Παιδια καλησπερα!
Εδωσα φετος πανελληνιες αλλα δυστυχως την ιατρικη την εχασα, λογω πολλων αναποδιων!
Διαβασα απειρα, εδωσα το 100% και για αυτο ειμαι σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση!
Τελως παντων, τωρα ψαχνομαι για να αποφασισω τι θα κανω. Δεν θα μπορουσα να ασχοληθω με κατι αλλο περαν της ιατρικης και γ αυτο προσπαθω να βρω εναλλακτικες. Το να δωσω πανελληνιες ξανα δεν το εχω αποκλεισει εντελως αλλα ειναι αρκετα ψυχοφθορο μετα τα περσινα!
Ιδανικο για μενα θα ηταν να καταφερω να με παρουν στην αγγλια! Ομως ξερω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο! Σκεφτομαι να κανω προετοιμασια για να δωσω τις απαιτουμενες εξετασεις (gce a levels) , οι οποιες δεν ειναι πολυ δυσκολες αφου ειναι λιγο κατωτερες απο τισ δικες μας πανελληνιες! Το θεμα ειναι οτι αυτοι απαιτουν και αλλα πραγματα οπως εθελοντικη εργασια κλπ. Γ αυτο ειμαι λιγο διαστακτικη!
Το αγγλικο συστημα υγειας το εχω ζησει αρκετα αφου ο θειος μου δουλευει εκει 11 χρονια τωρα και τον επισκεπτομαι συχνα! Μαρεσει παρα πολυ ο τροπος που λειτουργει και ξερω οτι θελω να δουλεψω εικει! δεν με ενδιαφερει η ελλαδα ουτε για ειδικοτητα ουτε για εργασια! Δηλαδη και εδω να περναγα θα εφευγα εξω με την αθλια κατασταση που επικρατει εδω!
Αν ομως δεν πετυχω στην αγγλια, μιας και οι πιθανοτητες ειναι πολυ μικρες θελω να ξερω τι αλλες επιλογες εχω!
Βουλγαρια/Σλοβακια/Ρουμανια τισ "σνομπαρω" απειρα εξαιτιας των απειρων φημων που εχω ακουσει! Δυο γνωστοι μου πηγαν φετος σλοβακια και ισως επειδη και οι δυο ειναι του 10 θεωρω αδικο να βρεθω στην ιδια σχολη μαζι τους οταν εγω εχω ξεσκιστει ολο το χρονο!
Δεν απαξιωνω, απλα εχω επηρεαστει αρκετα!
Μετα ερχεται η Ιταλια, που και εδω οι αποψεις διιστανται! Απο γνωστους που πηγαν μου ειπαν οτι το επιπεδο ειναι καλο! Αλλα γενικα δεν εχω ιδεα τι ακριβως παιζει!
Και τελος η τσεχια που ξερω οτι ειναι παρα πολυ καλο! ΑΛΛΑ πανακριβο...
Δεν ξερω τι πρεπει να κανω, τι ειναι καλυτερο για μενα! Ολα αυτα θελουν προετοιμασια!
Θα ξεκινησω για αγγλια αλλα χρειαζομαι εναλλακτικες!
Τι θα κανατε εσεις? Θα ξαναδινατε πανελληνιες ή θα πηγαινατε σε καποιο απο ολα αυτα, τα οποια απο οσο ξερω δεν απαιτουν καποια ιδιαιτερη προετοιμασια!(αν γνωριζετε κατι αλλο παρακαλω ενημερωστε με)
Ευχαριστω εκ των προτερων...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.