Ιωάννινα vs Ξάνθη (αρχιτεκτονικη version)

soleilst

Νεοφερμένο μέλος

Η soleilst αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Μετά από μια παταγώδης αποτυχία στις πανελλήνιες του 2024, αποφάσισα ύστερα από πολλούς αναστεναγμούς να ξαναδωσω και να κυνηγήσω τον αρχικό μου στοχο. Αφού τα Χανιά με έκοψαν ακόμη μια φορά με την εβε τους, βρίσκομαι στο σημείο που συγκρίνω τις υπόλοιπες δυο μου επιλογές. Την αρχιτεκτονική σχολή στα Ιωάννινα και την αντίστοιχη σχολή στην Ξάνθη. Εμένα προσωπικά δεν με πείθει ιδιαίτερα η σχολή στα Ιωάννινα μόνο και μόνο επειδή μου φαίνεται αναχρονιστική. Την κάνουν καθόλου update την σελίδα τους? Ίσως ελάχιστα. Δεν μπορώ όμως να ξέρω αν ισχύει και το ίδιο για το τμήμα. Τώρα, όσο έχει να κάνει με την σχολή στην Ξάνθη είμαι λίγο πιο διστακτική λόγω της ίδιας της έδρας του τμήματος. Λίγο μακριά είναι…αλλά θα το χωνέψω αν αυτό σημαίνει πως θα σπουδάζω αυτο που μου αρέσει. Εγώ μέχρι στιγμής τείνω προς την Ξάνθη. Σπουδάζει κανείς σε καμία από αυτές τις δύο σχολές ή αν γνωρίζει κανείς κάτι για αυτές τις δύο σχολές θα εκτιμούσα πολύ αν σχολίαζε σε αυτό το post και με διαφώτιζε και εμένα με τις γνώσεις του.

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 814 μηνύματα.
Ξάνθη να διαλέξεις. Μήν διαλέγετε τμήματα που ιδρύθηκαν μετά το 2015

Devote

Νεοφερμένο μέλος

Ο Devote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Τα Ιωαννινα εχουν πιο "αρτιστικο" προσανατολισμο ενω η Ξανθη σαφέστατα πιο "δομικό".

Ξανθη δαγκωτο .

Για τη φοιτητικη ζωή η Ξανθη ειναι εξαιρετική. Προσιτες τιμές ενοικιων , πολλες επιλογες για οικονομικές διεξοδους ( φαγητό διασκέδαση ) και βέβαια πολυ φιλικούς κατοίκους .

Ξανά δαγκωτο .

Παναγιώτης_Σ

Νεοφερμένο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Ξάνθη (Ξάνθη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Στην Ξάνθη σπούδασα Αρχιτεκτονική και μου άρεσε τόσο πολύ το επίπεδο ζωής και οι άνθρωποι, που ακόμη μένω εδώ. Η σχολή είναι πολύ καλή, προβληματάκια υπάρχουν, πάντα υπάρχουν, αλλά μου έδωσε πάρα πολλά σημαντικά εφόδια. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Την σχολή των Ιωαννίνων δεν την γνωρίζω καθόλου.

soleilst

Νεοφερμένο μέλος

Η soleilst αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Στην Ξάνθη σπούδασα Αρχιτεκτονική και μου άρεσε τόσο πολύ το επίπεδο ζωής και οι άνθρωποι, που ακόμη μένω εδώ. Η σχολή είναι πολύ καλή, προβληματάκια υπάρχουν, πάντα υπάρχουν, αλλά μου έδωσε πάρα πολλά σημαντικά εφόδια. Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε. Την σχολή των Ιωαννίνων δεν την γνωρίζω καθόλου.
Η σχολη σου φάνηκε να εστιάζει περισσότερο σε κάποιον τομέα? Θεωρητικό, πρακτικό, καλλιτεχνικό? Ιδανικά θα μου άρεσε μια ισορροπία μεταξύ των τριών στις σπουδές μου. Ρωτάω γιατί έχω ακούσει πως, για παράδειγμα το αντίστοιχο τμήμα αρχιτεκτονικής στο Βόλο τείνει περισσότερο στον καλλιτεχνικό τομέα. Για την Ξάνθη τι ισχύει?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ξάνθη να διαλέξεις. Μήν διαλέγετε τμήματα που ιδρύθηκαν μετά το 2015
Σε τι επηρεάζει το έτος ίδρυσης του τμήματος την ποιότητα των σπουδών που παρέχει η κάθε σχολή?

Παναγιώτης_Σ

Νεοφερμένο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Ξάνθη (Ξάνθη). Έχει γράψει 91 μηνύματα.
Η σχολη σου φάνηκε να εστιάζει περισσότερο σε κάποιον τομέα? Θεωρητικό, πρακτικό, καλλιτεχνικό? Ιδανικά θα μου άρεσε μια ισορροπία μεταξύ των τριών στις σπουδές μου. Ρωτάω γιατί έχω ακούσει πως, για παράδειγμα το αντίστοιχο τμήμα αρχιτεκτονικής στο Βόλο τείνει περισσότερο στον καλλιτεχνικό τομέα. Για την Ξάνθη τι ισχύει?
Όχι, δεν θα έλεγα οτι εστιάζει σε κάποιο τομέα. Κάναμε πάρα πολλές συνθέσεις, που έπρεπε, μάθαμε πολύ καλά δομικά/στατικά κ.λπ., κάναμε και εικαστικά πολλά. Επίσης οι Ιστορίες Τέχνης και φυσικά Αρχιτεκτονικής ήταν πολλές. 4 Αρχιτεκτονικής και 4 Τέχνης. Έχουν αλλάξει το πρόγραμμα από τότε που ήμουν εγώ, οπότε μάλλον θα πρέπει να μπεις στην σελίδα της σχολής και να τα μελετήσεις. Επίσης είχαμε και επιλογής κάθε είδους, για να εντατικοποιήσει ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει λίγο περισσότερο, εικαστικά, συνθέσεις, στατικά, θεωρία... Νομίζω πως όπου κι αν πας θα είναι το ίδιο καλά αν εσύ αποφασίσεις να πάρεις σοβαρά τις σπουδές σου. Να διαβάσεις, να ψαχτείς, να δουλέψεις... Δεν μπορώ να συγκρίνω με τα Ιωάννινα, γιατί δεν έχω ιδέα πώς λειτουργεί η σχολή εκεί. Αποφοίτησα από την Ξάνθη το 2017, νομίζω εκείνα τα χρόνια ξεκινούσε η σχολή στα Ιωάννινα, δεν έχω ιδέα. Στην Ξάνθη πάντως κάναμε και προχωρημένα πράγματα, αλλά αλλάξαν πολλοί καθηγητές, άλλαξε και το πρόγραμμα. Καλό είναι να δεις την σελίδα και να μιλήσει και κάποιος που να μπήκε ή να βγήκε από την σχολή πιο πρόσφατα από μένα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σε τι επηρεάζει το έτος ίδρυσης του τμήματος την ποιότητα των σπουδών που παρέχει η κάθε σχολή?
Ε η αλήθεια είναι οτι ένα φρέσκο τμήμα συνήθως βρίσκει τα πατήματα του μέσα στα πρώτα 5-10 χρόνια από την πρώτη χρονιά λειτουργίας. Καλό είναι να προτιμήσεις ένα τμήμα που να έχει γερές βάσεις και κάποια χρόνια ιστορία. Η Αρχιτεκτονική σχολή της Ξάνθης είναι από το 1999 και έχει δώσει τα δείγματα της.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια