Όταν λέω "απλός πολίτης" δεν εννοώ και αστοιχείωτος πολίτης!Απλός πολίτης είμαι κι εγώ που έχω δύο εταιρείες από συνταξιούχο πατέρα που σηκώνομαι απ'τις 6 και είμαι εδώ κι εκεί για να είναι όλα εντάξει και να φέρνουν χρήματα (εδώ είναι το ζουμί,η απασχόληση και τα χρήματα λοιπόν) και με ένα απλό πτυχίο (άντε και μεταπτυχιακό) αύριο μεθαύριο,το οποίο το παίρνω,όχι για να γίνω καθηγητής Πανεπιστημίου ή ερευνητής ούτε για την "επιστήμη" αλλά για να εργαστώ πάνω σ'αυτό το αντικείμενο (που σπούδασα) ΑΝ αύριο μεθαύριο οι δουλειές πέσουν έξω!Η πλειοψηφία του κόσμου έτσι είναι φίλε μου!Αυτά που λες καλά χρυσά αλλά ΔΕΝ τους ενδιαφέρουν και ΔΕΝ είναι σε "πρώτη γραμμή" στην ζωή και την εργασία τους!
Και για να το διαπιστώσεις και στην πράξη...ακριβώς επειδή πολλά Τ.Ε.Ι. ΔΕΝ έχουν την επαγγελματική κατοχύρωση που έχουν (πλέον) τα Κολλέγια,από ΕΚΕΙ θα ψαρέψουν πελάτες!

Δε πα' να'ναι καλύτερες οι σχολές μηχανικών των Τ.Ε.Ι. από αυτές που θα γίνουν στα Κολλέγια;Αν δεν έχεις Ε.Δ. απ'το Τ.Ε.Ι. τι να το κάνεις;
Ομοίως,αν και οι Πολυτεχνικές (π.χ.) σχολές δεν είχαν τα Ε.Δ. που έχουν σήμερα θα είχαν σταδιακά "διαρροή" φοιτητών προς τα Κολλέγια,κι ας έχουν παράδοση και μερικές δεκαετίες μονοπωλιακού κατεστημένου στην Ελλάδα!
Οπότε (όπως βλέπεις και μόνος σου) "έρχεται και δένει" αυτό που σου λέω!
Επομένως άλλο η ΕΠΙΣΤΗΜΗ,εδώ μιλάμε για ΔΟΥΛΕΙΑ!
Ναι φίλε μου,μια Ε.Ε. όχι μόνο θα σε υποχρεώσει να τα δεχτείς αλλά θα σου βάλει και τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι!Δεν το έχεις συνειδητοποιήσει από αυτά που γίνονται;Δεν έχεις καταλάβει ότι μας κυβερνάνε οι πιστωτές μας;
Φυσικά,μπορείς και να φύγεις απ'την Ε.Ε. και να κάνεις ό,τι θέλεις μετά,να γυρίσεις στη δραχμή,να βαρέσεις "κανόνι",να κλείσεις τα Κολλέγια και ό,τι γουστάρεις...αλλά εκτός του ότι δεν είναι τόσο απλό και εύκολο (πόσο μάλλον όταν χρωστάς τέτοια ποσά) και ότι μπορεί γι'αυτό το λόγο να δεις καμιά μέρα ωραίες βόμβες να έρχονται καταπάνω σου (χιουμοράκι αλλά ποτέ δεν ξέρεις

) για ρώτα πολλούς που ζούνε απ'την Ε.Ε. αν θέλουν να ξεβολευτούν!Για ρώτα τους πολιτικάντηδες αν έχουν τη βούληση να πατήσουν πόδι!Δεν τους βλέπεις;Τρέχουν και κόβουν από Υγεία,Παιδεία και ό,τι άλλο μπορούν μη χάσουν οι καλοί μας πιστωτές τα λεφτάκια τους!
αν σπουδασεις πχ ψυχολογια που αναφερετε εχεις τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα με εναν που εχει τελειωσει πχ ψυχολογια παντεου???
για τον ιδιωτικο τομεα μιλαω παντα....
εμενα με φρεναρουν 2 λογοι στο να κανω μεταπτυχιακο η ακομα και δευτερο πτυχιο στα εν λογω κολλεγια
1)οικονομικοι
2)δεν αναγνωριζονται απο το δημοσιο(οχι οτι εχει σημασια τωρα πια)
Αληθεια ποσο κοστιζει ενα προπτυχιακο στο ελληνοβρετανικο?
Πλέον ναι Αφροδίτη,τα ίδια ακριβώς...με τις προϋποθέσεις που έγραψα μερικά posts πριν μπουκάρουν τα trolls!

Από εκεί και πέρα,στο Δημόσιο ακόμη δεν μπορούν να διοριστούν (αυτό είναι σοβαρό) και δεν αναγνωρίζονται ακαδημαϊκα (αυτό όχι και τόσο,καθώς μόνο στην Ελλάδα δεν θα αναγνωρίζεται)!Σκηνικό το οποίο αναμένεται να αλλάζει φυσικά,αλλά όχι σύντομα...το Ελληνικό "κράτος" θα πιέζει προς το αντίθετο,θα φωνάζουμε εμείς οι των Δημοσίων Α.Ε.Ι. (τα κλασικά

) και θα υπάρξει αναμονή αρκετών ετών μέχρι να βγει καμιά καταδίκη από αγωγές πτυχιούχων και να πέσουν νεα πρόστιμα...οπότε καταλαβαίνεις,20 χρόνια έκαναν να αναγνωριστούν,φαντάσου άλλα τόσα!
Εκτός αν βάλουν το χεράκι τους οι τραπεζίτες!Χαχαχα!
Κοίταξε,και το οικονομικό δεν είναι λίγο πράγμα!Αλλά εδώ που τα λέμε,τα ίδια πάνω κάτω θα έδινες και στο Δημόσιο...
Η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα,αν δεν έχεις μεγάλο βαθμό πτυχίου και αν δεν μπορείς να πάρεις π.χ. κάποια υποτροφία δεν σου δίνονται και πολλά περιθώρια πέρα από ένα Ιδιωτικό!
Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να πας κάπου στο εξωτερικό (τη θεωρώ πιο επωφελή σαν προοπτική) γι'αυτό το σκοπό,σου μένει η επιλογή του Κολλεγίου...αν δεν μπορείς να φύγεις λοιπόν για τον "α" ή "β" λόγο,διάλεξε ένα αδειοδοτημένο Κολλέγιο,κοίταξε ποιό είναι πιο "της προκοπής" και καλές σπουδές!

Ένας φίλος από Αθήνα που πήγε σε πρόγραμμα HND για Μηχανολόγος Μηχανικός (έκανε δύο χρόνια εδώ και δύο ή ένα ακόμη Ουαλία δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο) έδινε 5.500 με συγγράμματα και λοιπές "παροχές" στο πακέτο!Για Ψυχολογία δεν γνωρίζω αλλά κάπου εκεί να υπολογίζεις!