Εμένα μου κάνει εντύπωση το οτι θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα μόνο για το εράσμους. Είναι πολύς κόπος να το κάνεις μόνο για αυτό, αν και καταλαβαίνω πως μπορεί να θέλεις πολύ να πας. Πόσα μόρια παίρνεις μόνο με το Α2 (εμάς ήταν 0,5 αλλά φαντάζομαι πάει ανάλογα το τμήμα) ; θεωρείς πως αυτά τα μόρια θα κάνουν την διαφορά και αλλιώς δεν θα πέρναγες; Επίσης, αν δεν έχεις Γ2 στα αγγλικά ίσως να ήταν πιο εύκολο/χρήσιμο να ξεκινήσεις από εκεί για μόρια που μπορεί να σου χρειαστεί και αλλού. Όχι πως μια άλλη ξένη γλώσσα δεν είναι χρήσιμη, αλλά αν είναι μόνο για αυτό και μόνο για α2 δεν νομίζω πως θα σου χρησιμεύσει αλλού αν δεν την συνεχίσεις. Πάντως, αν και τα ισπανικά είναι πιο διαδεδομένα από όσο ξέρω τα ιταλικά είναι πιο χρήσιμα στην φιλολογία. Για δυσκολία δεν μπορώ να συγκρίνω τα δύο μιας και ξέρω μόνο ισπανικά. Θεωρώ όμως πως το παράδειγμα που αναφέρθηκε για προφορικά για Γ2 δεν είναι το ίδιο. Πιστεύω πως είναι πιο εύκολο σε ένα ανώτερο επίπεδο που ήδη ξέρεις την γραμματική να καλύψεις πράγματα μόνο σου παρά όταν ξεκινάς και δεν ξέρεις τίποτα!