσει 2 φόρες κατατακτήριες δεν έχω περάσει ,όποτε απο το να ξοδευώ και άλλο χρόνο και χρήματα και κόπο τι να κάνω είναι καλη επιλογή το IDEF?
Πολυ καλα το θετεις .
Εργασια στον εμπορικο τομεα θα εχεις.
Για δικηγορια κλπ θα πρεπει να σωτησεις τον δικηγορικο συλλογο ..πηγαινε μια βολτα απο εκει.
Ακαδημίας 60 Αθήνα
Tηλέφωνο: 210 3398102-3
E-mail: info@dsa.gr
Εχεις βεβαια το ατεεν με το μερος σου γιατι η γαλλια ειναι ευρωπη...αλλα αν πει οχι ο συλλογος δεν τον κουναει κανενας. Αυτοι και τον υποχρεωτικο νομο που εκανε ο μητσοτακης μπορουν να τον καταργησουν...και ο συλλογος ειναι υπερ του αρθρο 16 του συνταγματος.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.291 μηνύματα.
Έχω βαρεθεί να βλέπω ανακρίβειες ρε @γιαννης_00

Το IDEF δε πρόκειται με κανένα καθεστώς να αναγνωριστεί ακαδημαϊκώς, παρά μόνο "επαγγελματικώς". Μπορείς να γραφτείς στο δικηγορικό σύλλογο. Τώρα τι νομική θα ασκήσεις... Δε θα ήθελα να έχω δικηγόρο από ιντέφ να σου πω την αμαρτία μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γελάω πάντως με το πρόγραμμα σπουδών του IDEF.

Πραγματικά λυπάμαι αυτόν που νομίζει ότι θα ασκήσει οποιαδήποτε σωστή δικηγορία με αυτά τα "εχέγγυα":
  • Ούτε μισή ώρα πολιτικής δικονομίας σε 3 χρόνια σπουδών.
  • Από αστικά μαθήματα κάνουν μόνο (έτσι λένε) Ενοχικό και "αποζημιωτικό" δίκαιο (τι είναι αυτό;).
  • 3 χρόνια σπουδών -> ούτε μια στο εκατομμύριο αναγνώριση πέρα από δικηγορικούς συλλόγους.

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
έχεις σκεφτεί να δώσεις πανελλαδικές; πιστεύω είναι πιο εύκολες

EleniPapa!

Νεοφερμένο μέλος

Έχω βαρεθεί να βλέπω ανακρίβειες ρε @γιαννης_00

Το IDEF δε πρόκειται με κανένα καθεστώς να αναγνωριστεί ακαδημαϊκώς, παρά μόνο "επαγγελματικώς". Μπορείς να γραφτείς στο δικηγορικό σύλλογο. Τώρα τι νομική θα ασκήσεις... Δε θα ήθελα να έχω δικηγόρο από ιντέφ να σου πω την αμαρτία μου.

Γελάω πάντως με το πρόγραμμα σπουδών του IDEF.

Πραγματικά λυπάμαι αυτόν που νομίζει ότι θα ασκήσει οποιαδήποτε σωστή δικηγορία με αυτά τα "εχέγγυα":
  • Ούτε μισή ώρα πολιτικής δικονομίας σε 3 χρόνια σπουδών.
  • Από αστικά μαθήματα κάνουν μόνο (έτσι λένε) Ενοχικό και "αποζημιωτικό" δίκαιο (τι είναι αυτό;).
  • 3 χρόνια σπουδών -> ούτε μια στο εκατομμύριο αναγνώριση πέρα από δικηγορικούς συλλόγους.
Έχεις ενα δίκιο σε αυτο .Θεώρω οτι το δημόσιο πανεπιστήμιο ειναι προφανώς ανώτερο απο το κολλέγιο απλά έχω δώσει δύο φόρες και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω.Έχου ξοδευτεί αρκετά χρήματα σε φρόντιστήρια που δεν έκαναν καλά την διδασκαλία των μαθημάτων και αυτη την στιγμή έχω χάσει δύο χρόνια

έχεις σκεφτεί να δώσεις πανελλαδικές; πιστεύω είναι πιο εύκολες
Το έχω σκεφτεί μπορεί να είναι σχετικά πιο εύκολο συγκριτικά με τις κατατακτήριες απλά τα λατινικά και τα αρχαία δεν σου χρησιμεύουν στην σχόλη .Αλλά έχεις ένα point

smarw

Δραστήριο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 526 μηνύματα.
Το έχω σκεφτεί μπορεί να είναι σχετικά πιο εύκολο συγκριτικά με τις κατατακτήριες απλά τα λατινικά και τα αρχαία δεν σου χρησιμεύουν στην σχόλη .Αλλά έχεις ένα point
δες το σαν μέσο για να περάσεις στη σχολή, παντως τα λατινικά δεν είναι άχρηστα γιατί υπάρχει αρκετή νομική ορολογία στα λατινικά

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 590 μηνύματα.
Έχεις ενα δίκιο σε αυτο .Θεώρω οτι το δημόσιο πανεπιστήμιο ειναι προφανώς ανώτερο απο το κολλέγιο απλά έχω δώσει δύο φόρες και δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω.Έχου ξοδευτεί αρκετά χρήματα σε φρόντιστήρια που δεν έκαναν καλά την διδασκαλία των μαθημάτων και αυτη την στιγμή έχω χάσει δύο χρόνια

Ενώ να δώσεις 20κ σε κολλέγιο για ένα αμφίβολο πτυχίο είναι καλύτερη επιλογη 🥴

Που λογικά το idef θα είναι πιο ακριβό

allall1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 806 μηνύματα.
η δικηγορία νμζω ειναι απο τα λίγα επαγγέλματα που μεγαλο ρολο παιζει το ονομα που θα φτιαξεις κ η εικονα που θα προβάλλεις..... βλεπω συχνά δικηγόρους να μαζεύονται κ να συζητάνε διάφορες υποθέσεις τοσο μεταξυ τους οσο κ με τους πελατες τους κ δε μπορω να φανταστω περιπτωση που κάποιος απο την παρεα των 10 δικηγόρων σε ρωταει - εσυ που τελείωσες κ εσυ να απαντας - εδω λιγο πιο πανω εχει ένα κολλέγιο...... νμζω δε θα σε παίρνει κανεις στα σβρα ουτε οι πελατες σου... ισως να αξιζει ννα πας εξω αξ τα βρίσκεις τοσο σκουρα με τις πανελλήνιες ωστόσο η νομική ως επιστήμη άλλαζε λίγο το περιεχόμενο απο χωρα σε χώρα κ ετσι ίσως να χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να προσαρμόσεις το πτυχίο σ στο Ελληνικό δίκαιο.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.100 μηνύματα.
γιατι τον κράζετε τόσο πολύ εφόσον θα έχει πτυχίο με ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και θα μπορεί να γραφτεί κανονικά στους συλλόγους;
Τι τον νοιάζουν τα ακαδημαικα; ποιον νοιάζουν τα ακαδημαικα βασικα; Θέλει να διδάξει νομική; δεν καταλαβα

επίσης πολυ πιθανον αν ιδρυθούν τα ιδιωτικά, τα πτυχία αυτά θα αναγνωρίζονται κανονικά και ακαδημαικα

Μόνο στην ελλαδα ειμαστε τοσο gate keepers με τα πανεπιστημια μας ενω είναι στον πάτο όλων των κατατάξεων.

Η επαγγελματικη ισοδυναμία ήρθε λόγο παρέμβασης της ΕΕ, το ιδιο θα γινει και με την ακαδημαική, καθως αυτα τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα παντού ακαδημαικά και επαγγελματικά, εκτός απο δώ και αυτο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Εν καιρώ θα το λύσουν.

Και όσοι γράψαν για τα 3 χρόνια να θυμίσω πως τα τοπ παγκοσμίως ιδρύματα στην αγγλία έχουν 3ετη προγράμματα αυτό δεν σημαινει λιγότερη γνώση αλλα πιο συμπυκνωμένη και πιο εντατική.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι τα άπειρα λεφτά που θα δώσεις για αυτό

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

γιατι τον κράζετε τόσο πολύ εφόσον θα έχει πτυχίο με ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και θα μπορεί να γραφτεί κανονικά στους συλλόγους;
Τι τον νοιάζουν τα ακαδημαικα; ποιον νοιάζουν τα ακαδημαικα βασικα; Θέλει να διδάξει νομική; δεν καταλαβα

επίσης πολυ πιθανον αν ιδρυθούν τα ιδιωτικά, τα πτυχία αυτά θα αναγνωρίζονται κανονικά και ακαδημαικα

Μόνο στην ελλαδα ειμαστε τοσο gate keepers με τα πανεπιστημια μας ενω είναι στον πάτο όλων των κατατάξεων.

Η επαγγελματικη ισοδυναμία ήρθε λόγο παρέμβασης της ΕΕ, το ιδιο θα γινει και με την ακαδημαική, καθως αυτα τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα παντού ακαδημαικά και επαγγελματικά, εκτός απο δώ και αυτο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Εν καιρώ θα το λύσουν.

Και όσοι γράψαν για τα 3 χρόνια να θυμίσω πως τα τοπ παγκοσμίως ιδρύματα στην αγγλία έχουν 3ετη προγράμματα αυτό δεν σημαινει λιγότερη γνώση αλλα πιο συμπυκνωμένη και πιο εντατική.

Ποιος μίλησε για ακαδημαϊκή αναγνώριση;

Είναι σίγουρο ότι γράφεται στους συλλόγους; Ή θα μπορεί; Αυτά τα θα δεν αξίζουν το ρίσκο.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.100 μηνύματα.
Ποιος μίλησε για ακαδημαϊκή αναγνώριση;

Είναι σίγουρο ότι γράφεται στους συλλόγους; Ή θα μπορεί; Αυτά τα θα δεν αξίζουν το ρίσκο.
μίλησαν παραπάνω για ακαδημαϊκή αναγνώριση

τώρα σχετικά με την εγγραφή τι να σου πω αυτό λέει εδώ με ενα πρόχειρο search, δεν το χω ξαναψάξει ενδελεχώς

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

μίλησαν παραπάνω για ακαδημαϊκή αναγνώριση

τώρα σχετικά με την εγγραφή τι να σου πω αυτό λέει εδώ με ενα πρόχειρο search, δεν το χω ξαναψάξει ενδελεχώς

Καλά οι σελίδες των κολλεγίων όπως και των ΙΕΚ πάντα γράφουν αυτό που θες να ακούσεις. Στην πράξη τι γίνεται; Αναρρωτιεμαι εάν υπάρχει κάποιος εδώ που έχει τελειώσει idef να μας πει

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 203 μηνύματα.
Δεν ξέρω τι κόστη παίζουν αλλά αν έχεις την οικονομική δυνατότητα θα μπορούσες να πας σε ιδιωτική νομική σχολή της Κύπρου. Ξέρω παιδιά που σπούδασαν εκεί και έχουν κανονικότατα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα (αφότου έκαναν προφανώς την δικηγορική τους άσκηση).

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 206 μηνύματα.
Η δικηγορια ειναι ηδη κορεσμενη μεχρι αηδιας, οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε να μην παει καποιος για δικηγορος γιατι δεν αξιζει και συζηταμε το αν αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα για να γινεις δικηγορος απο ιδιωτικο κολλεγιο? Για μενα αν δεν περασες νομικη δεν πειραζει κανε κατι αλλο τοσες σχολες-δουλειες εχει.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η δικηγορια ειναι ηδη κορεσμενη μεχρι αηδιας, οι ιδιοι οι δικηγοροι λενε να μην παει καποιος για δικηγορος γιατι δεν αξιζει και συζηταμε το αν αξιζει να πληρωσεις τοσα λεφτα για να γινεις δικηγορος απο ιδιωτικο κολλεγιο? Για μενα αν δεν περασες νομικη δεν πειραζει κανε κατι αλλο τοσες σχολες-δουλειες εχει.
Ίσως έχει σκοπό να παει δικαστική σχολή ή συμβολαιογραφια

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.291 μηνύματα.

Γιατί φίλτατη χωρίς Πολιτική Δικονομία (που στα κολλέγια δε διδάσκεται ούτε για πλάκα, ενώ στα πανεπιστήμια το διδάσκεσαι αυτό για δύο χρόνια ουσιαστικά) δε πας ούτε στις τουαλέτες των δικαστηρίων.

Το ίδιο για Ποινικό, το ίδιο για Διοικητικό, το ίδιο για Συνθέσεις κλπ κλπ.

Κανένας σοβαρός δικηγόρος δε θα ασχοληθεί με κάποιον που υστερεί στα παραπάνω.

Χίλιες φορές τα λεφτά αυτά σε φροντιστήριο για πανελλήνιες.