Ναι η αλήθεια είναι ότι παρά το υψηλό επίπεδο που προβάλουμε στη πράξη δεν έχουμε να επιδείξουμε κάτι που να επινοήθηκε σε ένα ελληνικό ΑΕΙ και να ισιωσε μια κατάσταση που πάσχει στην Ελλάδα. Όλο λόγια είμαστε, ανησυχίες για το που θα πάει το επίπεδο σπουδών αλλά στην καθ' ημέρα πράξη μηδέν.
Οι δημόσιες υποδομές είναι για κλάματα. Μηχανικοί απόφοιτοι των ελληνικών ΑΕΙ δεν τις επιμελήθηκαν;
Η δημόσια διοίκηση είναι για κλάματα. Απόφοιτοι οικονομικών διοικητικών από ελληνικά ΑΕΙ δεν την επιμελήθηκαν;
Το σύστημα υγείας είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα. Απόφοιτοι των δημοσίων ελληνικών ΑΕΙ δεν την επιμελήθηκαν;
Οι συγκοινωνίες, οι νόμοι, τα σχολεία, η παιδεία ακόμα και η επιχειρηματικότητα. Είμαστε πάτος σχεδόν σε όλα. Αλλά η επιτυχία στις πανελλήνιες επιτυχία...δεν μπορείς να πεις....
Όλα τα υπόλοιπα τα έσβησα από την παράθεση γιατί συμφωνώ.
Αλλά θέλω να μου εξηγήσεις λίγο τι εννοείς, γιατί δε καταλαβαίνω πού κολλάει η οργάνωση και η χρηματοδότηση με αυτά που αναφέρεις. Επίσης, δεν είμαστε τόσο πάτος όσο νομίζεις, αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα...
Δημόσιες υποδομές. Τι εννοείς; Δώσε μου κάποια παραδείγματα...
Δημόσια διοίκηση τι πάει να πει; Είναι ένα ζήτημα τόσο πολύπλοκο που σε καμία μα καμία περίπτωση δεν έχει σχέση το αν έχεις τελειώσει ελληνικό δημόσιο ΑΕΙ ή όχι...
Σύστημα υγείας; No money no honey... Εγώ μια χαρά βλέπω πάντως γιατρούς να ξεσκίζονται ενώ δεν έχουν τα απαραίτητα να κάνουν τη δουλειά τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάλι ζήτημα οικονομίας...
Για συγκοινωνίες δε θα αναφέρω καν, μάλλον έχεις πάει μόνο σε χώρες επίπεδες και μικρές σε έκταση όπου το να φτιάξεις συγκοινωνίες είναι πάρα πολύ πιο απλό (να αναφέρουμε και το κόστος του εισιτηρίου, ε, γιατί με συγχωρείς αλλά η Αθήνα έχει απίστευτη συγκοινωνία σε σχέση με το Άμστερνταμ, που έχω ζήσει 6 μήνες, και το κόστος του εισιτηρίου δεν έχει καμία σχέση...)
Νόμοι; Εδώ γελάμε... Άμα αυτό είναι κριτήριο για μια προβληματική χώρα έτσι οι ΗΠΑ πρέπει να πάρουν την πρωτιά... Δώσε κάποια παραδείγματα επίσης...
Σε σχολεία δε θα αναφερθώ γιατί δε ξέρω πώς είναι η δευτεροβάθμια έξω.
Γενικά την ουσία του post σου την έχω καταλάβει, αλλά χάνεται όλο το παιχνίδι όταν γενικεύεις τόσο πολύ και όταν δεν έχεις ιδέα πώς είναι όλες οι ιδιωτικές σχολές...
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι η ίδια η χώρα, δε ξέρω πώς, ευθύνεται για το χάλι της, όχι οι απόφοιτοι των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ. Άμα ήταν έτσι, δε θα έπρεπε να διαπρέπουν Έλληνες επιστήμονες ούτε στο εξωτερικό.