Θυμάστε κάτι από αυτά που διδαχτήκατε στη σχολή μετά την αποφοίτησή σας;

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 562 μηνύματα.
Εδώ θυμάμαι ελάχιστα από τα μαθήματα που τα έδωσα πριν μερικές εβδομάδες 😂
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Θυμάμαι πολλά, θα έλεγα, τόσα πολλά που μπορεί να ισχυριστώ και το "πάντα όλα" (και αν δεν θυμάμαι κάτι, ξέρω ακριβώς που θα το βρω στα βιβλία του Τμήματος)... και ας έχουν περάσει 20+ χρόνια από το πρώτο και 8 χρόνια από το δεύτερο πτυχίο (φυσικά εργάζομαι κιόλας όλο αυτό το μεσοδιάστημα και τα χρησιμοποιώ).

Σε παρόμοιες αναζητήσεις, κυρίως συμβαίνουν δύο πράγματα:
α) ανάλογα με την εκάστοτε επαγγελματική δραστηριότητα, η καθημερινότητα του επαγγελματία περιορίζεται σε συγκεκριμένο "κομμάτι" (με τις αντίστοιχες απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες) ενός ευρύτερου τομέα ακαδημαϊκώς αναφερόμενοι (οπότε τα άλλα "σε αφήνουν", αφού "τα άφησες").
β) για να κάνεις κάτι "προχωρημένο" (δηλαδή κάτι που έμαθες και κατανόησες κατά τις σπουδές σε προχωρημένο εξάμηνο προπτυχιακών σπουδών) σημαίνει ότι είχες και έχεις βασιστεί σε πραγματάκια, που έμαθες κατά τα πρώτα εξάμηνα σπουδών... μπορεί δηλαδή να μην είναι άμεσα η χρήση του, αλλά έμμεσα το πράττουμε (αυτό συνήθως δεν το αντιλαμβανόμαστε ή το ξεχνάμε).

Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι να μην πέρναγες τα μαθήματα "νύχτα" ή με σκονάκι και να τα είχες συνειδητοποιημένα σε μια τακτική σειρά με συστηματική μελέτη.
 

Guest 434210

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ προσωπικά και τώρα με το μεταπτυχιακό που τελειώνω, είδα τα εξής:
Η Θεολογία είναι μια τελείως φλου εγκυκλοπαιδική σχολή που δεν θυμάσαι τίποτα. Από την άλλη στην ΑΕΑ που ήμουν και έπρεπε να πάρουμε βάσεις για την ιερατική τέχνη, είχαμε δίωρα εργαστήρια που δεν κάλυπταν τον όγκο του μαθήματος και ούτε καθηγητές υπήρχαν να το καλύψουν. Μεγάλο μου παράπονο ότι δεν ξέρω βιβλικά. Και τα έχω χρειαστεί πολλές φορές και από μόνος σου χωρίς βάσεις δεν γίνεται δουλειά
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top