Και μαλιστα μολις αντιληφθηκα πως αλλαξε κατευθυνση απ αυτην που ηθελα εγω, προσπαθησα να εξηγησω λεγοντας να μη δωσετε βαση στον Αινσταιν και τα σχετικα αλλα στο συμπερασμα το οποιο θα ειχα εκτιμησει αν σχολιαζατε ολοι αντι ολων αυτων, και να δεχτω και αντιλογο σ αυτο και αρνητικες ψηφους και οτιδηποτε αλλο. Οπως εκανε η pop corn ακριβως απο πανω. Πραγματικα με προσβαλλεις με αυτα που γραφεις στην αρχη και χωρις λογο. Σκετη απογοητευση! Νομιζα οτι εδω τα ατομα συζητουν σοβαρα και πολιτισμενα αλλα προφανως εκανα λαθος. Waste of time! Οσον αφορα εσενα τουλαχιστον...
Girl,first of all,relax,nobody's attaking you.What you fail to see είναι το συμπέρασμα είναι άμεση συνάρτηση της συλλογιστικής πορείας.Βλέποντας ένα επιχείρημα,what matters most είναι να δούμε κατά πόσο η συλλογιστική πορεία είναι λογικά συνεπής,το συμπέρασμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα.Γιατί?Τι να το κάνω το συμπέρασμα,όταν προέρχεται από εσφαλμένη λογική πορεία?Κατ'αρχάς δεν υπάρχει συμπέρασμα.Το συμπέρασμα προκύπτει από μια αμιγώς λογική πορεία,σε περίπτωση που υπάρχουν σφάλματα,οι κανόνες της λογικής παραβιάζονται,άρα ο καθένας μπορεί να βγάλει ό,τι συμπέρασμα θέλει.Ακόμα και αν το συμπέρασμά του προκύψει σωστό,αυτό δε θα έχει νόημα αφού θα το έχει βρει τυχαία,στα τυφλά.Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα:υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβεις ότι η γη γυρίζει.Μπορείς να εξετάσεις τις βαρυτικές αλληλεπιδράσεις με τα άλλα ουράνια σώματα,μπορείς να μελετήσεις τη θέση της σχετικά με τα άλλα ουράνια σώματα όσο περνάει ο καιρός,μπορείς απλά να πας μ'ένα διαστημόπλοιο στο διάστημα και να την παρατηρήσεις.Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ίδιο,αλλά οι πορείες διαφορετικές.Όταν ο Γαλιλαίος,μελετώντας τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων σε σχέση με τη γη found out ότι η γη γυρίζει,χρησιμοποίησε μια λογική πορεία και αυτό προσδίδει στο έργο του αξία.Αν έβγαινε και έλεγε ότι η γη γυρίζει επειδή του το 'πε ο Θεός/ο Βούδας/ένας άγγελος στον ύπνο του/το παντοδύναμο Ταραφαντανάκι/ένα φυστίκι αράπικο,δε θα 'ταν μεγάλος επιστήμονας,θα 'ταν απλά wacko,και ας είχε διατυπώσει ένα σωστό συμπέρασμα.You state ότι θα ήθελες να σχολιάσουμε το συμπέρασμα.Μ'αυτό κάναμε.Σου εξηγώ ότι η αξιολόγηση ενός συμπεράσματος,προκύπτει απ'τη λογική πορεία απ'την οποία προήλθε.Αλλιώς,τι να σχολιάσουμε?
If συλλογιστική πορεία:λογικά συνεπής
then
αξιολογούμε το συμπέρασμα
If συλλογιστική πορεία:fallacious
then
δεν υπάρχει συμπέρασμα
Το συμπέρασμα προκύπτει απ'τη λογική και όταν η λογική έχει τρύπες,δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπέρασμα.
Οσον αφορα το δευτερο σκελος και το σοβαροτερο ας πουμε, οταν κατι το εξηγεις λογικα, συνηθως κανεις και επικληση στη λογικη με τεκμηρια,επιχειρηματα, στατιστικα στοιχεια, ερευνες 'η οτι αλλο υπαρχει και τελικα εχεις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Ετσι καταληγεις σε καποια ΛΟΓΙΚΗ απαντηση. Εγω δεν εχω, και μεχρι τωρα δεν εχω δει-ακουσει καποιον να εχει κατι για να με πεισει, εχω μονο την πιστη μου και δεν μπορω να εξηγησω λογικα γιατι την εχω. Δεν ξερω αν εχεις εσυ κατι, παντως θα το εκτιμουσα αν το μοιραζοσουν και μαζι μου να πειστω και εγω τελικα. Εγω δεν σου ειπα "με ελαφρα τη καρδια" να απορριψεις τιποτα, ουτε να αποκτησεις πιστη 'η οτι εχεις την αναγκη της. Υπαρχουν ομως πολλοι, αν θες μπορεις να δεις και τα στατιστικα στοιχεια, 'η να δες την αθωα δημοσκοπηση πανω στο θεμα και οσο να 'ναι θα δεις καποιες απαντησεις. Δεν ειμαι απολυτη σε τιποτα, ουτε μιλαω εκπροσωποντας το λαο. Απλα ΕΓΩ αδυνατω να το εξηγησω λογικα καθως και πολλα ακομη ατομα που εχω γνωρισει και μη. Α να τωρα που βλεπω και το #4 αναφερεις και εσυ τις αποδειξεις. Ηταν το πρωτο που ειπα στη προηγουμενηδημοσιευση μου, δεν υπαρχει αντικειμενικοτητα στο θεμα αυτο. Αν το διαβαζες θα το εβλεπες, πριν απαντησεις βιαστικα και επιπολαια οπως κατηγορουμαι οτι αναρτησα την ιστοριουλα. Δεν ειπα οτι ειναι αρετη ουτε ανθρωπινη αξια! Για ονομα πια! Αλλο αναγκη αλλο αξια! Αν ειναι ποτε δυνατον! Για μενα προσωπικα σε καμια περιπτωση! Ειναι απλα κατι που πολλες φορες, ειδικοτερα οταν ειμαι σε δυσκολη θεση εχω αναγκη να πιστεψω. Οταν δεν μου εχει απομεινει τιποτα αλλο. Εγω ολα αυτα.Οχι εσυ, εσυ δεν εχεις αναγκη και εγω το δεχομαι. Δεν ειπα ολοι μας! Παντως δεν ξερω ποσες γνωσεις εχεις πανω στο θεμα της θρησκειας αλλα υπαρχουν πολλοιιιιιι ανθρωποι που εχουν αυτη την αναγκη που εχω και εγω. Πηγαινε σε μια εκκλησια καποια στιγμη και θα δεις και τις αποδειξεις πανω σ αυτο που λεω. Και οταν σου λεω εχω αναγκη εννοω το θελω, ειναι μια επιθυμια μου, οπως θες πες το, κατι που χρειαζομαι. Οχι πως θα πεθανω χωρις αυτην αλλα την εχω αναγκη. Εκτος απ την κυριολεκτικη χρηση των λεξεων υπαρχει και η μεταφορικη.
Proof:key word
There's no proof,about god's existence.However,η ανυπαρξία αποδείξεων δε συνιστά και απόδειξη ανυπαρξίας (argumentum ad ignorantiam).Απ'αυτό,λογικά προκύπτουν δύο τινά:
1.)Γιατί η έλλειψη αποδείξεων να συνεπάγεται με εγκατάλειψη της αναζήτησης?Τι λογική έχω το "δεν έχω αποδείξεις=>άρα το ζήτημα δεν προσεγγίζεται λογικά"?Γιατί να μην είναι "δεν έχω αποδείξεις για την ύπαρξη ή μη=>let's keep walking,
rationally ,μέχρι να βρω"?
2.)Το δεύτερο είναι και το σημαντικότερο.Βάσει του #1,θα έπρεπε να λέω ότι δεν ξέρω αν υπάρχει θεός,όχι να λέω ότι δεν υπάρχει.Εκτός όμως απ'το θέμα των αποδείξεων,υπάρχει μια άλλη σημαντική συνιστώσα we have to take into account:η αναγκαιότητα ύπαρξης.Ποια λογική αναγκαιότητα,μας επιβάλλει να εξετάσουμε την πιθανότητα ύπαρξης θεού?None.Απολύτως καμία.Είτε υπάρχει θεός,είτε δεν υπάρχει,το σύμπαν μας εξελίχτηκε με τον ίδιο λογικό τρόπο.
Τι εξάγουμε απ'αυτά τα δύο?Ότι όταν δεν υπάρχει ούτε ένα απολύτως στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της ύπαρξης θεού,αλλά δεν υπάρχει και κανένας πρακτικός λόγος που να επιβάλλει την ύπαρξή του,μπορούμε ασφαλέστατα να πούμε ότι δεν υπάρχει (διότι ακόμα και αν υπάρχει,αφού δεν αλληλεπιδρά,ή τουλάχιστον με τρόπο ανιχνεύσιμο,με τον κόσμο μας,μπορούμε να τον αγνοήσουμε βάσει Occam's Razor).
Το κείμενο που μας παρέθεσες προβάλλει την πίστη σαν κάτι καλό,σαν μια αρετή.Γι'αυτό και έθιξα το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στο θέμα της πίστεως ως ανάγκης,απάντησα ήδη.Δεν ξέρω τι γίνεται μέσα σου,ούτε σε κανέναν.Ξέρω όμως ότι το ζήτημα "human needs" δεν ορίζεται αυθαίρετα.Οι ανθρώπινες ανάγκες προσδιορίζονται από βιολόγους που μελετούν το ανθρώπινο γονιδίωμα και ψυχολόγους που κάνουν μακροχρόνιες μελέτες πάνω στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση.Αυτό που εσύ ή εγώ αντιλαμβανόμαστε ως ανάγκη,μπορεί πολύ απλά να αποτελεί misinterpretation μιας διαφορετικής ανάγκης ή υποκατάστατό της.Έχω πάει και σε εκκλησία,όλη αυτή η "ανάγκη της πίστης",μπορεί κάλλιστα να εξηγηθεί με psychology of the masses.I've got news for you,οι human needs είναι
καθολικές .Δεν υπάρχει το "ορισμένοι έχουν την τάδε ανάγκη,άλλοι δεν την έχουν".Οι ανάγκες μας,αποτελούν χαρακτηριστικό του είδους μας.Όλοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες,που προκύπτουν απ'τα βιολογικά μας ένστικτα και την πυραμίδα του Maslow.
WTF? Σοβαρά το λες αυτό; Τι άλλο θα ακούσω...
Δε θα σχολιάσω τίποτε άλλο, γιατί μετά το παραπάνω δεν έχει νόημα (και γιατί δεν απευθύνεσαι σε εμένα)...
Δες την έκφραση του προσώπου του Silverman όταν ο Ο'Reily λέει "tide goes in,tide goes out":
VIDEO
Ε,ακριβώς την ίδια είχα μόλις διάβασα αυτό με την η/μ ενέργεια