Οτι οι θετικές κουράζουν το μυαλό του ανθρώπου πολύ περισσότερο.Και δεν μπορείς να ασχοληθεις μαζι τους αν είσαι στο σημείο 0,σε αντίθεση με ενα φιλοσοφικό,ψυχολογικό δοκίμιο.Ψέμα?
Αν βιαστείς να πεις ναι,σκέψου πόσα φιλαράκια σου πήγαν θεωρητική επειδή πρώτα είδαν πως μαθηματικά και φυσική στις αρχές Λυκείου..δεν.
Εδώ θετική.
Λατρεύω τη λογοτεχνία,κι αυτός ήταν ο νούμερο 2 λόγος που απέρριψα τη θεωρητική.Αυτά που δίαβαζα απο το νήπιο,αξιώθηκα μια μέρα να δω κάποιον να πληρώνεται από το κράτος για να τα βάλει στο κεφάλι μου με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που είχαν ήδη μπει.Γενικά η θεωρητική κατεύθυνση σκοτώνει την κριτική ικανότητα,και αυτό το βιώνουμε κι οι υπόλοιπων κατευθύνσεων στην έκθεση.Η γράφεις τυποποιημένα στις Πανελλήνιες,ή απέτυχες.( O Chem είδε παιδιά θεωρητικής να γράφουν έτοιμα κομματάκια από βοήθημα,και να κρίνονται τα γραπτά τους ανώτερα,αλλά δε θα άλλαζε ούτε τώρα την πένα του)
Ο πρώτος λόγος βέβαια είναι πως με καθήλωνε η πολυπλοκότητα των θετικών επιστημών.Όποιος θέλει να δει τι πραγματικά εστί κριτική σκέψη,μπορεί να ασχοληθεί με Γεωμετρία ή Χημεία σε προχωρημένο στάδιο.(Οι οργανικοί συνθετικοί στο εργαστήριο στο Τμήμα μου έχουν το ελεύθερο να χυδαιολογούν όσο δεν πάει εν ώρα εργασίας βλέποντας το τι παίρνουν και το τι είχαν στο μυαλό τους,τυχαίο?

)
Τα ερμηνευτικά,πάλι,μου μυρίζουν περισσότερη τυποποίηση κι από τους νόμους της φύσης.