θεωρώ τη Γερμανία πιο διεφθαρμένη και ρατσιστική.
Και με ποια επιχειρήματα μπορείς να υπερασπίσεις τον ισχυρισμό σου;
Όσον αφορά την Ιατρική στην Ιταλία, θα γράψω ορισμένες λεπτομέρειες που συνέλεξα από ΑΛΛΟΥΣ:
1)Οι περισσότεροι αποφοιτούν μετά από 8-10 χρόνια λόγω της αυστηρότητας των σχολών, ειδικότερα προς τους αλλοδαπούς φοιτητές.
2)Πλέον, από το περυσινό ακαδημαικό έτος, υπάρχουν 5-6 τμήματα ιατρικής σε πανεπιστήμια της Ιταλίας που προσφέρουν σπουδές στα αγγλικά(Milan, Rome(x2), Pavia, Naples, Bari).Δυστυχώς, μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ, δε μπόρεσα να βρω πληροφορίες για Naples, Bari αλλά ξέρω 5 πράγματα για τις υπόλοιπες 4.
Pavia: Το πιο παλιό αγγλόφωνο, φοβερό πανεπιστήμιο.Η Pavia βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο Μιλάνο και έχει σχετικά χαμηλό κόστος ζωής, αν σκεφτεί κανείς ότι βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία(που αυτόματα σημαίνει υψηλό κόστος διαβίωσης).
Milan: Καλή σχολή, ΑΚΡΙΒΟΤΑΤΗ ζωή.
Rome: Από ότι κατάλαβα, το ένα από τα δυο(Tor Vergata) είναι πολύ χάλια.Βρίσκεται μακριά από την πόλη και επίσης διάβασα άσχημα σχόλια για τους καθηγητές.Για το La Sapienza, το άλλο πανεπιστήμιο, διάβασα σε γενικές γραμμές πολύ καλές κριτικές.
3)Η εισαγωγή στα αγγλόφωνα και ιταλόφωνα τμήματα ιατρικής γίνεται μέσω εξέτασης.Για τα αγγλόφωνα, ξέρω ότι υπάρχει το IMAT.Ψάξτε το στο google.Με αυτό το τεστ, ο υποψήφιος εξετάζεται σε γνώσεις βιολογίας, χημείας, μαθηματικών, φυσικής και λογικής.Υπάρχει συγκεκριμένο syllabus(το έχω στο pc, μαζί με διάφορα pdfs προετοιμασίας).Πέρυσι που ήταν η δεύτερη μόλις χρονιά που διεξήχθη το τεστ, η ζήτηση ήταν χαμηλή.Παρόλα αυτά, απ'ότι διαβάζω στο ίντερνετ, φέτος υπήρχε τεράστια ζήτηση σε όλες τις σχολές.