Εγώ ακόμη λύκειο είμαι γι' αύτο εκεί αναφέρομαι. Κλίση, πραγματική κλίση έχω στα αγγλικά. Θεωριτικό λοιπον. Στα αγγλικά είμαι πολύ καλός μέχρι που μου λεν να ακολουθήσω αγγλική φιλολογία. Αλλά και στα άλλα μαθήματα των θετικών επιστήμων τα πάω αρκετά καλά. Μαθηματικά γύρω στο 18-19, Φυσική γύρω στο 17-18 και μερικές φορές ακόμα και 16 :/ , Χημεία 19-20. Αλλά το αγαπημένο είναι βιολογία αλλά είναι επιλεγόμενο μόνο στην τρίτη τάξη δηλαδή του χρόνου. Αλλά δεν θα έχω ούτε φυσική, ούτε μαθηματικά στο Uni αφού θα ακολουθήσω Νοσηλευτική που έχει μόνο βιολογία,ανατομία και αλλα. Βασικά γι' αυτό θέλω να με βοηθήσετε. Έχω 19.7 στο τετράμηνο και γενικά εκεί γύρω είμαι(και πέρσι είχα στο 1ο τετράμηνο 19.8 και στο 2ο 19.9). Να πάω Ιατρική ή Νοσηλευτική? Μου λένε οι δικοί μου ότι Νοσηλευτική πάνε οι πιό αδύναμοι μαθητές του 17 και ότι εγώ έχω πολλές δυνατότητες για Ιατρική αλλά εγώ δεν θέλω να σπαταλήσω 10-12 χρόνια της ζωής μου στο πανεπιστήμιο κοντεύοντας να τρελαθώ από το διάβασμα. Μήπως ξέρετε πόσο μισθό παίρνουν οι νοσηλευτές στην Ελλάδα και αν μπορείτε κάνετε και μια μαντεψιά για Κύπρο :p Thanks guys!
Και ναι, η νοσηλευτική μ'αρέσει περισσότερο

Mπορώ να σου απαντήσω όλες τις ερωτήσεις γιατί έχω σπουδάσει νοσηλευτική, έχω δουλεψει ως νοσηλευτης σε Ελλάδα και Κύπρο και τώρα σπουδάζω Ιατρική
οσο αφορά την Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική (δε γνωρίζω για την νοσηλευτική του ΤΕΙ για αυτό δε αναφέρομαι) έχει καλό επίπεδο και πολλά μαθήματα της θα ζήλευαν οι ιατρικές σχολές.
Η νοσηλευτική ως δουλειά είναι πολύ σκληρό επάγγελμα (και σίγουρα πιο σκληρό από την ιατρική).
Στην Ελλάδα ως νοσηλευτής θα παίρνεις 1100ευρώ + μερικά έξτρα ΣΚ, βραδινά
Στην Κύπρο ο μισθός κυμένεται 2200 ευρώ.
Η δουλειά στα ελληνικά νοσοκομεία (Αθήνας) είναι αφάνταστα πιο μεγάλη από την Κύπρο.
Αν με ρωτούσες και έμενα η νοσηλευτικη μου αρέσει περισσότερο (είναι πιο ανθρωποκεντρικό επάγγελμα, που πραγματικά προσφέρεις χωρίς να παίρνεις τίποτα ως αντάλαγμα)
το πρόβλημα είναι ότι δε παίρνεις πίσω αυτοπου προσφέρεις ούτε σε ηθικό επίπεδο ούτε σε πρακτικό στην Ελλάδα δεν ασκείς νοσηλευτικη μπαλώνεις τρύπες.
Επίσης η δουλειά του νοσηλευτή είναι πολύ πιο απαραίτητη απο του ιατρού (ένα νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιατρούς χωρίς νοσηλευτές όμως όχι). Παρόλα αυτά οι ιατροί στα Ελληνικά νοσοκομεία είναι πιο πολλοί (για αυτό δε μπορεί να λειτουργήσει το ΕΣΥ και ούτε θα λειτουργήσει ποτέ) .
Ο λόγος που σπουδάζω ιατρικη είναι επειδή ο κόσμος έξω (αυτούς που θα νοσηλεύεις αν γίνεις συνάδελφος ) μας σνομπάρουνε όσο δε πάει (δε σε αντιμετωπίζουνε ως μαθητή του 17 αλλά ως αμόρφωτο). Τα πράγματα δε θα αλλάξουν γιατί και η νοοτροπία του κόσμου δεν αλλάζει και δε θα αλλάξει.
Η αξία του νοσηλευτή την βλέπει μόνο όποιος νοσηλευτεί σε μονάδα ή σε κλειστο τμήμα. Μόνο ετσι θα καταλάβουν οτι η νοσηλευτική ειναι επιστήμη (γιατι τώρα οι περισσότεροι δε την δέχονται ως επιστήμη)
Αν έχεις σκοπό να δουλέψεις Κύπρο τότε σκέψου και την νοσηλευτική (ειδικά αν κάνεις ακαδημαική καριέρα θα πας καλά), αν έχεις σκοπό Ελλάδα επιμένω ιατρική (όχι γιατί ειναι πιο πολύ το διάβασμα πάνω κάτω το ίδιο έχουνε απλά η ιατρική έχει περισσότερο χρόνο) αλλά επειδή ειναι πολύ πιο εύκολη η άσκηση της σε σύγκριση με την νοσηλευτική.......
Σου αρέσει η νοσηλευτική; ξέρεις όμως τι κάνει ένας νοσηλευτής;
(ξεσκάτισμα, αλλάγματα, μπάνια, ζητιανεύει για φάρμακα πυο δεν υπάρχουν στην κλινική, ακούει βρισιες ασθενών και συγγενων οι οποίοι νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους (δε τους νοιαζει αν ο διπλα πεθαίνει θα σε ενοχλήσουν για ηλίθιο λόγο).