Ιατρική ΕΚΠΑ ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ;

Xara

Νεοφερμένος

Η Xara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Είμαι σε τεράστιο δίλημμα. Πέρυσι είχα δώσει πανελλήνιες από θετική και πέρα σα ημμυ εμπ.Μου είχε γυαλίσει όμως κι η ιατρική για αυτό φέτος ξαναδωσα από 3ο πεδίο και περνώ ιατρική Αθηνών. Γενικά πάντα ήμουν αναποφάσιστη για τις δύο σχολές. Κι οι δυο με ενθουσιάζουν. Στην ημμυ μαρεσει να καινοτόμων, να φτιάχνω μηχανές, τρελαίνομαι για μαθηματικά και φυσική. Στην ιατρική μαρεσει πάρα πολύ η ιδέα του χειρουργείου κι η θεραπεία ενός ασθενή με τα ίδια μου τα χέρια. Όσον αφορά τις σχολές μου φαίνεται σχετικά πιο ενδιαφέρον το πρόγραμμα της ημμυ. Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν στην ιατρική θέλει καθαρή αποστήθιση. Τι δυσκολία έχει η κάθε σχολή; Ποια αποτις δύο έχει καλύτερη αποκατάσταση και περισσότερα χρήματα; Επίσης είχα σκεφτεί το εξής και θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται. Να τελειώσω ιατρική, με κατατακτηριες ημμυ και να ασχοληθώ με την ιατρική μηχανική καιτη ρομποτική χειρουργική.. Τι θα μπορώ να κάνω τότε; Θα μπορώ να ασχοληθώ με αυτό και να κάνω και χειρουργια;Επίσης το χει κάνει κάποιος άλλος διεθνώς εκτός της Νικήτα;Να σημειώσω ότι δεν πήγα φέτος καθόλου στη σχολή. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας! Ξέρω ότι και οι δύο σχολές δεν έχουν κοινά, όμως κι οι δυο μαρεσόυν! Ευχαριστώ για την απάντηση σας!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν κάποια ειδικότητα ιατρική έχει και προχωρημεν αμαθηματικα
 
Τελευταία επεξεργασία:

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.
Να τελειώσω ιατρική, με κατατακτηριες ημμυ και να ασχοληθώ με την ιατρική μηχανική καιτη ρομποτική χειρουργική..
Καλησπέρα , μπορείς και τελειώνοντας μόνο τη σχολή ΗΜΜΥ να ασχοληθείς με Ιατρική μηχανική και ρομποτική χειρουργική (δεν χρειάζεται απαραίτητα και ιατρική) . Αν θες οπωσδήποτε να τελειώσεις και τις 2 σχολές ναι μπορείς να τελειώσεις την Ιατρική και να δώσεις κατατακτήριες για ΗΜΜΥ ώστε να ασχοληθείς με αυτό που θες και να έχεις γνώση και των 2 αντικειμένων.
 

Xara

Νεοφερμένος

Η Xara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Ευχαριστώ. Απλά ήθελα να ρωτήσω αν είστε ιναι εφικτό να κάνω χειρουργια ως γιατρός και να δημιουργώ παράλληλα μηχανήματα για χειρουργια; Υπάρχει κανείς που να το κάνει; Η είναι αδύνατο;

Υπάρχει κάποια ειδικότητα που να έχει πολλά μαθηματικά ανώτερου επιπέδου; Και δεν εννοώ στατιστική
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ευχαριστώ. Απλά ήθελα να ρωτήσω αν είστε ιναι εφικτό να κάνω χειρουργια ως γιατρός και να δημιουργώ παράλληλα μηχανήματα για χειρουργια; Υπάρχει κανείς που να το κάνει; Η είναι αδύνατο;
΄Αλλο μηχανικός, άλλο γιατρός!
Διαφορετικές σπουδές ό ένας, διαφορετικές ο άλλος!
Θα πρέπει να διαλέξεις!
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Ένα ένα! Μην μένεις μόνο στο περιεχόμενο της σχολής, σκέψου αν θα σου ταίριαζε και το μελλοντικό επαγγελματικό περιβάλλον και σκέψου καθαρά ρεαλιστικά για αρχή. Πώς σου φαίνεται το περιβάλλον του νοσοκομείου; Θα άντεχες να κάνεις εκεί τις κλινικές σου, την πρακτική σου, να έχεις την ευθύνη για τους ασθενείς; Ή προτιμάς την ενασχόληση με υπολογιστές, τα μαθηματικά και τη φυσική; Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για να ασχοληθείς με την ρομποτική χειρουργική θα πρέπει να περάσουν χρόνια, μέχρι τότε θα έχεις διαγράψει μια πορεία στη σχολή (και είναι και πολύ πιθανό να αλλάξεις γνώμη κατά την διάρκεια των σπουδών σου). Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τα βασικά πρώτα.
 

stefanosssx3

Νεοφερμένος

Ο stefanosssx3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Βρισκομουν στο ιδιο διλλημα στην Α Λυκειου οταν επρεπε να επιλεξω θετικη με Μαθηματικα ή θετικη με Βιολογια. Αγαπουσα και τις 2 επιστημες, με φανταζομουν και ως γιατρο και ως μηχανολογο και ηταν απο τις δυσκολοτερες αποφασεις που εχω παρει. Μην τα πολυλογω, αποφασισα να ακολουθησω τον δρομο των μαθηματικων και της φυσικης, με το ιδιο ονειρο, δηλαδη την ρομποτικη και μαλιστα για ιατρικα μηχανηματα. Δεν το μετανιωνω ουτε στιγμη, εδωσα φετος και δεν βλεπω την ωρα να ξεκινησουμε τα μαθηματα, καθως με τα δεδομενα που βλεπω περναω στο ΕΜΠ. Πρεπει να σκεφτεις αν θα σε γεμιζει να εισαι χειρουργος ή αν θες να προσφερεις στην ιατρικη με την επιστημη σου. Θεωρω οτι απο ιατρικη χανεις το κομματι των μαθηματικων και της ρομποτικης, καθως μονο αν σκεφτεις τα χρονια και το διαβασμα ειναι πολυ ψυχοφθορο μετα να μην μπεις στα νοσοκομεια αλλα να κανεις κατι με ρομποτικη το οποιο δυσκολα θα προσεγγισεις μονο με μεταπτυχιακο.Το να δωσεις μετα κατατακτηριες για να ξανα μπεις ΕΜΠ μου ακουγεται τρομερα χρονοβορο και πισωγυρισμα. Σκεψου μεχρι την Τεταρτη τι πραγματικα θελεις να κανεις στη ζωη σου, συγχαρητηρια και για τις 2 επιτυχιες σου και αν αποφασισεις οτι θα μεινεις στο ΕΜΠ ειναι κριμα να δηλωσεις ιατρικες και να στερησεις το ονειρο ενος αλλου παιδιου.. Ευχομαι να πανε ολα καλα!
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Η αδερφή μου ασχολείται με ιατρικα μηχανήματα ( τελείωσε μηχανολόγος) και πρόσφατα απέκτησε και συμφοιτητή στο μαστερ της απο ιατρική που θελει να ασχοληθεί με ιατρικά μελη/ρομποτικη.
Σε καμία περίπτωση η ιατρική δεν σε περιορίζει στο κλινικό κομμάτι, το αντίθετο σου ανοίγει δρόμους.

Το μονο που σε περιορίζει ειναι η χώρα σου καθώς κάποιος που ζει στην Ελλάδα εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ασχοληθεί εύκολα με τα αντικείμενα που αναφέρεις.
Εξω όμως θα εισαι περιζήτητη.

Γενικά πάντως εμπλέκονται παρα πολλες επιστήμες στην ιατρική τεχνολογία και ο καθενας θα συνδράμει διαφορετικά.
Δεν θα κανει χειρουργεία η αδερφή μου πχ παρολο που στο μαστερ της ειναι προϋπόθεση να δει καποια.
Ουτε ο γιατρός θα ασχοληθεί με την οπτική στην κατασκευή ενός μηχανήματος μπορεί όμως μια χαρα να ασχοληθεί με τα τεχνητά μέλη.

Παράλληλα τωρα δεν κανει κανεις τίποτα, ο καθενας αφιερώνεται σε κατι, ειναι βασικη προϋπόθεση για να πετύχεις επαγγελματικά αυτη.

Αυτό ομως που υπάρχει σε αλλες χωρες και όχι σε εμας ειναι ο κοσμος να αλλαζει επαγγέλματα.
Ακριβώς επειδή με ενα πτυχίο μπορείς να ασχοληθείς με πολλα διαφορετικά πράγματα και υπάρχουν και δουλειες ειναι πολυ συχνή η μεταπήδηση σε επαγγέλματα.
Μπορεις δηλαδη να κάνεις χειρουργεία και μετα να μεταπηδήσεις στην έρευνα.

Κρίνοντας απο τον εαυτό μου που κανει δεύτερο πτυχίο, πιστεύω οτι σε λίγες περιπτώσεις ειναι αυτο απαραίτητο για να βρεθείς εκει που θες.
Ναι, αν κάποιος ειναι δικηγόρος και θέλει να διδάξει σε παιδάκια σαφώς και να παει να γινει δάσκαλος, αν ομως τελείωσε επιστήμη υλικών μπορει να βρεθεί σε θέσεις που φαντάζεται οτι μπορούν να βρεθούν μονο οι χημικοί με ενα καλο μεταπτυχιακό.

Εφόσον μπήκες στην διαδικασία να ξαναδώσεις και η ιατρική ειναι μια σχολή που δύσκολα μπαινει κάποιος αργότερα να πας.
Με κατατακτήριες ειναι παρα πολυ δύσκολο να περάσεις σε αντίθεση με τους ηλεκτρολόγους που ειναι σε λογικά επίπεδα η δυσκολία.
Αν μείνεις στους ηλεκτρολόγους και θες ιατρική μετα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην τα καταφέρεις.

Μη περιμένεις να εχεις ολες τις απαντήσεις στα 18, αυτο ειναι αδύνατον.

Ενα τεράστιο ποσοστό, για να πω καλύτερα το μεγαλύτερο, άλλα λεει μπαίνοντας σε μια σχολή και εν τελει αλλα κάνει.

Θα δεις τοσα διαφορετικά πράγματα μεσα στη σχολή που δεν ξέρεις τι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Και λίγοι είμαστε πλασμένοι για ενα πραμα ούτως η άλλως🤷‍♀️

Παιδί που εδωσε δυο συναπτες χρονιές πανελλήνιες με άριστες επιδόσεις και τις δυο φορές δεν νομίζω οτι εχει λογο να φοβάται τη δυσκολία καμιας Σχολής.
Όχι επειδή εχει καμια σχεση η δυσκολία του Πανεπιστημίου, και δη των τμημάτων που αναφέρεις με τις πανελλήνιες, αλλα επειδή αυτη σου η αποφασιστικότητα λεει πολλα για τον χαρακτήρα σου.

Καλη επιτυχία σε ο.τι και αν επιλέξεις, το μέλλον προβλέπεται Λάμπρο🌟
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Υπάρχει κάποια ειδικότητα που να έχει πολλά μαθηματικά ανώτερου επιπέδου; Και δεν εννοώ στατιστική
Στην ιατρική θά πηξεις στην αποστήθιση, τόμους
Μαθηματικά και φυσική ξέχασε τά
Δεν υπάρχει ειδικότητα με μαθηματικά, ,μια ιατρική στατιστική υπάρχει και ή πυρηνική φυσική, , μαθήματα εννοώτίποτα φοβερό
Αν είσαι μαθηματικό μυαλό θα απογοητευτεις
 

Xara

Νεοφερμένος

Η Xara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τη βοήθεια! Κλημεντίνη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όποιος άλλος έχει κάτι να πει θα ήμουν πολύ χαρουμενη
 

roud

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η roud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών ΠΑΔΑ. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Με όσα έχεις αναφέρει εγώ καταλαβαίνω ότι κλείνεις προς Ημμυ
Μαθηματικά φυσική μηχανολογία κλπ
Βλέπω αυτά δεν ενδιαφέρουν πιο πολύ
Κανονικά λέμε μην κοιτάς τόσο την σχολή αλλά περισσότερο την δουλειά
Αλλά στην περίπτωση της ιατρικής «σπουδάζεις» όλη σου την ζωή
6 χρόνια ιατρική , αναμονή 2-8 χρόνια για ειδικότητα μετά η ειδικότητα 3-8 χρόνια
Είναι ένα επάγγελμα που πρέπει να το θες πραγματικά , όχι δηλαδή απλά να είσαι ενθουσιασμένη από σειρές για παράδειγμα στην ιδέα του να χειρουργείς
Άμα είσαι γραμμένη στο ημμυ που είπες τότε δίκη μου γνώμη είναι να μείνεις εκεί με βάση φυσικά τα δικά σου λόγια
Ότι και να αποφασίσεις τελικά ελπίζω να είναι αυτό που πραγματικά θες !!!
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Στην ιατρική θά πηξεις στην αποστήθιση, τόμους
Μαθηματικά και φυσική ξέχασε τά
Δεν υπάρχει ειδικότητα με μαθηματικά, ,μια ιατρική στατιστική υπάρχει και ή πυρηνική φυσική, , μαθήματα εννοώτίποτα φοβερό
Αν είσαι μαθηματικό μυαλό θα απογοητευτεις

Ακριβώς, απλά τα Μαθηματικά έχουν άλλο τρόπο σκέψης που δεν ταιριάζει σε πολλούς. Ακόμη και αυτοί που τελειώνουν το Μαθηματικό Τμήμα δεν είμαι τόσο καλά πεπεισμένος αν έχουν καταλάβει ακριβώς τις θεματικές ενότητες που σπούδασαν μέσω των εξαμηνιαίων μαθημάτων ή κατευθύνσεων σε τι χρησιμεύουν. Το αν γράφει κάποιος καλά στις πανελλαδικές ή επιλέγει Πολυτεχνείο δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχει καλό πλαίσιο κατανόησης Μαθηματικών. Ελάχιστοι Μαθηματικοί σε διεθνή βάση έχουν την ικανότητα της "ολικής" εικόνας των Μαθηματικών ότι δηλαδή η κάθε περιοχή επικοινωνεί με συγκεκριμένη ορολογία και προβλήματα με μια άλλη περιοχή ή άλλες περιοχές της επιστήμης. Οι περισσότεροι απόφοιτοι αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά ως ένα πτυχίο για κάτι άλλο ή για καμία προοπτική (όπως τα παρουσιάζουν στην Ελλάδα), χωρίς να έχουν την εικόνα που αναφέρω.

Η Ιατρική είναι κάτι άλλο. Δεν θα μπω στο τρυπάκι να πω ποιο είναι εύκολο ή χρήσιμο ούτε για ποιο λόγο προσπαθείται μια τέτοια συζήτηση άνευ νοήματος όταν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ή δεν υπάρχει η επαφή με την ακαδημαϊκή - ερευνητική πραγματικότητα. Καλά τα λέει η Κλημεντίνη. Η Κλημεντίνη τυγχάνει και έχει γνωστές όλες τις ακραίες περιπτώσεις γνωστών (και μιλάει ως άσχετη επί της επιστήμης) αλλά ...υπάρχει ένα αλλά: απλά και αυτοί που ψάχνουν να συνδυάσουν την Ιατρική με τα Μαθηματικά δεν ξέρω αν μπορεί να είναι εφικτό σαν μαζική λύση σπουδών για το κάθε οποιονδήποτε. Δεν λέω ότι δεν είναι εφικτό, μιλάω για τις προσωπικές δυνατότητες. Τα Μαθηματικά όπως είπε ένας Γάλλος ακαδημαϊκος Χημείας ότι για τον ίδιο αποτέλεσαν επιλογή για την Χημεία επειδή αναγνωρίζει στον εαυτό του ότι δεν το είχε έμφυτο για να κατανοήσει μια δημοσίευση Μαθηματικής σκέψης. Το πετύχαινε μέχρι ένα σημείο μετά...δεν είχε την εγκεφαλική ικανότητα για κάτι τέτοιο και πραγματικά χαιρόταν όσους το είχαν αυτό. Με βάση αυτή την άποψη ο ίδιος θεωρούσε μάταιη την ενασχόληση με τα Πανεπιστημιακά Μαθηματικά ως μέσο "επαγγέλματος" αφού η αδυναμία της πολυπλοκότητας σκέψης των Μαθηματικών με το πέρασμα των δεκαετιών θα γινόταν σαν ένας εφιάλτης αποτυχίας. Αναγνώριζε ότι η Χημεία ήταν πιο "πραγματική" και εύκολη σε σχέση με τα νοητικά άλματα στην σκέψη που απαιτούν τα Μαθηματικά σε διάφορα μοντέλα π.χ. ιατρικών θεμάτων και δυστυχώς πολλοί αφελείς νομίζουν ότι κάποια μαθήματα σαλάτας - Στατιστικής ή κάποιου Γενικού Λογισμού ίσως θεωρούνται Μαθηματικά για να τα συνδυάσουν με κάτι άλλο π.χ. Ιατρική. Μαθηματικά δεν είναι μόνο η Ιατρική Στατιστική. Υπάρχουν ιατρικά μοντέλα που απαιτούν καλές γνώσεις Διαφορικής Γεωμετρίας για να γίνουν οι απεικονιστικές τεχνικές.

Ο Μαθηματικός επιστήμονας και πλέον ομότιμος καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς στο Μαθηματικό Τμήμα του Παν.Cambridge που ασχολείται με τον κλάδο της Μαθηματικής Εγκεφαλικής Απεικόνισης νομίζω, έχει σπουδάσει Γιατρός, Μαθηματικός και Αεροναυπηγός. Παράλληλα έχει και μαθηματική εξίσωση που φέρει το όνομά του και χρησιμοποιείται στον κλάδο της Μαθηματικής Φυσικής. Πόσους τέτοιους 18χρονους Έλληνες από Ελλάδα γνωρίζετε τα τελευταία 10 χρόνια που απλά έγραψαν 19-20 στις πανελλήνιες ή απλά δηλώνουν σε ένα φόρουμ ότι θέλουν να φέρουν τούμπα την διεθνή επιστήμη με την ρομαντική αφέλειά τους;

Για τα άλλα διεθνή φαινόμενα Ελλήνων ακαδημαϊκών Μαθηματικών επιστημόνων σε κλασικές περιοχές των Μαθηματικών π.χ. Δαφέρμος, Αρετάκης, Μπερτσέκας, Ρασσιάς, Πισσαρίδης, Αλάογλου, κ.α, που διαπρέπουν (όσοι είναι εν ζωή) στις ΗΠΑ γιατί δεν ακούμε κάτι τακτικά στην Ελλάδα της μόστρας;

Δες Νίκο (μιας και με έχεις ρωτήσει): @Nick234

Τι άποψη έχεις @eukleidhs1821 ως Ιατρός πτυχιούχος;
 
Τελευταία επεξεργασία:

Xara

Νεοφερμένος

Η Xara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γνωρίζετε μήπως κάποιο επάγγελμα που να μπορεί να συνδυάσει και τα δύο πτυχια;
 

Ryuzaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Lost in Infinity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.
Κωνσταντίνα Νικήτα

Το βιογραφικό που σου παραθέτω είναι από μία καθηγήτρια του τμηματων Ηλεκτρολογων ΕΜΠ που έχει συνδυάσει και τα δυο πτυχία, για να πάρεις μία ιδέα.

Όσον αφορά το ερώτημά σου:
1) Με 99% σιγουριά σου λέω ότι δεν θα ακολουθήσεις αυτό το δρόμο. Στην πορεία είτε θα κουραστείς είτε θα αλλάξουν τα ενδιαφέροντά σου.

2)Εάν από κάποιο παιχνίδι της τύχης το καταφέρεις, καλύτερα να επιλέξεις αρχικά την Ιατρική σχολή ως πρώτο πτυχίο. Είναι πιο εύκολο να βγάλεις την ιατρική πρώτα και μετά να μεταπηδήσεις αλλού, το αντίστροφο όχι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Γνωρίζετε μήπως κάποιο επάγγελμα που να μπορεί να συνδυάσει και τα δύο πτυχια;

Mε τόση επιχειρηματολογία, δεν σου κάνει 1 πτυχίο; :hmm: Πώς ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα τελειώσεις τις πρώτες σπουδές για να τις συνδυάσεις με άλλες σπουδές; Έχεις παρόμοια προσωπική εμπειρία από Πανεπιστημιακές σπουδές;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Ως σπουδαστής στη ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ είχα διαλέξει ΡΟΗ Ι αλλά την κατάργησα. Περίμενα να παίξω με αξονικούς, μαγνητικές, da vinchi και έκανα γενικόλογα μαθήματα βιολογίας, βρίσκαμε γονίδια από μια βάση δεδομένων κ.λπ.

Δεν υπάρχει καν δίλλημα. Από την στιγμή που μπήκες στην διαδικασία να ξαναδώσει πανελλήνιες και μάλιστα σοβαρά αυτό που θες είναι Ιατρική.
 

nickd6776

Νεοφερμένος

Ο nickd6776 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Η καθηγητρια κ. Νικητα εκανε αυτο που θελεις να κανεις εσυ (γιατρος και Μηχανικος) . Ριξε μια ματια


Καλα σου λενε, αλλο γιατρος αλλο μηχανικος. Αμα εχεις το παθος οκ αλλα να ξερεις οι εφημεριες τα χειρουργια το αιμα κλπ θελουν ειδικη ιδιοσυγκρασια και πολυ αγαπη για το αντικειμενο και τον ασθενη. Το κακο ειναι οτι πηρες την θεση στην Ιατρικη που την χανει καποιο παιδι που μπορει να εχει λοιωσει , μαλλον οχι μπορει, αλλα σιγουρα.
Σαν μηχανικος μπορεις να ασχοληθεις με τις εφαρμογες της τεχνολογια στην Υγεια (βλεπε κ. Νικητα) αλλα με ασθενεις οχι αμεσα.
Εννοειται πως οσον αφορα στις σχολες οι Ηλ/γοι θελουν πολυ υψηλοτερο IQ (γιατι πρεπει να μπορεις να καταλαβαινεις δυσνοητες εννοιες) και οι γιατροι πολυ περισσοτεροι αποστηθιση. Εσυ μαλλον εισαι ικανη και στα δυο.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 5,478 μηνύματα.
@Xara Εγώ έχω τελειώσει ΗΜΜΥ στο ΑΠΘ και θέλω να συνεχίσω σπουδές πάνω σε biomedical engineering. Έτσι μπορείς να τα συνδυάσεις και τα δύο, αλλά από την πλευρά του μηχανικού. Όχι να χειρουργείς και να το βλέπεις από την καθαρά ιατρική σκοπιά του γιατρού ενώ είσαι μηχανικός, απλά δε γίνεται. Σε κάθε άλλη περιπτωση θα πρεπει να διαλεξεις ενα απο τα δύο. Επισης δε θα σου προτεινα κατατακτηριες ή δευτερη σχολη σε ΗΜΜΥ αν τελειωσεις γιατρος και το αντιστροφο σε ιατρικη αν τελειωσεις ημμυ, δεν θα σου βγει πουθενα πιστευω. Θα εχεις φτασει 35 χρονων και δε θα εχεις εξειδικευτει σε κανενα απο τα δύο, ενω εξω θα υπαρχει απειρος ανταγωνισμος.
 

Xara

Νεοφερμένος

Η Xara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Eυχαριστω πολύ! Πώς πιστεύετε ότι μπορώ να καταλάβω τι από τα δυο μου ταιριάζει περισσότερο; Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη....
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Eυχαριστω πολύ! Πώς πιστεύετε ότι μπορώ να καταλάβω τι από τα δυο μου ταιριάζει περισσότερο; Γιατί μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη....
Μπορεί να μην το έχεις καταλάβει ακόμα αλλά αν διαβάσεις το αρχικό σου μήνυμα ως αντικειμενικός αναγνώστης, θα διαπιστώσεις ότι περισσότερο σου ταιριάζει το Τμήμα ΗΜΜΥ.
Τουλάχιστον σε μένα αυτή η εντύπωση δόθηκε.
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Τελείωσε το Πολυτεχνείο και αν συνεχίσει να σου αρέσει ή ιατρική δίνεις κατατακτήριες που είναι και πιο εύκολο
Αν αρχίσεις με ιατρική τελειώνοντας τί θά κάνεις, ειδικότητα η κατατακτήριες για Πολυτεχνείο ή και τά δύο μαζί, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο για να μην πω ανέφικτο
Μετά ή ιατρική είναι μονόδρομος
Αν είδες και ή Κωνσταντίνα Νικήτα είναι ουσιαστικά μηχανικός είναι με ένα πτυχίο ιατρικής επιπλέον που πραγματικά δεν πιστεύω ότι σέ αυτό που κάνει προσέθεσε κάτι παραπάνω στις γνώσεις της
Άλλη ή ιατρική σκοπιά άλλη ή πολυτεχνική
Αυτό που κάνει θα το έκανε και χωρίς πτυχίο ιατρικής
Μόνο αν αγαπάς την ιατρική ακολούθησε την, δεν επιτρέπει ερωμένες ή ιατρική επιστήμη
Καλή επιτυχία στην απόφαση σού
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top