madness83828
Νεοφερμένο μέλος
Ο madness83828 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Καλησπέρα σε όλους, είμαι μαθητής τρίτης λυκείου και ενδιαφέρομαι για φυσικη και μαθηματικά. Επομένως μετά από ψάξιμο παρατήρησα ότι η θεωρητική φυσικη θα ήταν κάτι που ταιριάζει σε εμένα αφού συνδυάζει τους δύο αυτούς κλάδους σε έναν. Μετά από ψάξιμο κατέληξα ότι το φυσικό (ΕΚΠΑ), το μαθηματικό (ΕΚΠΑ) και το τμήμα εφαρμοσμενων μαθηματικών (του ΕΜΠ) είναι οι καλύτερες διαδρομές προς την θεωρητική φυσικη, αλλά το καθένα έχει τα μειονέκτηματα του. Για παράδειγμα το φυσικό δεν έχει τόσο έμφαση στα μαθηματικά όσο χρειάζεται για έναν τέτοιο κλάδο και επιπλέον από ότι έχω δει δεν έχει κάποιο μεταπτυχιακό που να αφορά την θεωρητική φυσικη. Αντίθετα Από το μαθηματικό μπορεί κανείς να πάρει ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο αλλά θα έχει ελλείψεις στην φυσικη κατανόηση και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κατευθυνθεί προς σ' αυτήν. Τέλος το τμήμα εφαρμοσμενων μαθηματικών προσφέρει μαθηματικό και φυσικό υπόβαθρο, έχει μεταπτυχιακό στην υπολογιστικη και θεωρητική φυσικη, αλλά ίσως δεν προτιμάται τόσο όσο το φυσικό λόγω της περιορισμενων μαθημάτων φυσικής. Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις σχετικά με το τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσω.Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.471 μηνύματα.

Η ΣΕΜΦΕ βγαίνει απο το κάδρο εφόσον σε ενδιαφέρει η θεωρητική φυσική. Όχι πως δεν γίνεται και απο εκεί αλλά ας πούμε ο,τι δεν είναι το κύριο focus του τμήματος.Καλησπέρα σε όλους, είμαι μαθητής τρίτης λυκείου και ενδιαφέρομαι για φυσικη και μαθηματικά. Επομένως μετά από ψάξιμο παρατήρησα ότι η θεωρητική φυσικη θα ήταν κάτι που ταιριάζει σε εμένα αφού συνδυάζει τους δύο αυτούς κλάδους σε έναν. Μετά από ψάξιμο κατέληξα ότι το φυσικό (ΕΚΠΑ), το μαθηματικό (ΕΚΠΑ) και το τμήμα εφαρμοσμενων μαθηματικών (του ΕΜΠ) είναι οι καλύτερες διαδρομές προς την θεωρητική φυσικη, αλλά το καθένα έχει τα μειονέκτηματα του. Για παράδειγμα το φυσικό δεν έχει τόσο έμφαση στα μαθηματικά όσο χρειάζεται για έναν τέτοιο κλάδο και επιπλέον από ότι έχω δει δεν έχει κάποιο μεταπτυχιακό που να αφορά την θεωρητική φυσικη. Αντίθετα Από το μαθηματικό μπορεί κανείς να πάρει ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο αλλά θα έχει ελλείψεις στην φυσικη κατανόηση και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κατευθυνθεί προς σ' αυτήν. Τέλος το τμήμα εφαρμοσμενων μαθηματικών προσφέρει μαθηματικό και φυσικό υπόβαθρο, έχει μεταπτυχιακό στην υπολογιστικη και θεωρητική φυσικη, αλλά ίσως δεν προτιμάται τόσο όσο το φυσικό λόγω της περιορισμενων μαθημάτων φυσικής. Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις σχετικά με το τι πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσω.Ευχαριστω πολύ για τον χρόνο σας!
Κατά τα άλλα αυτό που έχεις στο μυαλό σου δεν νομίζω πως υπάρχει. Κανένα τμήμα δεν καλύπτει τα πάντα. Το ερώτημα δεν είναι όμως εαν καλύπτει τα πάντα όσο το εαν σου παρέχει δημιουργικά χρόνια με γνώση και ικανότητες να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι συνεχώς. Απο εκεί και πέρα με μεταπτυχιακό και φυσικά δια βίου μάθηση, καλύπτεις κενά ή επεκτείνεις γνώσεις σε όποιον τομέα χρειάζεσαι.
Ούτως η άλλως ακόμα και τα ίδια τα μαθηματικά έχουν χωριστεί σε τόσους τομείς πλέον που μπορεί κάλλιστα ένας μαθηματικός να μην κατανοεί καθόλου με τι ασχολείται ένας συνάδελφος του.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.642 μηνύματα.

Το φυσικό καλύπτει τα εφαρμοσμένα μαθηματικά που χρειάζεσαι για κάθε κλάδο της φυσικής.Για παράδειγμα το φυσικό δεν έχει τόσο έμφαση στα μαθηματικά όσο χρειάζεται για έναν τέτοιο κλάδο και επιπλέον από ότι έχω δει δεν έχει κάποιο μεταπτυχιακό που να αφορά την θεωρητική φυσικη.
Από κεί και πέρα τα μαθηματικά της θεωρητικής φυσικής θα χτίζουν πάνω στις γνώσεις που ήδη θα πάρεις και απλά θα αναλύεις την φυσική σου με αυτά.
Είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθείς τώρα αλλά θα καταλάβεις τι εννοώ οταν έρθει η ώρα.
Ασυζητητί και χωρίς δεύτερη σκέψη εφόσον θες να ακολουθήσεις τέτοιον κλάδο το φυσικό είναι μόνοδρομος.
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.362 μηνύματα.

Σωστά τα είπαν οι προπληκτρολογήσαντες. Αν (νομίζεις ότι) θέλεις να ασχοληθείς με τη Θεωρητική Φυσική, σαν προπτυχιακό ένα Φυσικό τμήμα είναι μονόδρομος, (ούτε Μαθηματικό ούτε ΣΕΜΦΕ) και μετά αποχαιρετάς την Ελλάδα για μεταπτυχιακές σπουδές. Πάντως, λέγοντας "Θεωρητική Φυσική" μη νομίζεις ότι δεν θα έχεις επαφή με πειράματα.
madness83828
Νεοφερμένο μέλος
Ο madness83828 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο όσον αφορά τον τομέα της μαθηματικής φυσικής που έχω δει ότι υπάρχουν μεταπτυχιακά. Θεωρείτε ότι είναι πιο πολύ μαθηματικός ή φυσικός κλάδος;
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10.362 μηνύματα.

Οι μαθηματικοί μπορεί να λένε, αλλά κάποτε θα καταλάβεις ότι τα Μαθηματικά είναι μόνον ένα εργαλείο για να εξυπηρετεί τις άλλες επιστήμες. Ξέρεις γιατί δεν υπάρχει βραβείο Nobel για τα Μαθηματικά; Διότι ο Nobel δεν τα θεωρούσε καν επιστήμη.
Hased Babis
Δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 691 μηνύματα.

@Dias Γελάει ο Πέρελμαν, ο Villany, ο Tao, στον κόσμο μας άλλα και η Mirzakhani από τον τάφο με αυτό που είπες.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.471 μηνύματα.

Ξενερουά η πρόταση μου το ξέρω αλλά το λεω εντελώς καλοπροαίρετα. Πέρνα πρώτα, πάρε το πτυχίο σου και ψάξε μετά για μεταπτυχιακά. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι πως θα έχεις πρόσβαση σε πάρα μα πάρα πολλά, και αυτό αρκεί πιστεύω για την ώρα.Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι τελευταίο όσον αφορά τον τομέα της μαθηματικής φυσικής που έχω δει ότι υπάρχουν μεταπτυχιακά. Θεωρείτε ότι είναι πιο πολύ μαθηματικός ή φυσικός κλάδος;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...