Ιατρική ή Οδοντιατρική;

GV221

Νεοφερμένο μέλος

Ο GV221 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Καλησπέρα
Εγώ γράψει γύρω στα 18000 μόρια και πιθανότατα περνάω και ιατρική δπθ αν δεν ανέβουν οι βάσεις.Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι πάρα πολύ την επιλογή της οδοντιατρικής καθώς είναι πιο «σύντομος» δρόμος και μπορώ να γίνω κατευθείαν ανεξάρτητος.Επίσης μαρεσει και η ιδέα του να ασχολούμαι με δόντια μιας και δεν έρχεσαι και τόσο πολύ σε επαφή με δύσκολες καταστάσεις (πχ καρκίνος κλπ). Από την άλλη με ενδιαφέρει και η ιατρική καθώς το αντικείμενο μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά με απωθεί η όλη ιδέα του νοσοκομείου κλπ που πρέπει να περάσω μέχρι να ειδικευτώ. Αν μπορείτε πείτε και ‘σείς τη γνώμη σας ειδικά αν είστε και φοιτητές αυτών των δύο σχολών γιατί βρίσκομαι σε δίλημμα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.
Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι πάρα πολύ την επιλογή της οδοντιατρικής καθώς είναι πιο «σύντομος» δρόμος και μπορώ να γίνω κατευθείαν ανεξάρτητος
Αδερφέ, αν το σκέφτεσαι έτσι καλύτερα να βρείς άλλο αντικείμενο γενικότερα.
Αντιλαμβάνομαι πως οι εποχές είναι δύσκολες και το ιδεατό θα ήταν να έχουμε άμεση αποκατάσταση αλλά αφενός κανείς δεν στην εγγυάται είτε απο το ένα είτε απο το άλλο αντικείμενο, αφετέρου και τα δύο αντικείμενα είναι life long commitment και απο άποψη διαβάσματος και απο άποψη επένδυσης (και χρηματικής).

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 602 μηνύματα.
καθώς είναι πιο «σύντομος» δρόμος και μπορώ να γίνω κατευθείαν ανεξάρτητος
Μάλλον εδώ είναι η απάντηση σου και ειδικά εφόσον δεν θέλεις "δύσκολες" καταστάσεις

Θα θες σχετικά εύκολη και ανεξάρτητη ειδικότητα, οι οποίες έχουν αναμονή 8+ χρόνια. Άρα υπολόγισε 6+8+5 χρόνια.

Δεν μου αρέσουν αυτά που λένε να δεν ξέρεις τι θα γίνει σε 6 χρόνια, Αυτο μου έλεγαν και σε εμένα πριν 10 χρόνια τελικά δεν άλλαξε κάτι, το έλεγαν και στους πιο παλιούς και τελικά δεν άλλαξε κάτι.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 602 μηνύματα.

anni.sfk

Νεοφερμένο μέλος

Η anni.sfk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα
Εγώ γράψει γύρω στα 18000 μόρια και πιθανότατα περνάω και ιατρική δπθ αν δεν ανέβουν οι βάσεις.Το θέμα είναι ότι σκέφτομαι πάρα πολύ την επιλογή της οδοντιατρικής καθώς είναι πιο «σύντομος» δρόμος και μπορώ να γίνω κατευθείαν ανεξάρτητος.Επίσης μαρεσει και η ιδέα του να ασχολούμαι με δόντια μιας και δεν έρχεσαι και τόσο πολύ σε επαφή με δύσκολες καταστάσεις (πχ καρκίνος κλπ). Από την άλλη με ενδιαφέρει και η ιατρική καθώς το αντικείμενο μου φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον αλλά με απωθεί η όλη ιδέα του νοσοκομείου κλπ που πρέπει να περάσω μέχρι να ειδικευτώ. Αν μπορείτε πείτε και ‘σείς τη γνώμη σας ειδικά αν είστε και φοιτητές αυτών των δύο σχολών γιατί βρίσκομαι σε δίλημμα.
Καλησπέρα! Είμαι φοιτήτρια Οδοντιατρικής (του ΑΠΘ και με μετεγγραφή πήγα στου ΕΚΠΑ) και θα ήθελα να πω κι εγώ τη γνώμη μου καθώς γνωρίζω πως είναι και στην Ιατρικη (λογω κοινων μαθηματων) και στην Οδοντιατρική.. Αρχικά, οι «δύσκολες καταστάσεις» που περιγράφεις υπάρχουν και στους δύο τομείς, τόσο στην Ιατρικη, οσο και στην Οδοντιατρική, (βλ καρκίνο του στόματος). Η ιατρική σαφώς κι είναι πιο δύσκολη σχολή, αλλά θα είσαι μια ζωή στα νοσοκομεία (που όπως ανέφερες δε θες) αν δεν ανοίξεις κάτι δικό σου, το οποίο απαιτεί κόπο, χρονο κι ένα ικανό κεφάλαιο! Ωστόσο, το αν θα μπαινοβγαινεις στα νοσοκομεία εξαρτάται κι απο την ειδικότητα! Ένας παθολόγος πχ μπορει να εχει το ιατρειο του και να μην εχει παρε-δωσε με νοσοκομεία. Αντίθετα, ενας καρδιοχειρουργός θέλοντας και μη η δουλειά του είναι στα νοσοκομεία. Όπως και να’χει το ιδιο συμβαινει και στην Οδοντιατρικη! Μπορεις να επιλεξεις να εισαι σε μια κλινικη ή σε ενα νοσοκομειο και να ασκεις εκει το επάγγελμά σου ή να ανοιξεις δικο σου ιατρειο (δύσκολο μεν) αλλά δεν μπλέκεις με νοσοκομεία! Το θέμα είναι πώς βλεπεις τον εαυτο σου σε 7-8 χρονια από τώρα;! Μη σκέφτεσαι μόνο Ιατρική ή Οδοντιατρική με βάση του «θα διαλεξω εκεινη που ειναι πιο ευκολη», πίστεψέ με κι οι δύο σχολές θέλουν «γερό στομάχι».. διάλεξε πρώτα τι θες να κάνεις, τι σου φαινεται ενδιαφέρον και τι πιστευεις οτι δε θα βαρεθεις, οσον αφορα την ειδικότητα! Τότε θα είσαι σε θέση να επιλέξεις Ιατρική ή Οδοντιατρική.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.395 μηνύματα.
Καλησπέρα
Οι δυσκολες καταστασεις ειναι στην οδοντιατρικη...εκει δεν εχει θα δουμε..πρεπει να το κανεις σωστα και λειτουργικο και ειναι ορατο αμεσως.
Τον καρκινο θα τον κοψεις με το λειζερ και αν ξαναβγει μετα απο 2 χρονια... βγηκε ..η φυση φταιει.
Εχεις και ασθενεις με ιδιαιτεροτητες...αμα σου στειλω την φιλη μου την @touvlo ,μπορει και να αλλαξεις επαγγελμα.
Οι οδοντιατροι ειναι ανωτεροι ολων ..και καθε ευρω τους το δουλευουν σκληρα και τους ''κοβεται'' και η μεση.

labranton

Νεοφερμένο μέλος

Ο labranton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οδοντιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
καλησπερα.Για μένα το καλύτερο είναι οδοντιατρος.τα θετικά του είναι:1)γρήγορη αποκατάσταση ως ιατρός.και ειδικός.2)ιδιωτικό ιατρείο.3)μεταπτυχιακά ορθοδοντικός…πολύ χρήμα και αν το θέλεις καλή εξέλιξη.4)Να ασχοληθείς με εμφυτεύματα.5)περιοδοντολογος με φοβερή εξέλιξη γιατί γιατι σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν στην ζωή τους βαλει την πρόληψη.6)ασχολίες με μποτοξ.7)μπορείς να δώσεις κατατακτηριες για να μπεις στο 4 έτος ιατρικής.Συνεχεια για γναθοχειρουργος.8)ενδοδοντολογοσ για απονευρώσεις πολύ καλή ειδικότητα.η αν δεν σε αρεσουνε αυτά Πας ιατρική.κανεις 7 εφημερίες.σε ξεσκίζουνε οι επιμελητές πέρνεις 1040 ευρο+500.και όλα τα πρωινά στο νοσοκομείο μέχρι της 3 το μεσημέρι.εισαγωγες.εξητηρια καθημερηνα.αναλογα την ειδικότητα.δεν θα μπορείς να αντιδράσεις.ανομαλιες στα περιστατικά κατά την νυχτερινή βάρδια.παραπεμπτικα νύχτα για αξονικές κ ακτινογραφίες.ολλα αυτά εσει.το πρωί παραδώσει στον επιμελητή σου.και στους επόμενους αντικαταστάτες.αν πάρεις χειρουργική ειδικότητα μπορεί σε καλοκαιρινούς περιόδους να έχεις επείγον χειρουργείο νύχτα.αυτα.

userguest

Νεοφερμένο μέλος

Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
καλησπερα.Για μένα το καλύτερο είναι οδοντιατρος.τα θετικά του είναι:1)γρήγορη αποκατάσταση ως ιατρός.και ειδικός.2)ιδιωτικό ιατρείο.3)μεταπτυχιακά ορθοδοντικός…πολύ χρήμα και αν το θέλεις καλή εξέλιξη.4)Να ασχοληθείς με εμφυτεύματα.5)περιοδοντολογος με φοβερή εξέλιξη γιατί γιατι σε μεγάλο ποσοστό δεν έχουν στην ζωή τους βαλει την πρόληψη.6)ασχολίες με μποτοξ.7)μπορείς να δώσεις κατατακτηριες για να μπεις στο 4 έτος ιατρικής.Συνεχεια για γναθοχειρουργος.8)ενδοδοντολογοσ για απονευρώσεις πολύ καλή ειδικότητα.η αν δεν σε αρεσουνε αυτά Πας ιατρική.κανεις 7 εφημερίες.σε ξεσκίζουνε οι επιμελητές πέρνεις 1040 ευρο+500.και όλα τα πρωινά στο νοσοκομείο μέχρι της 3 το μεσημέρι.εισαγωγες.εξητηρια καθημερηνα.αναλογα την ειδικότητα.δεν θα μπορείς να αντιδράσεις.ανομαλιες στα περιστατικά κατά την νυχτερινή βάρδια.παραπεμπτικα νύχτα για αξονικές κ ακτινογραφίες.ολλα αυτά εσει.το πρωί παραδώσει στον επιμελητή σου.και στους επόμενους αντικαταστάτες.αν πάρεις χειρουργική ειδικότητα μπορεί σε καλοκαιρινούς περιόδους να έχεις επείγον χειρουργείο νύχτα.αυτα.
το ποσα χιλιαρικα θελεις για να ανοιξεις οδοντιατρειο γιατι δεν το λες?

labranton

Νεοφερμένο μέλος

Ο labranton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οδοντιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
25000 για αν τα έχεις αρχικά .αν θες έχει και κλινικές που μπορείς να ενοικιάσεις.υπαρχει κ το ΕΣΠΑ Που στα δίνουν.αν θες πας εξωτερικό κάνεις χρήματα κ μετά έρχεσαι κ Ελλάδα.

userguest

Νεοφερμένο μέλος

Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
25000 για αν τα έχεις αρχικά .αν θες έχει και κλινικές που μπορείς να ενοικιάσεις.υπαρχει κ το ΕΣΠΑ Που στα δίνουν.αν θες πας εξωτερικό κάνεις χρήματα κ μετά έρχεσαι κ Ελλάδα.
ναι γιατι ολοι εχουν 25 και 30 χιλιαδες το λιγοτερο να ριξουν για να ανοιξουν οδοντιατρειο.ρισκο παιρνεις.δεν ξερεις μετα αν εχεις πελατεια ή αν θα βαρας μυγες. και εξωτερικο δεν μπορουν ολοι να πανε. να τα λεμε οπως ειναι

Primary Care

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Primary Care αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Καλησπέρα
Μάλλον δεν επιθυμείς να ζήσεις τα φοιτητικά σου χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και προτιμάς την Οδοντιατρική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης .
Σεβαστό και κατανοητό .

anni.sfk

Νεοφερμένο μέλος

Η anni.sfk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
ναι γιατι ολοι εχουν 25 και 30 χιλιαδες το λιγοτερο να ριξουν για να ανοιξουν οδοντιατρειο.ρισκο παιρνεις.δεν ξερεις μετα αν εχεις πελατεια ή αν θα βαρας μυγες. και εξωτερικο δεν μπορουν ολοι να πανε. να τα λεμε οπως ειναι
Αν δεν τα έχεις.. δεν ανοίγεις! απλό. Μπορείς να εργάζεσαι σε κλινικές, να κάνεις δυνατό πελατολόγιο κι αν ποτέ μπορέσεις και μαζέψεις χρήματα ανοίγεις κάτι δικό σου! το ρίσκο υπάρχει έτσι κι αλλιώς.. δε σου εγγυάται κανείς ούτε επιτυχία, ούτε τίποτα! τόσοι οδοντίατροι που έχουν ανοίξει δικά τους ιατρεία, ρίσκο πήραν όταν τα ανοιξαν (εκτος απο εκείνους που τα πήραν έτοιμα από τους γονείς του). Όπως και να’χει όλες οι δουλειες ρίσκο έχουν, αρκεί να θες! Τέλος, όσον αφορά το γεγονός αν θα’χει κάποιος πελατεία ή θα «βαράει μύγες», αυτό το φροντίζει κανείς από τη φοιτητική του ζωη και τις γνωριμίες του.. συν πολλά ακόμη που παίζουν ρόλο!

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 10.296 μηνύματα.
το ποσα χιλιαρικα θελεις για να ανοιξεις οδοντιατρειο γιατι δεν το λες?
Μπορείς να εργαστείς σε νοσοκομείο ως οδοντίατρος, ειδικότητα ως γναθοχειρουργός και παλι σε νοσοκομείο, σε άλλο οδοντιατρείο.
Τότε μην προτείνεις ιατρική γιατί το να ανοίξεις ιδιωτικό ιατρείο είναι εξίσου ακριβό.
Μπορέις να πάρεις δάνειο και να το αποπληρώνεις, ειδικά σε περιοχές οπού δεν υπάρχουν οδοντίατροι πχ κάποιο χωριό, ένα νησί, θα χεστεί στο τάληρο. Μη λέμε μαλακίες

GV221

Νεοφερμένο μέλος

Ο GV221 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Μάλλον δεν επιθυμείς να ζήσεις τα φοιτητικά σου χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και προτιμάς την Οδοντιατρική Αθήνας ή Θεσσαλονίκης .
Σεβαστό και κατανοητό .
Οχι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα εξάλλου και ιατρική να πάω θα πάρω μετεγγραφή στο απθ λόγω αδελφού.Αυτο που με απασχολεί περισσότερο είναι το μετά και η μεγαλύτερη πίεση που μπορεί να έχω στα 25 μου αν επιλέξω αυτή τη σχολή.αν και είναι νωρίς ακόμα αλλά μια επιλογή που σκέφτομαι αρκετά είναι και το εξωτερικό μιας και εκεί οι ειδικευόμενοι πληρώνονται πολύ καλύτερα.Να πω εδώ ότι οι ιατρικές ειδικότητες που σκέφτομαι περισσότερο είναι εργαστηριακές που έχουν λιγότερη πίεση και δεν έχεις τόσο επαφή με ασθενείς ή καμία νευρολογία