Θα συμφωνήσω με τον
@archaios19 πως το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας έχει καλύτερες προοπτικές. Εαν και δεν έχω επαφή με την πλήρη γκάμα δυνατοτήτων, ξέρω δύο πράγματα :
1. Καταρχάς υπάρχουν άπειροι τομείς που μπορείς να ειδικευτείς(π.χ. ναυτική ιστορία/μυθολογία). Ίσως να φαίνεται κάπως far-fetched, αλλά ουκ ολίγες φορές έχω διαβάσει για σημαντική συμμετοχή ιστορικών σε παραγωγές ταινιών και παιχνιδιών.
2. Έχει τύχει να με πλησιάσουν στο(λίγο μακρινό γιατί δεν ασχολούμαι με τέτοια πλέον) παρελθόν για projects πάνω σε ανάπτυξη εφαρμογών mixed reality, στα οποία είχαν ιστορικούς.
Προφανώς τα παραδείγματα μου δεν είναι σε καμία περίπτωση εξαντλητικά. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως όρεξη να έχεις και υπάρχουν διάφορες επιλογές εαν ψαχτείς(και είναι και κουλ).
Δίνω επίσης έξτρα πόντο γιατί σαν τμήμα σε εκθέτει σε σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας όπως οικονομία, τέχνη, τεχνολογία, λογοτεχνία κτλπ.
Υ.Γ. Επίσης underrated το τμήμα ιστορίας των επιστημών. Πιστεύω η αξία του θα συνεχίσει να ανεβαίνει με τα χρόνια όσο υπάρχει αυτή η στρεβλή και στριφνή γνώμη και αντιμετώπιση για τις θετικές επιστήμες εκ μέρους μαθητών και καθηγητών. Επίσης η έλλειψη ιστορικής παιδείας των θετικών επιστημών θεωρώ οτι διαδραματίζει μείζον ρόλο στο πόσο εξωπραγματικές, περίεργες και δύσκολες φαίνονται ορισμένες έννοιες.