Εξαρτάται πολύ από τον χαρακτήρα σου. Για παράδειγμα εγώ λειτουργώ καλύτερα σε "ανταγωνισμό", με την έννοια ότι ήθελα να είμαι σε καλύτερο επίπεδο ή τουλάχιστον εξίσου με τους υπόλοιπους και ως εκ τούτου προσπαθούσα περισσότερο. Αν όμως γενικά θέλεις να δουλεύεις με τους δικούς σου ρυθμούς ή επηρεάζεσαι ψυχολογικά από την σύγκριση με άλλους, το φροντιστήριο δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη πρέπει να εκτιμήσεις και πιο πρακτικά θέματα, όπως χρόνο για μετακινήσεις και φυσικά το κόστος. Και κάτι τελευταίο : αν προσανατολίζεσαι προς το ιδιάιτερο πρέπει να είσαι σίγουρη για τον καθηγητή (αν και όπως γράφεις είσαι), γιατί έχω ακούσει...ιστορίες για αγρίους. Στην θέση σου θα προτιμούσα το φροντιστήριο, αφού και ο καθηγητής είναι πολύ καλός. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα υστερείς σε σχέση με το ιδιαίτερο αν ο εν λόγω καθηγητής είναι και πρόθυμος να σου λύνει τις απορίες. Στο φροντιστήριο που ήμουν οι καθηγητές ήταν εξαιρετικοί και δίπλα στους μαθητές όταν το χρειάζονται-θέλω να πιστεύω πως κατά κανόνα αυτό ισχύει.