Θα μιλήσω ως καθηγητής και φυσικά, μόνο για το δικό μου μάθημα, τις ΑΟΘ. Έχω τελειώσει την ύλη από τον Φεβρουάριο. Παρόλαυτα, στο πρώτο πέρασμα της ύλης δεν έκανα παρά ελάχιστα παλαιότερα θέματα πανελληνίων, αλλά δικές μου ασκήσεις.
Α
Sourotiri
Εγραψα την αποψη μου, εγραψες τη δικη σου. Ομως μου "την ειπες" και σε προσωπικό επιπεδο (οφειλω να ομολογησω, πολυ ευγενικα και φιλικα). Θα μου ηταν πολυ ευκολο να απαντησω, αναλυοντας καποιον, (προφανη) λογο για τον οποιο ενας καθηγητης φροντιστηριου θα διαφωνουσε μαζι μου. Δεν θα το συνεχισω ομως, καθως εισαι απο τους χρηστες που παντα διαβαζω, εκτιμω, σεβομαι και συμφωνω με τις περισσοτερες απο τις αποψεις που διατυπωνεις.
Με τέτοιες αντιπαραθέσεις το forum θα γινόταν πιο καλό.
Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψη μου διαφωνώντας αλλά και συμφωνώντας και με τους δύο.
@Dias από την μία συμφωνώ με σένα. Αυτό που με ενόχλησε ιδιαίτερα στην προετοιμασία μου με τις πανελλαδικές ήταν οι καθηγητές οι οποίοι βάζανε ώρες μαθημάτων λίγες μέρες πριν τις πανελλαδικές και μάλιστα μερικοί και κατά την διάρκεια. Όπως είπες ήταν καθαρά για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που έπαιρναν χωρίς φυσικά να το κατηγορήσω αυτό (ένας φροντιστής ζει από αυτό).
Από την άλλη όπως αναφέρει ο κύριος Sourotiri βάζεις τον εαυτό σου στην ίδια θέση με τους άλλους. Από ότι θυμάμαι είχες αρχίσει φροντιστήρια από Β Λυκείου και το Μάρτιο ουσιαστικά είχες πολύ χρόνο με φροντιστήρια και ήσουν έτοιμος ουσιαστικά να σταματήσεις πιο πριν. Επίσης πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχεις αποκτήσει πιο σωστές βάσεις (είχες μάθε να διαβάζεις) ενώ στην Γ Λυκείου πήγαινες σε δημόσιο αλλά από ότι θυμάμαι πειραματικό σχολείο. Στα περισσότερα δημόσια η κατάσταση είναι άθλια και πολλοί καθηγητές δεν κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις το φροντιστήριο ως το τέλος των εξετάσεων είναι αναγκαίο. Αρχίζοντας φροντιστήρια από το καλοκαίρι της Γ Λύκειου και με φοβερή ψυχολογική πίεση κατάλαβα ότι έχασα την μπάλα και δυστυχώς δεν είχα άλλη λύση ώστε να συνεχίσω φροντιστήριο ως το τέλος. Προφανώς έπρεπε να είχα αρχίσει από πολύ πριν.
Επίσης πιστεύω ότι ένας καθηγητής δε νοιάζεται τόσο για τους μαθητές του αλλά στο να διαφημιστούν οι ίδιοι. Πιέζουν αρκετά τους μαθητές να διαβάσον τα μαθήματα τους αφήνοντας τα άλλα. Ακόμα θυμάμαι την προσπάθεια μου να διαβάσω βιολογίας γενικής έχοντας από πίσω τους δράκουλες καθηγητές που με πίεζαν να διαβάσουν τα μαθήματα τους βάζοντας ενα σωρό ασκήσεις την φορά λέγοντας ότι η βιολογία γενικής είναι εύκολη. Μάλιστα όταν δεν έδινα ασκήσιες φωνάζανε κιόλας.
@Sourotiri Σίγουρα είστε ένας πολύ αξιόλογος καθηγητής και καθηγητές σαν και εσάς θα ήθελα να κάνω φροντιστήρια. (θα μιλάω στον ενικό από δω και πέρα γιατι΄έτι θεωρώ πως πρέπει να ειναι η γλώσσα στα forum)..
Θεωρώ λάθος αυτό που είπες το ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έξυπνοι (πειθαρχημένοι το θεωρώ σωστό). Οι περισσότερες καθηγητές ως μαθητές δεν ήταν οι καλύτεροι.... ο λόγος δεν ήταν η έλλειψη εξυπνάδας αλλά ένα σωρό άλλοι παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο. Επίσης θεωρώ λάθος να βγάζει ένας καθηγητής την ύλη από πολύ τα Χριστουγεννα, τον Φεβροάριο κοκ....
Τα παιδιά πρέπει να την καταλάβουν ..... αν την καταλαβανουν και η ύλη προχωράει αργά ας βγει και τον Μάιο και επίσης θεωρώ λάθος ότι η ύλη βγαίνει μέχρι τα μισά της χρονιάς. Θα θεωρούσα πιο σωστό να έλεγε κάποιος η ύλη βγαίνει σε 3 μήνες , 4 μήνες, 7 βδομάδες......
Ένας καθηγητής φαίνεται από τα αποτελέσματα των μαθητών του. Όταν το 100% των μαθητών του βγάζουν πάνω από 18000 τότε είναι πετυχημένος αλλιώς είναι αποτυχημένος. Επίσης δε μπορεί να ισχυρίζεται την τεμπελιά των μαθητών του για το αποτέλεσμα τους. Το ίδιο πράγμα φυσικά ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.
Ένας παιδίατρος π.χ. μπορεί να χάσει ένα παιδάκι γιατί η μάνα του παιδιού ήταν ''ηλίθια' και δεν άκουγε τις εντολές του (απεύφυγε να δώσει φαρμακευτική αγωγή στο παιδί ούτε ενημέρωσε έγκαιρα το ιατρό όταν το παιδί άνεβασε πυρετό. Ένας ιατρός πρέει να είσαι σε πιφυλακή και να εμπνέει εμπιστοσύνη το ίδιο πράγμα και ο καθηγητής.