Λοιπόν, φέτος θα δώσω, με το καλό, πανελλήνιες και αμφιταλαντεύομαι. Από τη μία μου αρέσει το Ιστορικό/Αρχαιολογικό Θεσσαλονίκης (όπου και μένω) και από την άλλη το Πολιτισμική Τεχνολογίας και Επικοινωνίας που βρίσκεται τη Μυτιλήνη. Έχω μελετήσει διεξοδικά

τις ιστοσελίδες και των δύο σχολών αλλά θα ήθελα πιο εμπειρικές πληροφορίες κυρίως για τη Μυτιλήνη (π.χ. φοιτητική ζωή στη Μυτιλήνη, επίπεδο του πανεπιστημίου του αιγαίου κι αν υπάρχουν άτομα τα οποία φοιτούν στις παραπάνω σχολές-ή τέλος πάντων κάποιος που γνωρίζει κάτι παραπάνω- είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτοι να μοιραστούν τις εμπειρίες τους).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Λοιπόν...Αν και επηρρεασμένος από την δική μου επιλογή (Ιστορικό-Αρχαιολογικό) προτείνω το πρώτο ανεπιφύλακτα..Βρίσκεται στην πόλη σου,(άρα γλιτώνεις πολλά έξοδα) σε Πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου (Αριστοτέλειο) με αναγνωρισμένη έρευνα και καθηγητές κύρους , με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα (φιλόλογος-αρχαιολόγος) αν και με πολύ πολύ δύσκολη αποκατάσταση.Αν θέλεις να γίνεις καθηγητής είναι πάρα πολύ καλή επιλογή το Ιστορικό ή Αρχαιολόγος επιλέγοντας την αντίστοιχη κατευθυνση..Αν δεν σε ενδιαφέρουν αυτοί οι τομείς απασχόλησης τότε μην το επιλέξεις ως τμήμα..
Το άλλο τμήμα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τους τομείς απασχόλησης του Ιστορικού..Είναι ένα τμήμα Πληροφορικής ουσιαστικά ,με πολύ ενδιαφέροντες τομείς σπουδών,πολύ καλή αποκατάσταση , πολύ προχωρημένο ως τμήμα . Είναι γνωστό πώς αν δείξεις μεγάλη θέληση και διάβασμα και είσαι σε μικρό πανεπιστήμιο μπορείς ευκολότερα να προωθηθείς σε καλά μεταπτυχιακά στο εξωτερικό κάνοντας μεγάλη καριέρα γιατί τα αντικείμενα έχουν μεγάλο μέλλον και κυρίως στην Ελλάδα..Αλλά:
1)Θεωρώ πώς ένας απόφοιτος Πληροφορικής με στοχευμένο μεταπτυχιακό πάνω στον Πολιτισμό γενικότερα θα έχει το προβάδισμα.
2)Πολυ εξειδικευμένο αντικείμενο.Θεωρώ πώς έπρεπε να ήταν μεταπτυχιακό και όχι προπτυχιακές σπουδές.Οι πληροφορικάριοι έχουν διευρυνει σε όλους του τομείς τις γνώσεις σου ενώ εσύ θα είσαι περιορισμένος θεωρώ αν θες να ασχοληθείς με την Πληροφορική(Αν όχι αγνόησε το 2)
3)Αν δεν έχεις σοβαρή σχέση με τους υπολογιστές μην το επιλέξεις.
4)Βρίσκεται σε περιφερειακό πανεπιστήμιο και δεν ξέρεις πού μπορεί να βρεθείς αν συγχωνευτεί ή καταργηθεί.
5)Μπορείς να μπεις στο Ιστορικο-Αρχαιολογικό και να κυνηγήσεις το μεταπτυχιακό της Μυτιλήνης και έτσι θα έχεις βελτιώσει πάρα πολύ την απορροφησιμότητα σου και να ασχοληθείς με Μουσειολογία ή με παραγωγή ντοκιμαντέρ και 3d αναπαραστάσεις.
6)Μπορεί να παρέχει πολλά υπόσχόμενο επίπεδο σπουδών αλλά η πραγματικότητα μπορεί να είναι τελείως διαφορετική και με ολοένα και μειούμενη χρηματοδότηση μπορεί να γίνει εφιαλτης για σένα!
7)Βλέποντας και την βάση του πρέπει να λάβεις υπ'οψιν σου και το επίπεδο των συμφοιτητών σου μιας και το επίπεδο των σπουδων είναι συνήθως ανάλογο με το επίπεδο των φοιτητών
8)Επειδή έχω μείνει σε νησί οι χειμώνες είναι πάρα πολύ δύσκολοι ! Υγρασία!! ..Η φοιτητική ζωή στο νησι δεν έχει καμία σχέση με την Θεσσαλονίκη που είναι ίσως η ομορφότερη φοιτητούπολη της Ελλάδας.
Αυτά από εμένα ως Ιστοριοαρχαιολογίτης.Περιμένω να απαντήσει κάποιος που σπουδάζει στο συγκεκριμένο τμήμα της Μυτιλήνης ή οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει γενικότερα. Ελπίζω να σε βοήθησα!!