Δίνω φέτος πανελλαδικές στα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Έκθεση και θα πάρω Μαθηματικά και Βιολογία Προσανατολισμού για να έχω πρόσβαση στο 2ο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο. Οι σχολές που μου κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον είναι οι σχολές Ιατρικής και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών. Από τη μία πλευρά, η Ιατρική μου αρέσει πάρα πολύ επειδή είναι μια επιστήμη που προσφέρει άμεσα στον άνθρωπο (και την υγεία του), ισοδυναμεί με καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση σε σχέση με άλλα αντικείμενα σπουδών και επειδή εμπλέκεται σε τομείς που με ενδιαφέρουν, όπως η επιδημιολογία, η γενετική, οι νευροεπιστήμες κτλ. Από την άλλη πλευρά, το τμήμα ΗΜΜΥ μου αρέσει εξίσου επειδή έχω ένα πάθος με τα Μαθηματικά και τη Φυσική, όπως επίσης και με τομείς σπουδών που αφορούν τις Τηλεπικοινωνίες και γενικότερα τους υπολογιστές ή την ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο, ακούω από πολλά άτομα γύρω μου ότι οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί/μηχανικοί υπολογιστών δυσκολεύονται να βρουν εργασία στην Ελλάδα σήμερα και έχουν πολύ μικρότερους μισθούς σχετικά με τους γιατρούς. Επιπλέον, πάρα πολλοί συγγενείς και φίλοι μου αγνοούν παντελώς την ύπαρξη των ηλεκτρολόγων μηχανικών και μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι ένα επάγγελμα που δεν αναγνωρίζεται και δεν έχει προοπτικές στην Ελλάδα

. Δεδομένου ότι και οι δύο σχολές μου αρέσουν το ίδιο σαν αντικείμενα σπουδών, θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου ξεκαθαρίσει ποιο από τα δύο επαγγέλματα:
1)είναι περισσότερο ευέλικτο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δηλαδή έχει περισσότερες και διαφορετικές προοπτικές απασχόλησης
2)προσφέρει κατά μέσο όρο μεγαλύτερο μισθό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (σε συνάρτηση και με τα χρόνια εμπειρίας/εργασίας)
Διατυπώνω τις παραπάνω ερωτήσεις, επειδή είναι πολύ σημαντικό για μένα να μου εξασφαλίσει η μεγάλη προσπάθειά μου, φέτος αλλά και στα φοιτητικά χρόνια, μια αντίστοιχα αξιοπρεπή και οικονομικά άνετη ζωή

. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας.