Ιατρική ή Οδοντιατρική;

Cat lady

Νεοφερμένος

Η Cat lady αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Οκει , θες κάτι πιο "εγκεφαλικό" και λιγότερο χειρωνακτικό . Ενδεχομένως να σε ενδιέφερε να κάνεις PhD ;
Ίσως να σκεφτόσουν και άλλες ειδικότητες ακόμα ; Π.χ. φαρμακευτική ;
Το δίλημμα είναι ανάμεσα στην ιατρική και στην στοματολογία ως ειδικότητα οδοντιατρικής. Η φαρμακευτική, η βιολογία κτλ έχουν ήδη απορριφθεί είναι η αλήθεια...
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
@Grand Duchess @Panzerkampfwagen ευχαριστω για την πασα.

Αρχισα συγχαρητηρια στη Θεματοθετρια για την επιτυχια της. Παμε τωρα στο προβλημα "πολυτελειας" ( :P )

Αυτο που θα προτεινα σε ενα νεο παιδι, ειναι να διαλεξει κατι που εχει ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Κανεις, ουτε ο ιδιος, δεν γνωριζει πως θα εξελιχθουν τα ενδιαφεροντα του μεσα στα επομενα 10 χρονια.

Η ιατρικη ειναι μια τετοια σχολη που προσφερει επιλογες. Οποτε τη συστηνω ανεπιφυλακτα.

Σε σχεση με κατι που ειπωθηκε πριν, μπορει καποιος φοιτητης που δεν τον ενδιαφερουν τα επεμβατικα, να βγαλει αυτη τη σχολη χωρις να ακουμπησει ΠΟΤΕ ασθενη (περα απο μια τυπικη εξεταση για τα ματια του καθηγητη, κλαιν).

Κατι τετοιο δεν υφισταται στην οδοντιατρικη, εχει 3 ετη γεματα με πραξεις σε στοματικη κοιλοτητα. Συνηθως με πρεζακια ή γεροντια ή ψυχιατρικους ή αν εισαι τυχερος με κανεναν φοιτητη δουλευεις τα υποχρεωτικα χρονια στη σχολη, δεν ειναι η καλυτερη εικονα, αλλα αμα ενδιαφερεσαι σου δινεται η ευκαιρια να βγεις ετοιμος οδοντιατρος εξω, στα βασικα τουλαχιστον.

Ενας στοματολογος στη σχολη μου ειχε πει καποτε: "Διαλεξε παθολογικη ειδικοτητα, να εισαι μια ζωη με ενα στυλο". Η εξειδικευση της στοματολογιας ειναι μια τετοια ειδικοτητα αλλα α)πρεπει οπως ειπαμε να βγαλεις την οδοντιατρικη πρωτα β) πρεπει να ακουμπησεις 10.000Κ+, καθως στις οδοντιατρικες ειδικοτητες δεν αμοιβεσαι, αντιθετα, πληρωνεις για 3 χρονια απο την τσεπη σου.

Για να ξαναγυρισουμε τωρα στην ιατρικη, υπαρχουν ειδικοτητες που οντως ειναι/μπορουν να γινουν πολυ "κυριλε". Δεν τις εξασκεις φυσικα σε ολο τους το ευρος με αυτον τον τροπο, αλλα μπορεις να τις φερεις στα μετρα σου μετσ τη ληψη του τιτλου:

Ακτινολογος -> "Φωτογραφος" + γνωματευση + κλινικη συνεκτιμηση

Παθολογος -> Ιδιωτης, συνταγογραφηση, συντηρηση ασθενων

Γενικος Γιατρος -> συνταγογραφος

ΠαθΑν -> Μικροσκοπιο, εκτιμηση ογκων, σταδιοποιηση/διαβαθμιση. Εξαιρετικα απαραιτητη ειδικοτητα για ολους τους ογκολογικους ασθενεις

Κυτταρολογος -> Το ιδιο σχεδον με παθαν, κατα τα χρονια της ειδικοτητας

Ενδοκρινολογος -> Ο βασιλιας του δεν ακουμπαω ασθενη, γραφω Τ3 Τ4 και μετφορμινες. Απαγορευτικες αναμονες.

Μικροβιολογος -> νοικιαζεις την υπογραφη σου σε φασοναδικο

Παθολογικη Ογκολογια -> Ουσιαστικα αυτος που προτεινει το θεραπευτικο πρωτοκολλο που θα εφαρμοσθει. Εχει υποχρεωτικα χρονια παθολογιας ομως

Ψυχιατρος -> λολ

Σημειωση 1. Οι περισσοτερες αν οχι ολες απο τις παραπανω ειδικοτητες εχουν υποχρεωτικο κομματι παθολογιας. Που σημαινει οτι 1-2 τουλαχιστον χρονια αναγκαστηκα θα ερθεις σε επαφη με παραμελημενες καταστασεις και σιχαμενα πραγματα.

Σημειωση 2. Ολα αυτα βεβαια, εαν τα εξασκησεις στο πληρες ευρος τους και σωστα, τα περισσοτερα εχουν εξαισιο "hands on" εργο, πολυ καλα ισορροπημενο με τη θεωρια.

Προσωπικα τελος, δεν θα μπορουσα με τιποτα να κανω μια ειδικοτητα που το κυριο βαρος πεφτει στη θεωρια. Λατρευω την κλινικη πρακτικη, εξεταση και τις επεμβατικες διαδικασιες και προσπαθω να χωνομαι οσο περισσοτερο γινεται, μου αρεσει να ειμαι ο "τεχνιτης". Κατι που στην ιατρικη ειναι αρκετα περιορισμενο και πρεπει μονος να πιεσεις καταστασεις, στην οδοντιατρικη προσφερεται πολυ απλοχερα.

Συνοψη: Επελεξε αυτο που προσφερει τις περισσοτερες επιλογες αυτη τη στιγμη, κι οσο ερχεσαι σε επαφη με τα επι μερους αντικειμενα, τα πραγματα θα ξεκαθαρισουν.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Johny4Life

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Johny4Life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 295 μηνύματα.
Θεματοθετρια, καλησπέρα! Και συγχαρητήρια για την επιτυχία στις εξετάσεις, ανεξαρτήτως σε ποια σχολή θα αποφασίσεις να συνεχίσεις τελικά.

Ότι γράψω παρακάτω είναι με γνώμονα του ότι έχω σπουδάσει και τις δύο σχολές (διανύω την δεύτερη αυτή τη στιγμή), οπότε πιστεύω ότι έχω μια αρκετά ολοκληρωμένη άποψη πάνω στις δύο επιστήμες.

Οσον αφορά την Οδοντιατρική -: Είτε πας Αθήνα είτε πας Θεσσαλονίκη, τα προπτυχιακά χρόνια είναι ιδιαίτερα απαιτητικά. Ειδικά 3ο,4ο,5ο και βάλε και 6ο,7ο καθώς πολλοι δεν παίρνουν πτυχίο ακριβώς στα 5 (μεταξύ αυτών ήμουν και εγώ) λόγω πολλών δυσκολιών, ενδογενων που έχουν οι σχολές αυτές. Πιο συγκεκριμένα αυτό συμβαίνει στο ΑΠΘ, παραπάνω σε σχέση με το ΕΚΠΑ. Είναι επιστήμη θεωρητική και τεχνική, θέλει διάβασμα και πολλές ώρες κούραση στις κλινικές αλλά γυρνάς το απόγευμα σπίτι "γεμάτος" διότι εφαρμόζεις την θεωρία στην πράξη. Είναι πολύ θετικό το ότι έχετε ιατρείο στην οικογένεια και έχεις και τη μαμά σου αν δεν κάνω λάθος μέσα στην Οδοντιατρική οπότε σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο bonus αυτό που αλλά παιδιά δεν το έχουν. Αν δεν θες να ασχοληθείς με πρακτική, στοματική κοιλότητα, συναφή υγρά οσμες και πολλές ώρες με τους ασθενείς στις κλινικές, καλύτερα να μην μπεις στη σχολή. Θα απογοητευτείς και θα τα παρατήσεις.

Ιατρική : όνειρο πολλών, απομυθοποιειται εύκολα αφού μπεις. Πιο εύκολα προπτυχιακά χρόνια σε σχέση με την Οδοντιατρική. Πιο εύκολες κλινικές, χωρίς ιδιαίτερο άγχος. Πιο πολύ εξαρτάται από το πόσο θα το κυνηγήσεις εσύ η ίδια μεσα στη σχολή.
Έχει πολλαπλάσιο διάβασμα όμως σε σχέση με την πρώτη και απαιτεί να αφιερώσεις πολλές ώρες σε αυτό. Τα δύσκολα έρχονται μετα στην ειδικότητα για έναν γιατρό, όσον αφορά τις απαιτήσεις που αυτη έχει. Μόλις τελειώσες την Τρίτη λυκείου οπότε δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες για ειδικότητες. Ωστόσο θα σου πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές και σίγουρα αν δεν θες να έχεις πολύ ένασχοληση με τον ασθενή θα βρεις κάποια που να σου ταιριάζει. Αλλά προπτυχιακά όπως και να χει θα περάσεις από όλες και θα εξετάσεις, ακουμπήσεις, ασχοληθείς με τους αρρώστους.

Ότι και να επιλέξεις είναι και οι δύο επιστήμες ξεχωριστές και μοναδικές για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία. Μπορείς να τις αγαπήσεις η και να τις μισήσεις 😋. Σε κάθε περίπτωση να επιλέξεις αυτήν που πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί πιο πολύ στις προσδοκίες σου. 😊

* Η Στοματολογια είναι μεταπτυχιακό της Οδοντιατρικής. Αν και κάποια στιγμή πρέπει να συνηδητοποιησει αυτή η χώρα ότι και οι ιατροί πρέπει να διδάσκονται στοματολογια. Ποσες διαγνώσεις έχουν χαθεί έτσι...
 

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Είναι ιδέα μου ή έχει γίνει της μόδας πλέον πολλοί Οδοντίατροι να παίρνουν και πτυχίο Ιατρικής;

Σε πρακτικό επίπεδο τι κερδίζουν; Δηλαδή ένας που έχει και τα δύο πτυχία γίνεται πιο εύκολα διευθυντής νοσοκομείου; Πιο πολλά μόρια για το δημόσιο; Επίσης πως συνδυάζονται; Δηλαδή ποια ειδίκευση των γιατρών είναι πιο κοντά στους οδοντίατρους;

Επίσης το μέσο εισόδημα των οδοντίατρων στην Ελλάδα δεν είναι κατά πολύ καλύτερο από αυτό των γιατρών;
 

Johny4Life

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Johny4Life αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 295 μηνύματα.
Χαχαχα είναι της μόδας ναι❤️
 

Mammy Nun

Δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 760 μηνύματα.
Έδωσα λοιπόν φέτος πανελλήνιες, με αρχικό στόχο την Ιατρική της Αθήνας. Με έναν υπολογισμό μορίων, καταλήγω στο ότι περνάω Ιατρική στην επαρχία, αλλα όχι Αθήνα, όπου και μένω. Σκεφτόμενη έτσι, τα έξοδα που οι γονείς μου θα πρέπει να κάνουν για οοολα αυτα τα χρόνια σπουδών στην Ιατρική, αλλά και την πολυετή αναμονή για ειδικότητα στην Ελλάδα, τείνω να προσανατολιστώ τελικά προς την οδοντιατρική. Από την μία πλευρά, η Ιατρική είναι έρωτας, αλλά από την άλλη η μητέρα μου είναι ήδη οδοντίατρος και έχει δικό της ιατρείο στο οποίο θα μπορούσα να δουλεύω στο μέλλον.
Η αλήθεια είναι βέβαια, πως αυτό που ζητάω από το μελλοντικό μου επάγγελμα, είναι η δυνατότητα να εκπονώ μια διάγνωση και να προτείνω μια πιθανή θεραπεία και όχι να παρεμβαίνω αμέσα στον ασθενή. Γι΄αυτό τον λόγο διερεύνησα το πεδίο της οδοντιατρικής και ανακάλυψα, πως υπάρχει μια ειδικότητα πιο θεωρητική, αυτή του στοματολόγου, που ασχολείται με την διάγνωση και την αντιμετώπιση νόσων της στοματικής κοιλότητας. Εσείς τι προτείνετε λοιπόν; Να κυνηγήσω το όνειρο της Ιατρικής παραβλέποντας τις θυσίες που θα πρέπει να κάνω, ή να ακολουθήσω την Στοματολογία, που θα με υποχρεώσει όμως να φοιτήσω στην πρακτική σχολή της Οδοντιατρικής;
Από αυτά που διαβάζω βλέπω πως μάλλον η φαρμακευτική (και κυρίως η έρευνα) σου ταιριάζει περισσότερο.
Μια ανιψιά μου (τωρα 30χρονων) ήταν στην ίδια θέση με εσένα και τελικά δήλωσε φαρμακευτική και ασχολήθηκε.στο μεταπτυχιακό με θεραπείες για καρκίνο και τώρα κάνει ένα παρόμοιο διδακτορικό και είναι πολύ ευχαριστημένη
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
@Kostas_Athens

Πρεπει να εχει κανεις και τα 2 πτυχια για να ξεκλειδωσει την ειδικοτητα της γναθοχειρουργικης.

(φοβερη ειδικοτητα εαν σε ενδιαφερει απο τραχηλο και πανω, πολυ καλη αποκατασταση ως ιδιωτης, εξαιρετικα ενδιαφερον και ευρυ φασμα απο εξαγωγες γομφιων και εμφυτευματα μεχρι σχιστιες, ογκους και βαρια χ/α)
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,924 μηνύματα.
Είναι ιδέα μου ή έχει γίνει της μόδας πλέον πολλοί Οδοντίατροι να παίρνουν και πτυχίο Ιατρικής;

Σε πρακτικό επίπεδο τι κερδίζουν; Δηλαδή ένας που έχει και τα δύο πτυχία γίνεται πιο εύκολα διευθυντής νοσοκομείου; Πιο πολλά μόρια για το δημόσιο; Επίσης πως συνδυάζονται; Δηλαδή ποια ειδίκευση των γιατρών είναι πιο κοντά στους οδοντίατρους;

Επίσης το μέσο εισόδημα των οδοντίατρων στην Ελλάδα δεν είναι κατά πολύ καλύτερο από αυτό των γιατρών;
Γναθοχειρουργικη!
Για να γίνεις γναθοχειρουργος πρέπει να βγάλεις και την ιατρική και την οδοντιατρική.
Σπουδαία επαγγελματική πορεία.
Πολλά χρόνια σπουδές όμως σαφώς.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

η φαρμακευτική (και κυρίως η έρευνα) σου ταιριάζει περισσότερο.
Όχι όχι καμία σχέση
Θα την σιχαθεί
Οι φαρμακοποιοί δεν κάνουμε διαγνώσεις
Ασχολούμαστε αποκλειστικά με το φάρμακο (από την προέλευση, χημεία του, παρασκευή του στο εργοστάσιο, και τρόπο δράσης)
Μόνο αν της αρέσει η φαρμακευτική, να πάει φαρμακευτική.
Αλλιως θα σιχαθεί την ζωή της με τόση χημεία
 

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
@Kostas_Athens

Πρεπει να εχει κανεις και τα 2 πτυχια για να ξεκλειδωσει την ειδικοτητα της γναθοχειρουργικης.

(φοβερη ειδικοτητα εαν σε ενδιαφερει απο τραχηλο και πανω, πολυ καλη αποκατασταση ως ιδιωτης, εξαιρετικα ενδιαφερον και ευρυ φασμα απο εξαγωγες γομφιων και εμφυτευματα μεχρι σχιστιες, ογκους και βαρια χ/α)

Κατάλαβα.

Ένας που έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και Ιατρικής, με τι μπορεί να ασχοληθεί; Μπορεί να αναλάβει όλο το design νέων νοσοκομειακών μονάδων; Π.χ. ένα νέο 5όροφο νοσοκομείο νομίζω ότι μόνο ένας που έχει και τα δύο πτυχία μπορεί να το αναλάβει.

Επίσης έχει και ένα πλεονέκτημα στην ορθοπεδική ή ούτε κάν;
 

pannnos1992

Νεοφερμένος

Ο pannnos1992 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
Είναι ιδέα μου ή έχει γίνει της μόδας πλέον πολλοί Οδοντίατροι να παίρνουν και πτυχίο Ιατρικής;

Σε πρακτικό επίπεδο τι κερδίζουν; Δηλαδή ένας που έχει και τα δύο πτυχία γίνεται πιο εύκολα διευθυντής νοσοκομείου; Πιο πολλά μόρια για το δημόσιο; Επίσης πως συνδυάζονται; Δηλαδή ποια ειδίκευση των γιατρών είναι πιο κοντά στους οδοντίατρους;

Επίσης το μέσο εισόδημα των οδοντίατρων στην Ελλάδα δεν είναι κατά πολύ καλύτερο από αυτό των γιατρών;
Μπορουν να ασκησουν την ειδικοτητα της γναθοχειρουργικης που αυτο γινεται μονο αν εχεις και τα δυο πτυχια
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,924 μηνύματα.
Κατάλαβα.

Ένας που έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και Ιατρικής, με τι μπορεί να ασχοληθεί; Μπορεί να αναλάβει όλο το design νέων νοσοκομειακών μονάδων; Π.χ. ένα νέο 5όροφο νοσοκομείο νομίζω ότι μόνο ένας που έχει και τα δύο πτυχία μπορεί να το αναλάβει.

Επίσης έχει και ένα πλεονέκτημα στην ορθοπεδική ή ούτε κάν;
οχι δεν χρειαζεται να εισαι και γιατρος για να σχεδιασεις νοσοκομειο.
Εξαλλου τοσο μεγαλα εργα, το σχεδιό το φτιαχνουν αρχιτεκτονες.
Ενας πολιτικος μηχανικος θα ασχοληθει με τα υλικά, την σωστη αντισεισμικη κατασκευη, αν αντεχει το εδαφος κτλ.
Που κολλαει ο γιατρος;;;;:lol:

Οσο για το δευτερο.... καμια σχεση :lol::lol:
αλλο autocad άλλο ακτινογραφιες και χειρουργεια.
 

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ είχαμε την Κωνσταντίνα Νικήτα που είχε τελειώσει και ΗΜΜΥ ΕΜΠ και Ιατρική ΕΚΠΑ και ασχολιόταν με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως βιοπληροφορική, ηλεκτρονική υγεία, βιοϊατρική τεχνολογία, βιοϊατρική μηχανική κτλ...

Οπότε πιστεύω και ένας συνδυασμός Πολιτικού Μηχανικού και Γιατρού θα έχει πολυ ενδιαφέροντα πεδία να συνδυάσει την γνώση του.
 

Mammy Nun

Δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 760 μηνύματα.
Στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ είχαμε την Κωνσταντίνα Νικήτα που είχε τελειώσει και ΗΜΜΥ ΕΜΠ και Ιατρική ΕΚΠΑ και ασχολιόταν με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως βιοπληροφορική, ηλεκτρονική υγεία, βιοϊατρική τεχνολογία, βιοϊατρική μηχανική κτλ...

Οπότε πιστεύω και ένας συνδυασμός Πολιτικού Μηχανικού και Γιατρού θα έχει πολυ ενδιαφέροντα πεδία να συνδυάσει την γνώση του.
Πολιτικού μηχανικού όχι αλλά ηλεκτρολόγου ή μηχανολογου ναι
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,892 μηνύματα.
Κατάλαβα.

Ένας που έχει πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού και Ιατρικής, με τι μπορεί να ασχοληθεί; Μπορεί να αναλάβει όλο το design νέων νοσοκομειακών μονάδων; Π.χ. ένα νέο 5όροφο νοσοκομείο νομίζω ότι μόνο ένας που έχει και τα δύο πτυχία μπορεί να το αναλάβει.

Επίσης έχει και ένα πλεονέκτημα στην ορθοπεδική ή ούτε κάν;

Στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ είχαμε την Κωνσταντίνα Νικήτα που είχε τελειώσει και ΗΜΜΥ ΕΜΠ και Ιατρική ΕΚΠΑ και ασχολιόταν με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως βιοπληροφορική, ηλεκτρονική υγεία, βιοϊατρική τεχνολογία, βιοϊατρική μηχανική κτλ...

Οπότε πιστεύω και ένας συνδυασμός Πολιτικού Μηχανικού και Γιατρού θα έχει πολυ ενδιαφέροντα πεδία να συνδυάσει την γνώση του.
Πολυ σωστο αυτο για την Κυρια Νικήτα.

Επίσης στην Ιατρικη ΕΚΠΑ υπηρχε Θωρακοχειρουργος καθηγητης ανατομιας με πρωτο πτυχιο ... μηχανολογου.

Ως κατοχος και των 2 πτυχιων (θελω λιγο ακομη) ειναι γενικα σωστη η παρατηρηση σου.

Φαντασια να εχει κανεις!

Το πιο απλο (και επικερδες) ειναι να διεκδικησει κανεις θεση Διοικητη Υ.ΠΕ., αμοιβονται σχεδον οσο Υπουργοι ή προεδροι ανεξαρτητων αρχων.

Αλλα χανεις ετσι το επιστημονικο κομματι.

Ερευνητικα, οπως το ειπες, ανοιγονται πολλοι δρομοι. Ορθοπεδικη, Νευροχειρουργικη (Σπονδυλικη Στηλη) μεχρι .... Καρδιολογια και Καρδιοχειρουργικη (ρευστομηχανικη, αντλιες).

Συγκριτικο πλεονεκτημα ειναι η δυνατοτητα διενεργειας τοσο αλγεβρικης οσο και αναλυσης πεπερασμενων στοιχειων.

Fun Fact 1. Στο Παπαγεωργιου στη Θεσσαλονικη υπαρχει εργαστηριο Εμβιομηχανικής & Εργομετρίας, οπως και στο Πανεπιστημιο Θεσσαλιας (Τμημα Τεφαα) που ασχολειται και με αυτο (φορτισεις, ελαστοπλαστικη αναλυση κλπ)

Fun Fact 2. Στις κλινικες Νευροχειρουργικης στο μαθημα για την Υδροκεφαλια, μας αναφερθηκε οτι βελτιωση σημαντικη στη λειτουργια των βαλβιδων κοιλιοπεριτοναικης παροχετευσης, πραγματοποιηθηκε απο εναν πολιτικο μηχανικο τη δεκαετια του '50, στην προσπαθεια του να βελτιωσει την κατασταση του υιου του, που επασχε απο αυτη την οντοτητα.
 

Kostas_Athens

Νεοφερμένος

Ο Kostas_Athens αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Διδακτορικός. Έχει γράψει 99 μηνύματα.
Πολυ σωστο αυτο για την Κυρια Νικήτα.

Επίσης στην Ιατρικη ΕΚΠΑ υπηρχε Θωρακοχειρουργος καθηγητης ανατομιας με πρωτο πτυχιο ... μηχανολογου.

Ως κατοχος και των 2 πτυχιων (θελω λιγο ακομη) ειναι γενικα σωστη η παρατηρηση σου.

Φαντασια να εχει κανεις!

Το πιο απλο (και επικερδες) ειναι να διεκδικησει κανεις θεση Διοικητη Υ.ΠΕ., αμοιβονται σχεδον οσο Υπουργοι ή προεδροι ανεξαρτητων αρχων.

Αλλα χανεις ετσι το επιστημονικο κομματι.

Ερευνητικα, οπως το ειπες, ανοιγονται πολλοι δρομοι. Ορθοπεδικη, Νευροχειρουργικη (Σπονδυλικη Στηλη) μεχρι .... Καρδιολογια και Καρδιοχειρουργικη (ρευστομηχανικη, αντλιες).

Συγκριτικο πλεονεκτημα ειναι η δυνατοτητα διενεργειας τοσο αλγεβρικης οσο και αναλυσης πεπερασμενων στοιχειων.

Fun Fact 1. Στο Παπαγεωργιου στη Θεσσαλονικη υπαρχει εργαστηριο Εμβιομηχανικής & Εργομετρίας, οπως και στο Πανεπιστημιο Θεσσαλιας (Τμημα Τεφαα) που ασχολειται και με αυτο (φορτισεις, ελαστοπλαστικη αναλυση κλπ)

Fun Fact 2. Στις κλινικες Νευροχειρουργικης στο μαθημα για την Υδροκεφαλια, μας αναφερθηκε οτι βελτιωση σημαντικη στη λειτουργια των βαλβιδων κοιλιοπεριτοναικης παροχετευσης, πραγματοποιηθηκε απο εναν πολιτικο μηχανικο τη δεκαετια του '50, στην προσπαθεια του να βελτιωσει την κατασταση του υιου του, που επασχε απο αυτη την οντοτητα.
Ναι σου ανοίγονται πολλοί ορίζοντες με αυτά τα δύο πτυχία, αλλά πρωτίστως σε σέβονται όλοι και παντού.
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 3,924 μηνύματα.
Στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ είχαμε την Κωνσταντίνα Νικήτα που είχε τελειώσει και ΗΜΜΥ ΕΜΠ και Ιατρική ΕΚΠΑ και ασχολιόταν με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως βιοπληροφορική, ηλεκτρονική υγεία, βιοϊατρική τεχνολογία, βιοϊατρική μηχανική κτλ...

Οπότε πιστεύω και ένας συνδυασμός Πολιτικού Μηχανικού και Γιατρού θα έχει πολυ ενδιαφέροντα πεδία να συνδυάσει την γνώση του.
Όχι δεν έχει απολύτως καμία
Άλλο ΗΜΜΥ ή ΜΗΜΗΧ και ιατρική. Διότι εκεί ναι πέφτεις ακριβώς στην βιοϊατρική μηχανική και την βιοϊατρική τεχνολογία, πρόσφατα στην Αμερική είδα βοήθησαν μέσω ενός τσιπ στον νωτιαίο μυελό που προκαλεί ηλεκτρικη διέγερση των νεύρων ενός ανθρώπου επιζών από σοβαρό τροχαίο που οριακά έμεινε ανάπηρος. Στο μέλλον η ανάπτυξη του τομέα πληροφορικής και μηχανικής στην υγεία θα φέρει πολλά άλλα. Σίγουρα όμως χρειάζεσαι έναν μηχανικό που κα έχει και άριστη γνώση πάνω στο ανθρώπινο σώμα, άρα θέλουμε ανθρώπους με δύο πτυχία ή ένα νέο πτυχίο που να συνδυάζει.
Σε αυτό οφείλεται η τεράστια γκάμα που έχει το τμήμα ΗΜΜΥ συγκεκριμένα ως προς την επιστήμη. Και οι νέες διαγνωστικές απεικονιστικές μέθοδοι (νέες μαγνητικές κτλ) από ΗΜΜΥτες εφευρίσκονται.

Οι πολιτικοί και οι αρχιτέκτονες δεν έχουν σχέση με τους υπολογιστές ως προς επιστήμη υπολογιστών (ασχολούνται μόνο με autocad στην εργασία) άρα δεν έχουν και καμία ανάμειξη με την ιατρική.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

απο εναν πολιτικο μηχανικο τη δεκαετια του '50, στην προσπαθεια του να βελτιωσει την κατασταση του υιου του, που επασχε απο αυτη την οντοτητα.
Καλά εκεί από ανάγκη ο άνθρωπος, όχι ότι στην σχολή έκατσε και το έμαθε.
Με καλές γνώσεις φυσικής και χημείας μπορείς ερευνητικα να το πας παραπέρα στον τομέα υγειας, εφόσον αν κάτσεις και αποκτήσεις και ιατρικές γνώσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mammy Nun

Δραστήριο μέλος

Η Mammy Nun αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών. Έχει γράψει 760 μηνύματα.
Όχι δεν έχει απολύτως καμία
Άλλο ΗΜΜΥ ή ΜΗΜΗΧ και ιατρική. Διότι εκεί ναι πέφτεις ακριβώς στην βιοϊατρική μηχανική και την βιοϊατρική τεχνολογία, πρόσφατα στην Αμερική είδα βοήθησαν μέσω ενός τσιπ στον νωτιαίο μυελό που προκαλεί ηλεκτρικη διέγερση των νεύρων ενός ανθρώπου επιζών από σοβαρό τροχαίο που οριακά έμεινε ανάπηρος. Στο μέλλον η ανάπτυξη του τομέα πληροφορικής και μηχανικής στην υγεία θα φέρει πολλά άλλα. Σίγουρα όμως χρειάζεσαι έναν μηχανικό που κα έχει και άριστη γνώση πάνω στο ανθρώπινο σώμα, άρα θέλουμε ανθρώπους με δύο πτυχία ή ένα νέο πτυχίο που να συνδυάζει.
Σε αυτό οφείλεται η τεράστια γκάμα που έχει το τμήμα ΗΜΜΥ συγκεκριμένα ως προς την επιστήμη. Και οι νέες διαγνωστικές απεικονιστικές μέθοδοι (νέες μαγνητικές κτλ) από ΗΜΜΥτες εφευρίσκονται.

Οι πολιτικοί και οι αρχιτέκτονες δεν έχουν σχέση με τους υπολογιστές ως προς επιστήμη υπολογιστών (ασχολούνται μόνο με autocad στην εργασία) άρα δεν έχουν και καμία ανάμειξη με την ιατρική.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Καλά εκεί από ανάγκη ο άνθρωπος, όχι ότι στην σχολή έκατσε και το έμαθε.
Με καλές γνώσεις φυσικής και χημείας μπορείς ερευνητικα να το πας παραπέρα στον τομέα υγειας, εφόσον αν κάτσεις και αποκτήσεις και ιατρικές γνώσεις.
Ως Αρχιτέκτων συμφωνώ απόλυτα
 

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,140 μηνύματα.
Πολυ σωστο αυτο για την Κυρια Νικήτα.

Επίσης στην Ιατρικη ΕΚΠΑ υπηρχε Θωρακοχειρουργος καθηγητης ανατομιας με πρωτο πτυχιο ... μηχανολογου.

Ως κατοχος και των 2 πτυχιων (θελω λιγο ακομη) ειναι γενικα σωστη η παρατηρηση σου.

Φαντασια να εχει κανεις!

Το πιο απλο (και επικερδες) ειναι να διεκδικησει κανεις θεση Διοικητη Υ.ΠΕ., αμοιβονται σχεδον οσο Υπουργοι ή προεδροι ανεξαρτητων αρχων.

Αλλα χανεις ετσι το επιστημονικο κομματι.

Ερευνητικα, οπως το ειπες, ανοιγονται πολλοι δρομοι. Ορθοπεδικη, Νευροχειρουργικη (Σπονδυλικη Στηλη) μεχρι .... Καρδιολογια και Καρδιοχειρουργικη (ρευστομηχανικη, αντλιες).

Συγκριτικο πλεονεκτημα ειναι η δυνατοτητα διενεργειας τοσο αλγεβρικης οσο και αναλυσης πεπερασμενων στοιχειων.

Fun Fact 1. Στο Παπαγεωργιου στη Θεσσαλονικη υπαρχει εργαστηριο Εμβιομηχανικής & Εργομετρίας, οπως και στο Πανεπιστημιο Θεσσαλιας (Τμημα Τεφαα) που ασχολειται και με αυτο (φορτισεις, ελαστοπλαστικη αναλυση κλπ)

Fun Fact 2. Στις κλινικες Νευροχειρουργικης στο μαθημα για την Υδροκεφαλια, μας αναφερθηκε οτι βελτιωση σημαντικη στη λειτουργια των βαλβιδων κοιλιοπεριτοναικης παροχετευσης, πραγματοποιηθηκε απο εναν πολιτικο μηχανικο τη δεκαετια του '50, στην προσπαθεια του να βελτιωσει την κατασταση του υιου του, που επασχε απο αυτη την οντοτητα.
Δεν την ήξερα την κ. Νικήτα.

Την έψαξα και έπαθα πλάκα. Πηγή έμπνευσης, no joke.
 

EnigmaMD

Νεοφερμένος

Ο EnigmaMD αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Με βάση τα όσα είπες εγώ θα σου έλεγα να διαλέξεις ξεκάθαρα την Ιατρική.
Είναι μια επιστήμη (-λειτούργημα), με ένα τεραστίου εύρους επιστημονικό πεδίο που σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε εξιτάρει.
Ως γιατρός, οφείλω να σου πω πως είναι λάθος να σκέφτεσαι από τώρα θέματα όπως η διαπροσωπική επαφή με τους ασθενείς και οι πρακτικές τεχνικές, καθώς είσαι μικρή. Ακόμα και να ισχύουν όσα λες (αν και πραγματικά δεν ξέρεις πως αντιδρά ο οργανισμός όταν θα έρθεις αντιμέτωπη με αυτές τις καταστάσεις), έχεις πολλές επιλογές ώστε να τα αποφύγεις.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια είδα κυριολεκτικά συμφοιτητές μου να λιποθυμούν την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο(!), και τώρα να κάνουν είτε χειρουργικές ειδικότητες είτε εσωτερική παθολογία, οι οποίες είναι μέσα στο αίμα και τη βρωμιά.

(Επειδή είδα κάποιον να λέει ότι δεν έχει πολλά πρακτικά tasks η παθολογία, δυστυχώς οι παθολόγοι στα νοσοκομεία κάνουν άπειρη λάντζα, από το να παρακεντούν ασκιτικά υγρά μέχρι να βάζουν κεντρικές γραμμές. Μην μπερδεύουμε την παθολογία των ιδιωτικών ιατρείων που είναι περισσότερο γενική/οικογενειακή ιατρική, με τη νοσοκομειακή εσωτερική παθολογία που είναι από τις πιο απαιτητικές ειδικότητες.)

Το οικονομικό σίγουρα είναι ένα ζήτημα για την επαρχία, αλλά αυτό το ξέρεις μόνο εσύ... (αν και για να έχει η μητέρα σου οδοντιατρείο υποθέτω δεν είναι ότι δεν μπορούν να σε στείλουν αλλά θα λαμβάνουν σίγουρα υπόψιν το κόστος).
Το ζήτημα της στρωμένης δουλειάς είναι σίγουρα κάτι σημαντικό, αλλά η Ιατρική γενικά έχει φοβερή επαγγελματική αποκατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως στην Ελλάδα η αμοιβή είναι μικρότερη δεδομένης της δυσκολίας του να εργάζεσαι τόσο σκληρά στα δημόσια νοσοκομεία.

Όλα αυτά όμως είναι άχρηστα νομίζω, μόνο εσύ γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις.. από την εμπειρία μου πάντως, αυτό που έχω να πω είναι πως επειδή πρόκειται για σχολές που θέλουν commitment, να επιλέξεις με βάση την καρδιά σου, γιατί θα αφιερώσεις τη ζωή σου σε αυτό, και αν δεν το θέλεις πραγματικά (και το κάνεις πχ για να πάρεις το οδοντιατρείο της μητέρας σου), θα καταλήξεις να το σιχαθείς! Όπως βλέπω με αρκετούς συμφοιτητές, οι οποίοι μπήκαν Ιατρική λόγω γονιών ιατρών, και δεν τους γεμίζει, χρωστάνε πολλά μαθήματα κτλ.

Καλά αποτελέσματα και καλή σταδιοδρομία!
 

Void

Νεοφερμένος

Ο Void αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ είχαμε την Κωνσταντίνα Νικήτα που είχε τελειώσει και ΗΜΜΥ ΕΜΠ και Ιατρική ΕΚΠΑ και ασχολιόταν με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, όπως βιοπληροφορική, ηλεκτρονική υγεία, βιοϊατρική τεχνολογία, βιοϊατρική μηχανική κτλ...

Οπότε πιστεύω και ένας συνδυασμός Πολιτικού Μηχανικού και Γιατρού θα έχει πολυ ενδιαφέροντα πεδία να συνδυάσει την γνώση του.
Η κυρία Νικήτα είναι Η περίπτωση όμως (με την καλή έννοια). Προσωπικά, δεν έτυχε να γνωρίσω άλλο άτομο με τέτοιο συνδυασμό σπουδών, στην Ελλάδα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top