Τελικά παιδιά το πτυχιό ΙΕΚ ανήκει στην βαθμίδα 3 ή 4;
Εγώ ξεκινάω απο Δευτέρα στο ΙΕΚ Ωραιοκάστρου ειδικότητα ειδικού μηχανογραφημένου λογιστηρίου και δεν μου είπαν να καταβάλω 367€ (ακόμα μάλλον)... πάντως θα σας ενημερώσω εδώ αν προκύψει κάτι τέτοιο.
Έχω μια απορία, μπορώ να έχω το δικαίωμα όταν πάρω το πτυχίο να ανοίξω δικό μου λογιστικό γραφείο; ή θα πρέπει να συμπληρώσω εναν αριθμό ενσήμων;
Εχω τελειωσει φιλε μηχ λογιστηριο , προσωπικα δε δουλεψα ποτε αμεσα στα λογιστηκα τελειωσα αργοτερα και μαρκετιγκ.
Η γνωμη μου για τη συγκεκριμενη σχολη ειναι ακρως αρνητικη , οι βοηθοι λογιστων δεν πληρωνονται σχεδον ποτε
τα λογιστηρια ειναι συνηθως εξωτερικα κ μικρες ατομικες επιχειρησεις που ανακυκλωνουν απλα τα παιδια των πρακτικων
και τα εκμεταλλευονται. Εχω δει ανθρωπινα δραματα στο χωρο ,30αρηδες να ''δουλευουν'' αμισθι(!) σε γραφεια με την ελπιδα
οτι θα τους κρατησουν η θα δουλεψουν καπου . Συνηθως ματαιος κοπος καποια στιγμη εγκαταλειπεις και κανεις κατι ασχετο
η στην καλυτερη σπουδαζεις κατι αλλο.
Τωρα το πτυχιο του ΙΕΚ ανηκει στη μεταδευτεροβαθμια εκπαιδευση και εκρεμει η καταταξη του ,στο εξωτερικο ανηκει
στην κατηγορια 4 -στο λεω υπευθυνα. Αλλα και εδω εχω την εντυπωση οτι καταταχθηκε εκει πλεον με τον προσφατο νομο
μαζι με τα ΚΕΜΕ. Δηλ πανω απο τα επαλ κατω απο τα πανεπιστημια.
Λογιστικο γραφειο μεχρι το 98 ανοιγες με χαρτι λυκειου και μαλιστα σε ολες τις κατηγοριες.
Οπως δηλ και οι ασφαλιστες σημερα . Σε ενα βραδυ εκλεισαν το επαγγελμα οι μαγκες και απαγορευσαν σε αποφοιτους
ΤΕΙ και ΙΕΚ να παιρνουν αδεια Α κατηγοριας.
Μεχρι σημερα ο αποφοιτος ιεκ μετα απο 8 χρονια αποκτα Δ κατηγοριας αδεια κ μετα απο 5 χρονια Γ κατηγοριας!!!
Θα αλλαξουν ολα απ οτι ακουσα λογο ΔΝΤ -θελουν να ανοιξουν ξανα το επαγγελμα.
Απ οτι καταλαβες πολυ φασαρια για το τιποτα ,δυσκολη ειδικοτητα σε μαθηματα και πολυ αμφιβολη εξελιξη αργοτερα
πολυ τσαμπα δουλεια ,πολλη ανεργια κλπ.
Προσωπικα φιλε αν γυρνουσα πισω θα σπουδαζα κουρεας , πολυ καλυτερη και σταθερη εξελιξη . Η θα εφευγα εξω.
Λογιστικα δε θα επελεγα ουτε με σφαιρες. Η μονη καλη περιπτωση ειναι αν καταφερεις να μπεις στην τιμολογηση σε εταιρεια
οχι τπτα σπουδαιο , βγαζεις κανα 400ευρω το μηνα.