@Mernilopa
Με πιστευεις δεν με πιστευεις, η πραγματικοτητα δύσκολα αλλάζει
Το να προσπαθούν οι υπόλοιποι του κλάδου, να σου δώσουν μία προοπτική από το πώς είναι η κατάσταση στην πραγματικότητα
αφιλοκερδώς, χωρίς κανένα πραγματικό όφελος για αυτούς, δεν παίζει έτσι;
Πρέπει οπωσδήποτε να μεταφράζεται σε κομπλεξισμό και κακόβουλους σκοπούς.
Η ιατρική κορίτσι μου απαιτεί θυσίες που δεν έχεις φανταστεί, τόσο πριν μπεις, όσο και κατά τη διάρκεια, και
ιδιαίτερα μετά.
Το ότι σε απασχολεί η ηλικία είναι ένδειξη ότι ξεκινάς σε εντελώς λάθος βάση, και για αυτό δεν επέμεινα σε αυτό, από το πρώτο κιόλας μήνυμα που με στόμφο δηλώνεις ότι δεν το έλαβες υπόψη.
Να υποθέσω η πολυετής πείρα σου με το διάβασμα και τις συνθήκες του χώρου στο έδειξαν κι αυτό;
Οπότε ναι, το να μην έχεις ασχοληθεί καν με το ζήτημα και να σε απασχολεί πρώτα πρώτα η ηλικία, είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον 42άρη φιλόλογο που θέλει να γίνει σε 1 χρόνο Sector IT στη MS.
Δηλαδή αλλού ντ'αλλού.
Όπως και ο τρόπος που θα βιοποριστείς, δεν ενδιαφέρει κανέναν ούτε έχει καμία σημασία εάν θα τρως λέσχη, θα παίρνεις ΚΕΑ ή θα μείνεις σε κάποιο άδειο αμφιθέατρο της σχολής τα βράδια. Δεν θα έχεις χρόνο να βιοποριστείς αξιοπρεπώς και να κάνεις στοχειωδώς σοβαρές σπουδές σε αυτή τη σχολή.
Και μεταξύ μας, είναι τόσοι οι απόφοιτοι που είχαν του κόσμου τα λεφτά ώστε να επικεντρωθούν 101% στη σχολή και την ειδικότητα (πολλές φορές βάζοντας κι από την τσέπη τους!), ώστε κάποιος που πατάει σε 2 βάρκες μετέπειτα να μην έχει literally, στον ήλιο μοίρα σε μάχιμες/επικερδείς ειδικότητες.
Εάν θεωρείς εαυτόν εξαίρεση, do your best και διέψευσέ μας. Αλλά μην δω κλάματα μετά για το εργασιακό.
Την καλύτερη συμβουλή στην έδωσα στο 1ο κιόλας μήνυμα, αλλά ήσουν πολύ απασχολημένη σε αυτό που θεωρείς δίκαιο για να το δεις.
Όλα αυτά λοιπόν, που εσύ τα θεωρείς κόμπλεξ, στα λέω έχοντας περάσει όλη αυτή τη διαδρομή και δει απίστευτες καταστάσεις (35άρηδες σε ειδικότητες χωρίς αντίκρυσμα, άτομα να ξεκινούν ειδικότητα μετά από 10 χρόνια στα 45, κόσμος με οικογένεια να μην έχει δουλειά στα 40 ή να κάνει 2η ειδικότητα ΓΙ "για να ζήσω" άλλοι να μην μπαίνουν ποτέ και να χαπακώνονται για χρόνια).
Όλοι αυτοί είχαν ένα κοινό: έχαψαν το παραμυθάκι της ιατρικής.
Όσο γιατί δεν τα παρατάω εγώ; Γιατί επιβίωσα σε όλα τα παραπάνω έχοντας εξασφαλίσει την εξέλιξή μου μέχρι την ανώτατη βαθμίδα του επαγγέλματος. Διαφορετικα πιθανον να μην ειχα ασχοληθει καν, τα ριγη στην προσφωνηση "γιατρε μου" ξεφουσκωνουν ευκολα και δεν αξιζουν ολον αυτο τον κοπο.
Το να μπεις στη σχολή, αν και άθλος από μόνος του, δεν αποτελεί ούτε τα πρώτα 10m του μαραθωνίου σε αυτά που απαιτεί επαγγελματική σου (πρόσεξε) επιβίωση, όχι η εξέλιξη.