Jeator
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dante38245
Νεοφερμένο μέλος

Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος

oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Katsiferis
Νεοφερμένο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Αν θέλει να αποφασίσει κάποιος να κάνει ιατρική στο εξωτερικό προτείνω........
1) Τσεχία (βελτιωμένο επίπεδο σε σχέση με παλαιότερα)
2) Γερμανία (δυνατό χαρτί)
(Σουηδία είναι κορυφή αλλά λίγοι έχουν τα λεφτά για σπουδές εκεί αφού είναι μια πολύ δύσκολη σχολή).
Αγγλία είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα... (πολύ δύσκολη είσοδος).
3) Ιταλία εξαρτάται από το πανεπιστήμιο (το κακό είναι ότι τα μαθήματα εκεί εξετάζονται στην Ιταλική προφορικά).
alex2395
Δραστήριο μέλος

εχω συγγενεις εκει
καλη η πολυ αλλα ενταξει...δεν συγκρινεται με Αθηνα π.χ
λοιπον μπαινεις ευκολα (αλλα νομιζω πρεπει να πληρωσεις κατι)
και η γλωσσα ...σε 1 χρονο την εμαθες....δεν ειναι πολυ δυσκολη
καλη τυχη και επιτυχια!
Katsiferis
Νεοφερμένο μέλος

Have a nice day
Νεοφερμένο μέλος

Katsiferis
Νεοφερμένο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Katsiferis
Νεοφερμένο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Αυτό συμβαίνει επειδή οι διευθυντές και οι καθηγητές στα νοσοκομεία προωθούν τους απόφοιτους των σχολών τους παραπάνω από τους άλλους αλλά και ότι υπάρχει κάποιο ποσοστό αποφοίτων ιατρικής Ρουμανίας δεν έχουν βασικές γνώσεις ανατομίας (με αποτέλεσμα να τους παίρνει όλους η μπάλα παρόλο που υπάρχουν και απόφοιτοι με καλές γνώσεις.
Katsiferis
Νεοφερμένο μέλος

alex2395
Δραστήριο μέλος

Έχεις δίκιο αλλά ο στιγματισμός στις μέρες μας είναι πολύ έντονος. Δεν λέω στιγματισμό από ανθρώπους της διπλανής πόρτας αλλά από ανθρώπους της ιατρικής κοινότητας. Θέση στο Ε.Σ.Υ. αν δεν έχεις μέσο κανέναν διευθυντή σε νοσοκομείο απλά ξέχασε την (οι προσλήψεις των ιατρών γίνονται εκτός Α.Σ.Ε.Π. Στην ειδικότητα εφόσον αποφασίσεις να την κάνεις Ελλάδα κατά πάσα πιθανότητα δε θα σου δίνουν ιδιαίτερη σημασία (την ειδικότητα θα την πάρεις αλλά θα έχεις πρόβλημα στο μετά). Αν αποφασίσεις να κάνεις δικό σου ιατρείο θα δυσκολευτείς (πάρα πολύ κόσμος που ακούει Ρουμανία και φεύγει).
Αυτό συμβαίνει επειδή οι διευθυντές και οι καθηγητές στα νοσοκομεία προωθούν τους απόφοιτους των σχολών τους παραπάνω από τους άλλους αλλά και ότι υπάρχει κάποιο ποσοστό αποφοίτων ιατρικής Ρουμανίας δεν έχουν βασικές γνώσεις ανατομίας (με αποτέλεσμα να τους παίρνει όλους η μπάλα παρόλο που υπάρχουν και απόφοιτοι με καλές γνώσεις.
+1
βεβαια εμενα οι γονεις μου μια χαρα δουλευουν και εχουν σχεδον ολη την πελατεια απο γυρω περιοχεσ(αλλα ειμαστε επαρχια)
αν προσπαθησεις να δουλεψεις Αθηνα καλυτερα να εχεις πτυχιο απο Ελλαδα γιατι ο κοσμος δυσκολα αλλαζει γιατρο...
Εκτος κι αν μεινεις Ρουμανια...
ΥΓ:Πηγα Ιασιο στις διακοπες.Γαματα ηταν τα χιονια....
Κι εγω για εκει λεω(εχω συγγενεις , σπιτι κτλ...)
Αντε οτι αλλη πληροφορια θελετε εδω ειμαι εγω!

fockos
Επιφανές μέλος

Αυτό είναι ένα θετικό για σένα διότι ο κόσμος στην περιοχή σου έχει συνδέσει το επίθετο σου με τον καλό ιατρό (συνεπώς για σένα τα πράγματα για σένα είναι πολύ πιο εύκολα). Είμαι σίγουρος ότι όπου και να βγάλεις την ιατρική θα γίνεις καλός ιατρός (γιατί έχεις καλούς καθοδηγητές) και ξεκινάς με μια καλή βάση (φυσικά πρέπει να το θέλεις και εσύ --είμαι σίγουρος ότι το θέλεις

Για τους ιατρούς που ξεκινάνε με μηδενική βάση (χωρίς συγγενείς ιατρούς) ανεξάρτητα από την σχολή που έχουν βγάλει (Ελλάδα ή εξωτερικό) είναι πολύ δύσκολα πράγματα.
alex2395
Δραστήριο μέλος

Παλιά η ιατρική ήταν χρυσοχοείο στην Ελλάδα δυστυχώς όμως τώρα δεν είναι επειδή υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός (οι παλιοί καλοί ιατροί βγάζουν λεφτά γιατί κρατάνε σταθερή πελατεία ή σταθερά αυξανόμενη). Η μεγάλη πελατεία των γονιών σου αποδεικνύει ότι είναι καλοί ιατροί (παλιά επειδή ήταν λίγοι οι ιατροί γενικά δεν υπήρχε αυτός ο στιγματισμός και ο καλός ξεχώριζε ανεξάρτητα από την σχολή αποφοίτηση τους).
Αυτό είναι ένα θετικό για σένα διότι ο κόσμος στην περιοχή σου έχει συνδέσει το επίθετο σου με τον καλό ιατρό (συνεπώς για σένα τα πράγματα για σένα είναι πολύ πιο εύκολα). Είμαι σίγουρος ότι όπου και να βγάλεις την ιατρική θα γίνεις καλός ιατρός (γιατί έχεις καλούς καθοδηγητές) και ξεκινάς με μια καλή βάση (φυσικά πρέπει να το θέλεις και εσύ --είμαι σίγουρος ότι το θέλεις---
Για τους ιατρούς που ξεκινάνε με μηδενική βάση (χωρίς συγγενείς ιατρούς) ανεξάρτητα από την σχολή που έχουν βγάλει (Ελλάδα ή εξωτερικό) είναι πολύ δύσκολα πράγματα.
βασικα εγω το θελω...
εκεινοι γενικα μου λενε οτι θα ειναι πολυ δυσκολα και οτι θελει σκληρο διαβασμα....
εγω βεβαια δεν θελω να δουλεψω εδω και εξαλλου στοχευω χειρουργικη....
btw συγχαρητηρια που περασες...(Δεν ησουν νοσηλευτικη?)

ponokos
Νεοφερμένο μέλος

GlobalEdu.gr
Νεοφερμένο μέλος

Καλημέρα. Πέρασα Φυσικό αλλά το όνειρό ου είναι να γίνω γιατρός και για αυτό σκέφτομαι την Ιατρική στην Κωνστάντζα στη Ρουμανία. Το ξέρω πως δεν προλαβαίνω να γραφτώ φέτος αλλά θέλω πληροφορίες για του χρόνου.
Το Αγγλόφωνο τμήμα ιατρικής της Κωνστάντζας έχει δίδακτρα 4.200 ευρώ/χρόνο και χρειάζεται να περάσεις ένα εισαγωγικό τέστ στην Αγγλική γλώσσα.
γεια σας παιδια θα μπορουσα να μαθω σχετικα με το επιπεδο σπουδων στην ιατρικη για αυτο το πανεπιστημιο?Θανκς!
Το επίπεδο σπουδών των Ιατρικών σχολών στα Πανεπιστήμια της Ρουμανίας είναι αρκετά υψηλό τα τελευταία χρόνια συνδυάζοντας χαμηλά δίδακτρα και κόστος διαβίωσης, είναι από τους καλύτερους προορισμούς των ευρωπαίων φοιτητών εν μέσω κρίσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.