Καλημέρα. Ποια διαφορά έχουν αυτα τα 3 τμήματα μεταξύ τους; Κάτι γνωστούς που ρώτησα μου είπαν οτι είναι τα ίδια ακριβώς. Αλλοι όμως μου είπαν πως άλλο κύρος έχει η φιλολογία, και άλλο το ΦΠΨ για παράδειγμα.. Με ποιο πτυχίο θα μπορείς να βρεις ευκολότερα μια θέση σε κάποιο φροντιστήριο; Εννοώ, ποιο είναι πιο ανώτερο; Να σημειώσω πως σιχαίνομαι την ιστορία, γι' αυτό δε θα ήθελα εκεί που θα πάω να κάνω μόνο ιστορία. Το λεω για το ιστορικό, γιατί μ' έχουν πει οτι γίνονται και άλλα μαθήματα (αρχαία-λατινικά).
Με πτυχίο φιλολογίας θα μπορώ να διδάσκω τα πάντα (εκθεση, λογοτεχνία, ιστορία, αρχαία, λατινικά)
Με πτυχίο ιστορικού μόνο ιστορία;
Με πτυχίο ΦΠΨ;
Απ' όσο ξέρω, στο δημόσιο τομέα αυτά τα 3 πτυχία αντιμετωπίζονται ισάξια, δηλαδή διορίζεσαι ως φιλόλογος. Στα φροντιστήρια όμως; Θα μπορείς να διδάσκεις αρχαία έχοντας πτυχίο ΦΠΨ: Γιατι στο τμήμα αυτό απ' όσο ξέρω άγνωστα κείμενα δεν κάνουν καθόλου. Ζήτημα να κάνουν 3-4...
Επιπλέον, σ' αυτές τις σχολές, καλύτερο τμήμα έχει η Κομοτηνή ή τα Γιάννενα;
Τέλος, το τμήμα πχ της Θεσσαλονίκης λέγεται σκέτο φιλολογία, ενώ την Κομοτηνή "ελληνική φιλολογία". Δεν έχει καμία διαφορά, σωστά; Εννοώ εκεί που αναγράφονται οι βάσεις, εχουν διαφορετικά ονόματα...