Ιδιαίτερα ή Φροντιστήριο;

tina

Νεοφερμένος

Η tina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Ειναι καλή η ερώτηση. Οσα φροντιστήρια δεν πληρώνουν τα νόμιμα κακώς πράττουν! Αν πληρώνουν τα νόμιμα δεν είναι ασχημα. Φέτος δεν υπάρχει ουσιαστικά συμβαση αλλά με τα περσυνά δεδομένα δεν ήταν κακές οι αποδοχές.
Το πρόβλημα στο δικό μου κλάδο (γένες γλώσσες - αγγλικά) πηγάζει βασικά από το καθεστώς της επάρκειας (Δημιουργεί υπερπληθωρα σε έναν ήδη κορεσμένο κλάδο). Μιλάμε για τρελούς αριθμούς ετησίως
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vero

Νεοφερμένος

Η vero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα!!!!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ΑΛΕΚΟΣ

Νεοφερμένος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ίλιον (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής.Ποιό ειναι το καλύτερο απο αυτά τα δύο για εσάς?Δικαιολογήστε την απάντησή σας αν μπορείτε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Εγω κανω ιδιαιτερα μαθηματικα και φροντιστηριο χημεια + φυσικη, ομως στη χημεια ειμαι μονη μου και στη φυσικη με αλλα 2 παιδια, οποτε ειναι σαν ιδιαιτερο. Αν ειναι λιγα τα παιδια στο φροντιστηριο νομιζω ειναι καλα και αυτο γιατι ναι μεν ο καθηγητης ασχολειται και με τα αλλα ομως μπορει να διατυπωθουν ερωτησεις που αν ηταν σε ιδιαιτερο ισως να μη διατυπωνονταν κτλ... Αν βεβαια καποιος εχει την οικονομικη ανεση να πληρωνει για πολλα ιδιαιτερα λεει νομιζω. Χμ δε ξερω ειμαι διχασμενη :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ansem

Νεοφερμένος

Ο Ansem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Προτείνω ιδιαίτερα.
Θετικά:
1)δεν $@%$% με τους συμμαθητές σου και συγκεντρώνεσαι στο μάθημα
2)Ρωτάς χωρίς φόβο

Αρνητικά:
1)κόστος

Εγώ προσωπικά πήγα φροντιστήριο για να είμαι με τα φιλαράκια μου και το έχω μετανιώσει γιατί έχω χάσει τη μισή χρονιά σε γνώσεις.Ούτε προσέχω και ούτε διαβάζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dmoud

Νεοφερμένος

Ο dmoud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.
Και τα δύο έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Τα ιδιαίτερα σου δίνουν τη δυνατότητα να έχεις μια πλήρως εξατομικευμένη διδασκαλία στο σπίτι σου, έναν άνθρωπο στον οποίο θα καταφεύγεις για όλες σου τις απορίες, θα σε παρακολουθεί προσωπικά, θα βλέπει και θα καλύπτει τα κενά που έχεις προσαρμόζοντας το μάθημα ανάλογα. Επίσης το ότι θα είσαι στο σπίτι σου και δεν θα τρέχεις είναι ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο, ιδιαίτερα σε τάξεις όπως η Γ' Λυκείου όπου ο χρόνος είναι μετρημένος και πολύτιμός.

Παρ'όλα αυτά όμως θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τον καθηγητή που έχεις επιλέξει, την εμπειρία του και τη κατάρτισή του. Αν είναι δυνατόν να είναι συστημένος (και καλό θα είναι να εργάζεται σε σχολείο). Διότι ο καθένας εμφανίζεται ως ο καταπληκτικός δάσκαλος και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών που τη πάτησαν... Επίσης αυτό το προσωπικό-ατομικό μάθημα στο σπίτι μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να σε βγάλει εκτός πραγματικότητας σε αντίθεση με ένα ομαδικό μάθημα που μπαίνεις σε μια πιο ανταγωνιστική διαδικασία και βλέπεις τι κάνουν οι γύρω σου και σε τι επίπεδο πραγματικά βρίσκεσαι. Τέλος στα ιδιαίτερα μαθήματα πρέπει να είσαι αρκετά συνειδητός μαθητής καθώς η ευκολία του να αλλάζεις το πρόγραμμα, να ακυρώνεις ή και να αναβάλλεις το μάθημα ακόμα και με ένα sms και η δυνατότητα του να μη διαβάσεις μια φορά και να το συζητήσεις-δικαιολογήσεις στο καθηγητή, έχοντας αποκτήσει μια πιο ιδιαίτερη σχέση μαζί του, μπορεί να σε βγάλει εύκολα έξω από τους ρυθμούς που πρέπει να έχεις για να πετύχεις. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις συμμαθητών μου που είτε επειδή ο καθηγητής τους είναι άσχετος είτε επειδή τον "κάνουν ότι θέλουν" (με την έννοια ότι δε διαβάζουν συστηματικά ή με το παραμικρό ακυρώνουν μαθήματα) έχουν σοβαρό πρόβλημα στην επίδοση τους.

Το φροντιστήριο από την άλλη δεν παύει να είναι ένα ομαδικό μάθημα που δεν έχεις την άνεση που σου προσφέρει ένα ιδιαίτερο. Πολλές φορές μάλιστα καταντάει δεύτερο σχολείο που πάλι δεν καταφέρνει να σου καλύψει τα κενά και να σε κάνει να εμπεδώσεις την ύλη, δεν σου δίνει την ευκαιρία να έχεις ένα πλήρες εξατομικευμένο μάθημα που να καλύπτει τις ανάγκες σου ενώ αν είσαι παρασύρεσαι εύκολα μπορεί να μην παρακολουθείς όπως πρέπει το μάθημα (ενώ με το ιδιαίτερο δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς) ή και να κάνεις απουσίες. Μάλιστα στη τελευταία περίπτωση το μάθημα δεν αναπληρώνεται. Τέλος εξ'αιτίας του ότι όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει φροντιστήρια πολλά από αυτά δεν διαθέτουν ούτε την εμπειρία ούτε το κατάλληλο προσωπικό για να διδάξουν σωστά (μην ξεχνάτε πως ο οποιοσδήποτε με το που τελειώσει το πανεπιστήμιο μπορεί να εργαστεί ή και να ανοίξει το δικό του φροντιστήριο).

Όπως και να'χει όμως σε βάζει σε ένα πρόγραμμα (και το πιο σημαντικό πράγμα, ιδιαίτερα στο Λύκειο είναι να έχεις πρόγραμμα). Ξέρεις ότι τις συγκεκριμένες ώρες έχεις μάθημα και δεν πρέπει να το χάσεις, ξέρεις ότι δεν σε παίρνει να μην διαβάσεις γιατι και θα εκτεθείς στον καθηγητή και στους συμμαθητές σου και θα αποκτήσεις κενά που μετά ο καθηγητής δεν θα είναι υποχρεωμένος να τα καλύψει, γράφεις συχνά διαγωνίσματα ανάλογα με αυτά των εξετάσεων, είσαι σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό και βλέπεις αντικειμενικά σε τι επίπεδο βρίσκεσαι, εφοδιάζεσαι με κατάλληλες σημειώσεις κ.τ.λ Μάλιστα τα καλά φροντιστήρια στήνουν έτσι το μάθημα τους ώστε και ο πιο άσχετος μαθητής με τα άπειρα κενά να μπορεί να προσαρμοστεί σταδιακά στις απαιτήσεις της ύλης. Επίσης πλέον τα περισσότερα φροντιστήρια έχουν μικρά group που το μάθημα γίνεται σαν ιδιαίτερο. Τέλος είναι πιο οικονομικά.

Για μένα ο συνειδητός μαθητής που θέλει να πετύχει είτε με φροντιστήριο είτε με ιδιαίτερο, θα πετύχει. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, γνωρίζετε καλό και έμπειρο καθηγητή (ξαναλέω ότι είναι καλό για πολλούς λόγους να έχει σχολική εμπειρία) και είστε αποφασισμένοι να κάτσετε να διαβάσετε σοβαρά και να μην εκμεταλλευτείτε την άνεση που προσφέρει ένα ιδιαίτερο για να λουφάρετε, επιλέξτε ιδιαίτερο. Αν όμως θέλετε κάτι πιο οικονομικό, γνωρίζετε ένα καλό φροντιστήριο (κατά προτίμηση κοντά στο σπίτι σας) και έχετε αποφασίσει να παρακολουθείτε, να διαβάζετε και να διακδικήσετε πράγματα από το μάθημα για να βελτιωθείτε (π.χ απορίες) τότε δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ariana

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 367 μηνύματα.
Τι θα κάνετε στη Β' λυκείου;
Θα πάτε σε κάποιο τμήμα φροντηστηρίου ή θα προτιμήσετε τα ιδιαίτερα μαθήματα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panteras

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο dsdsds αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Μαρούσι (Αττική). Έχει γράψει 166 μηνύματα.
Το με τι απο τα 2 θα αποδοσει καλυτερα ενας μαθητης καθοριζεται απο το δικο του χαρακτηρα και ιδιοσυγκρασια.Εγω πχ στο φροντιστηριο δε μπορουσα να συγκεντρωθω με τιποτα και φετος το αλλαξα σε ιδιαιτερα και ειδα οτι αυτο μου ταιριαζει.Ο καθενας με το dna του ομως,αλλος μπορει να βρισκει "αποπνικτικα" τα ιδιαιτερα και να αποδιδει καλυτερα με φροντιστηριο γιατι νιωθει οτι τον ωφελει και η αμεση συγκριση με τους αλλους συμμαθητες του εκει.Αλλοι επισης τα συνδυαζουν και τα 2.Ειναι τελειως υποκειμενικο το ερωτημα..(Ολα αυτα με δεδομενο οτι δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα γιατι σε αυτη τη περιπτωση το πραμα γερνει μαλλον προς το φροντιστηριο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devina

Τιμώμενο Μέλος

Η Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 5,968 μηνύματα.
Εγώ πάλι έχω ξεκινήσει ήδη φροντιστήριο για να κάνω προετοιμασία σε κάποια μαθήματα!
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Panteras ο καθένας θα βρεί τον τρόπο που τον βολέυει καλύτερα, τον τρόπο που κατά την γνώμη του θα μάθει καλυτερα! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimitr@!

Νεοφερμένος

Η Δήμητρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Θεωρω πιο σωστη επιλογη τα ιδιαιτερα μαθηματα!!!;)Πιστευω οτι ειναι πιο αποτελεσματικα καθως ο καθηγητης παρεχει στο μαθητη περισσοτερη προσοχη!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 292010

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
1)πρεπει να πας εκει που δουλευεις καλυτερα....μπορει να σου αρεσει ο συναγωνισμος που δημιουργειται σε ενα τμημα φροντιστηριου μπορει να σου αρεσει ομως να δουλευεις μονος και ο καθηγητης να εξυπηρετει μονο εσενα...
2)το οικονομικο επισης παιζει ρολο....αλλα λεφτα θα πληρωσεις στο φροντιστηριο αλλα στο ιδιαιτερο...επομενως παει αναλογα και με την τσεπη του καθενος:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eleni_vissi

Νεοφερμένος

Η Έλενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Εγώ βασικά μέχρι τώρα έκανα ιδιαίτερα μαθήματα..Αλλά από φέτος το καλοκαίρι (δηλαδή πριν 2 εβδομάδες) ξεκίνησα φροντιστήριο σ΄ένα από τα καλύτερα της Αθήνας (έτσι μου έχουν πει)...και είναι στο Μαρούσι..κάποιοι μπορεί να καταλάβατε ποιο είναι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sophaki983

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Σοφία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 142 μηνύματα.
Άλλο το φροντηστήριο και άλλο τα ιδιαίτερα...Το ένα μπορείς να σου προσφέρει περισσότερη προσοχή... και το άλλο τίποτα παραπανω... Στο φροντηστήριο υπάρχουν περισσότερα παιδιά και έτσι κάποιος μπορεί να αναπτύξει την κοινωνικότητα του στο φροντηστήριο.. Αλλά εγώ προσωπικός προτιμάω τα ιδιαίτερα.. Και σε μαθήματα του σχολείου και σε μαθήματα ξένων γλωσσών.... !!! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

despw

Νεοφερμένος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Πρέβεζα (Πρέβεζα). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
προσωπικά έκανα ιδιαιτερα μεχρι και φετος σε φυσικοχημεια και εκθεση. αλλα απο φετος θα παω φυσικοχημεια σε φροντηστηριο και εκθεση θα κανω ιδιαιτερο, γιατι σ' αυτο το μαθημα θελω να προχωραω με δικους μου ρυθμους. Βασικα εγω οταν εκανα ιδιαιτερο φυσικοχημεια δεν απεδιδα τρελα γιατι ειχα αναπτυξει καλες σχεσεις με την καθηγητρια και της ξεφευγα συνεχεια χωρις ασκησεις... ενω στο φροντηστηριο κατι τετοιο ηταν αδιανοητο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DoKi

Νεοφερμένος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Άγιος Παύλος (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Φροντιστήριο για φέτος και στην τρίτη ιδιαίτερα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelly

Νεοφερμένος

Η Nelly αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Πιστεύετε ότι είναι απολύτως απαραίτητα τα ιδιαίτερα ή το φροντιστήριο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

happy i

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η happy i αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 179 μηνύματα.
Πιστεύετε ότι είναι απολύτως απαραίτητα τα ιδιαίτερα ή το φροντιστήριο?
δεν νομίζω πως το σχολείο σε προετοιμάζει για τις πανελλήνιες. άμα έχει υψηλούς στόχους, τότε είναι απαραίτητα. βέβαια υπάρχουν και παιδιά τα οποία χωρίς ιδιαίτερα/φροντιστήρια τα πήγαν πάρα πολύ καλά στις πανελλήνιες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

παρανοικός

Νεοφερμένος

Ο παρανοικός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Πιστεύετε ότι είναι απολύτως απαραίτητα τα ιδιαίτερα ή το φροντιστήριο?

Ενταξει, εξαρταται απο το ποια σχολη στοχευεις, ποσο μπορεις και θελεις να διαβαζεις καθε μερα και ποση ερευνα μπορει να κανεις μονη σου. Θεωρητικα δεν ειναι ακατορθωτο να περασεις μονη σου, αλλα δεν πρεπει να εχεις αφησει καθολου κενα, γιατι τοτε την εκατσες :P

Εγω χρειαστηκα φροντιστηριο αρχαια α λυκειου γιατι κωλοβαρουσα στο γυμνασιο και δεν θυμομουν τπτ. Αν παντως βασιζεσαι στον εαυτο σου να βρεις θεματα, βοηθηματα και σημειωσεις μονη σου, μπορεις να τα καταφερεις. Καλη τυχη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

memi

Νεοφερμένος

Η memi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
προσωπικά έκανα ιδιαιτερα μεχρι και φετος σε φυσικοχημεια και εκθεση. αλλα απο φετος θα παω φυσικοχημεια σε φροντηστηριο και εκθεση θα κανω ιδιαιτερο, γιατι σ' αυτο το μαθημα θελω να προχωραω με δικους μου ρυθμους. Βασικα εγω οταν εκανα ιδιαιτερο φυσικοχημεια δεν απεδιδα τρελα γιατι ειχα αναπτυξει καλες σχεσεις με την καθηγητρια και της ξεφευγα συνεχεια χωρις ασκησεις... ενω στο φροντηστηριο κατι τετοιο ηταν αδιανοητο...

ποιος σου ειπε οτι κατι τετοιο ειναι αδιανοητο; εγω με αλλα δυο κοριτσια ειχαμε κανει ενα γκρουπακι σε φροντιστηριο για μαθηματικα και πολλες φορες τυχαινε καμια μας να μην εχει κανει καμια ασκηση, το προβλημα ομως ειναι οτι στο φροντιστηριο δεν θελει και πολυ για να μετατραπει το μαθημα σε χαβαλε μια κουβεντα να πει ο ενας στον αλλον εκτος θεματος και αυτο ηταν...σιγα σιγα περναει η ωρα κ παει το μαθημα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

conn-a

Νεοφερμένος

Η Κωνσταντινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 103 μηνύματα.
αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα ενα καλο ιδιαιτερο ειναι οτι πρεπει!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top