eleni999
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maryactr
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni999
Νεοφερμένο μέλος

maryactr
Νεοφερμένο μέλος

eleni999
Νεοφερμένο μέλος

maryactr
Νεοφερμένο μέλος

Spyrus-S
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yperoxi
Δραστήριο μέλος

Πάντως σταθερή δουλειά, ειδικά με τα νέα δεδομένα, δεν παίζει. Εγώ που το έχω τελειώσει εδώ κ χρόνια ελάχιστα έχω εργαστεί....Δεν μετανιώνω για την επιλογή μου γιατί ήταν εκπληκτικό τμήμα. Άξιζε τον κόπο!!! Αν όμως κάποιος θέλει μόλις αποφοιτήσει να βρει δουλειά απλά μην πάει στο συγκεκριμένο τμήμα.
tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Ρώτα ό,τι θες. Έχω τελειώσει το αντίστοιχο τμήμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών όμως. Εμένα ήταν η 1η μου επιλογή κ το γούσταρα πολύ. Σε κάποιους που δεν άρεσε, ειδικά τα πρακτικά μαθήματα (βλ. υποκριτική κλπ) και το παράτησαν. Όποιοι μείναμε κ τελειώσαμε μας άρεσε πολύ. Λάβε υπόψη όμως ότι δεν υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση....
Καταρχάς, νομίζω στο τμήμα του Καποδιστριακού δεν υπάρχουν πρακτικά.... είναι μόνο θεωρία αν δεν κάνω λάθος. Οσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, πλέον ό,τι και να σπουδάσει κάποιος, δεν υπάρχει επάγγελμα που να απορροφάται. Οπότε θα μπορούσα να πω ότι αυτό είναι το μοναδικό θετικό, πλέον όπου και να πας, είναι σαν να ξεκινάς από μηδενική βάση. Αυτό που ήθελα βασικά να ρωτήσω είναι σε γενικές γραμμές, αν άλλο περιμένεις να δεις κι αν τελικά ξενερώνεις

yperoxi
Δραστήριο μέλος

Νομίζω κ γω πως στο Αθηνών είναι μόνο θεωρία αλλά δεν είμαι κ σίγουρηΚαταρχάς, νομίζω στο τμήμα του Καποδιστριακού δεν υπάρχουν πρακτικά.... είναι μόνο θεωρία αν δεν κάνω λάθος. Οσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, πλέον ό,τι και να σπουδάσει κάποιος, δεν υπάρχει επάγγελμα που να απορροφάται. Οπότε θα μπορούσα να πω ότι αυτό είναι το μοναδικό θετικό, πλέον όπου και να πας, είναι σαν να ξεκινάς από μηδενική βάση. Αυτό που ήθελα βασικά να ρωτήσω είναι σε γενικές γραμμές, αν άλλο περιμένεις να δεις κι αν τελικά ξενερώνειςΕσύ τι κάνεις τώρα, αν επιτρέπεται; Δουλεύεις πάνω σε αυτό το αντικείμενο;

tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Νομίζω κ γω πως στο Αθηνών είναι μόνο θεωρία αλλά δεν είμαι κ σίγουρη. Σ' αυτό που λες ότι πλέον δεν υπάρχουν θέσεις για να απορροφηθεί κανείς όντως ισχύει. Εσύ τι περιμένεις να δεις?? Για να σου απαντήσω (αν μπορώ για το τμήμα του Αθηνών) να δεις αν θα ξενερώσεις. Εγώ δεν ξενέρωσα, ίσα ίσα ήταν πολύ ωραίο τμήμα!!!
Εγώ 'εχω εργαστεί σε 3 θεατρικές παραστάσεις μέχρι στιγμής κ (κάτι που δεν με ενδιέφερε προσωπικά αλλά εργάστηκα κ εκεί) σε ολοήμερο δημοτικό...Εκεί παίρνουν αρκετά μεγάλο αριθμό θεατρολόγων αλλά....το πιο πιθανό είναι (χωρίς μεγάλη προυπηρεσία) να είσαι για άπειρα χρόνια ωρομίσθια, με εξευτελιστική πληρωμή (περίπου 7 ευρώπουλα / ώρα!) την οποία λαβαίνεις μετά από πάρα πολλούς μήνες
. Αν θες να εργαστείς αυτή η 2η είναι η πιο 'εύκολη' λύση....Αλλά δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει. Εμένα δεν με ενδιέφερε γιατί αυτό που ήθελα ήταν να ασχολήθώ με το θέατρο κ όχι με τη διδασκαλία του . Ότι θες σε λεπτομέρειες πες μου!!
![]()
Χμ.. απλά είχα τον φόβο, αν μπορώ να το πω έτσι, ότι μπορεί πχ να πέφτει το βάρος στις αρχαίες τραγωδίες και να μην ασχολείται κανείς με άλλους συγγραφείς, σου δίνω ένα πολύ "επιφανειακό" παράδειγμα. Έριξα μια ματιά στα μαθήματα και στα βιβλία και είδα ας πούμε και Ιψεν, που τον λατρεύω, μεταξύ των συγγραμμάτων... αλλά για παράδειγμα, μόνο το "Κουκλόσπιτο". Για μένα ας πούμε θα έπρεπε να διδάσκεται μαζί με "Γκάμπλερ" και "Κυρά της Θάλασσας". Θα μου πεις βέβαια, ποιά είσαι εσύ και τι μας νοιάζει τι νομίζεις;

Εν ολίγοις, αν θέλω ας πούμε να κάνω αρχαία, βάζω στόχο κάποιο φιλολογικό τμήμα. Μην είναι παραπάνω απ' όσο θα 'πρεπε!
yperoxi
Δραστήριο μέλος

Όλα αυτά στα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί μιλάω για το αντίστοιχο τμήμα του Πατρών αλλά όταν κάναμε πχ Ιστορία του Παγκόσμιου Θεάτρου σαφώς κ εξετάσαμε το αρχαίο ελλ. θέατρο αλλά στον ίδιο βαθμό με το ελισαβετιανό ή το ασιατικό κλπ. Ή όταν κάναμε δραματουργική ανάλυση είχαμε κ κάποια- ες αρχαια-ες τραγωδία-ες αλλά κ Τσέχωφ λχ ή Ίψεν κ όχι μόνο ένα έργο τους αλλά, ας πούμε τα 2-3 κυριότερά τους (πχ Ίψεν θυμάμαι κάναμε' Έντα Γκάμπλερ', 'Βρυκόλακες' κ 'Κυρά της Θάλασσας'). Όμως ναι, δεν υπήρχε μάθημα που να αφορά αποκλειστικά τον Ίψεν ή τον Στρίντμπεργκ κλπ. Αν κάποιος ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για κάποιο είδος θεάτρου ή συγγραφέα μπορούσε να ασχοληθεί μέσα στα πλαίσια σεμιναρίων (που ήταν σαν κανονικά μαθήματα αλλά εξεταζόμασταν με γραπτή εργασία κ παρουσίαση σ' ό,τι θέμα θέλαμε - σε συννενόηση πάντα με τον καθηγητή). Είχαμε βέβαια κ κάποια πιο 'εξειδικευμένα-επιλογής' όπως Αμερικάνικο Θέατρο ή Θέατρο του Παραλόγου, μαθήματα για μουσική κλπ. Είναι αλήθεια αυτό που λες ότι το παγκόσμιο θεατρο είναι τόσο ευρύ που δεν γίνεται σε 4 χρόνια να καλυφθεί όλο. Καθένας θα εστιάσει μέσω των μαθημάτων επιλογής εκεί που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Πάντως, δεν υπήρχε ούτε ένα εξάμηνο από τα 8 που να μην έχουμε 1 μάθημα αρχαίου ελληνικού θεάτρου, αλλά με προσέγγιση καθαρά θεατρολογική (εκτός από 1) κ όχι φιλολογική (δηλ. δεν απαιτούσαν να ξέρουμε καλά αρχαία, είχαμε στις εξετάσεις πάντα δίπλα το κείμενο μεταφρασμένο. Αυτό το τελευταίο όμως δεν το τηρούσαν κ στο μεταπτυχιακό όπου δίναμε κ εξετάσεις σε μτφρ. αρχαίου κειμένουΧμ.. απλά είχα τον φόβο, αν μπορώ να το πω έτσι, ότι μπορεί πχ να πέφτει το βάρος στις αρχαίες τραγωδίες και να μην ασχολείται κανείς με άλλους συγγραφείς, σου δίνω ένα πολύ "επιφανειακό" παράδειγμα. Έριξα μια ματιά στα μαθήματα και στα βιβλία και είδα ας πούμε και Ιψεν, που τον λατρεύω, μεταξύ των συγγραμμάτων... αλλά για παράδειγμα, μόνο το "Κουκλόσπιτο". Για μένα ας πούμε θα έπρεπε να διδάσκεται μαζί με "Γκάμπλερ" και "Κυρά της Θάλασσας". Θα μου πεις βέβαια, ποιά είσαι εσύ και τι μας νοιάζει τι νομίζεις;Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σίγουρα η ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου είναι τεράστια και δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε 4 χρόνια, αλλά δεν θα μου άρεσε να πέφτει όλο το βάρος στους τραγικούς και τον Αριστοφάνη, χωρίς προφανώς να μην αναγνωρίζω την προσφορά τους.
Εν ολίγοις, αν θέλω ας πούμε να κάνω αρχαία, βάζω στόχο κάποιο φιλολογικό τμήμα. Μην είναι παραπάνω απ' όσο θα 'πρεπε!

Από την άλλη πλευρά, να σου πω ότι έχω ακούσει ότι το τμήμα του Αθηνών δίνει μεγάλη έμφαση στο αρχαίο θέατρο κ στη γνώση αρχαίων ελληνικών. Έχω την εντύπωση ότι κάτι μπορώ να μάθω για το θέμα (από γνωστό μου που έκανε μετεγγραφή στην Αθήνα) κ να σου πω σχετικά. Βέβαια, ακόμα κ έτσι από εκεί θα βγεις θεατρολόγος ενώ απ' το φιλολογικό θα βγεις φιλόλογος. Αλλά τα ζυγίζεις κ κρίνεις...Θα σε ενημερώσω soon...

tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Όλα αυτά στα λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί μιλάω για το αντίστοιχο τμήμα του Πατρών αλλά όταν κάναμε πχ Ιστορία του Παγκόσμιου Θεάτρου σαφώς κ εξετάσαμε το αρχαίο ελλ. θέατρο αλλά στον ίδιο βαθμό με το ελισαβετιανό ή το ασιατικό κλπ. Ή όταν κάναμε δραματουργική ανάλυση είχαμε κ κάποια- ες αρχαια-ες τραγωδία-ες αλλά κ Τσέχωφ λχ ή Ίψεν κ όχι μόνο ένα έργο τους αλλά, ας πούμε τα 2-3 κυριότερά τους (πχ Ίψεν θυμάμαι κάναμε' Έντα Γκάμπλερ', 'Βρυκόλακες' κ 'Κυρά της Θάλασσας'). Όμως ναι, δεν υπήρχε μάθημα που να αφορά αποκλειστικά τον Ίψεν ή τον Στρίντμπεργκ κλπ. Αν κάποιος ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για κάποιο είδος θεάτρου ή συγγραφέα μπορούσε να ασχοληθεί μέσα στα πλαίσια σεμιναρίων (που ήταν σαν κανονικά μαθήματα αλλά εξεταζόμασταν με γραπτή εργασία κ παρουσίαση σ' ό,τι θέμα θέλαμε - σε συννενόηση πάντα με τον καθηγητή). Είχαμε βέβαια κ κάποια πιο 'εξειδικευμένα-επιλογής' όπως Αμερικάνικο Θέατρο ή Θέατρο του Παραλόγου, μαθήματα για μουσική κλπ. Είναι αλήθεια αυτό που λες ότι το παγκόσμιο θεατρο είναι τόσο ευρύ που δεν γίνεται σε 4 χρόνια να καλυφθεί όλο. Καθένας θα εστιάσει μέσω των μαθημάτων επιλογής εκεί που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Πάντως, δεν υπήρχε ούτε ένα εξάμηνο από τα 8 που να μην έχουμε 1 μάθημα αρχαίου ελληνικού θεάτρου, αλλά με προσέγγιση καθαρά θεατρολογική (εκτός από 1) κ όχι φιλολογική (δηλ. δεν απαιτούσαν να ξέρουμε καλά αρχαία, είχαμε στις εξετάσεις πάντα δίπλα το κείμενο μεταφρασμένο. Αυτό το τελευταίο όμως δεν το τηρούσαν κ στο μεταπτυχιακό όπου δίναμε κ εξετάσεις σε μτφρ. αρχαίου κειμένουκ έτσι έπαιρναν μόνο φιλολόγους γιατί εκ των πραγμάτων δεν ήταν δυνατόν ο θεατρολόγος να μεταφράσει απόσπασμά πχ απ' τις Βάκχες -ή να το κάνει τόσο καλά όσο θα το κάνει ο φιλόλογος).
Από την άλλη πλευρά, να σου πω ότι έχω ακούσει ότι το τμήμα του Αθηνών δίνει μεγάλη έμφαση στο αρχαίο θέατρο κ στη γνώση αρχαίων ελληνικών. Έχω την εντύπωση ότι κάτι μπορώ να μάθω για το θέμα (από γνωστό μου που έκανε μετεγγραφή στην Αθήνα) κ να σου πω σχετικά. Βέβαια, ακόμα κ έτσι από εκεί θα βγεις θεατρολόγος ενώ απ' το φιλολογικό θα βγεις φιλόλογος. Αλλά τα ζυγίζεις κ κρίνεις...Θα σε ενημερώσω soon...
Σ' ευχαριστώ πολύ, ήδη είναι υπεραρκετές οι πληροφορίες που μου έδωσες! Αυτό με τη μεγάλη έμφαση στο αρχαίο θέατρο είναι που με ανησύχησε λιγάκι, γιατί από κάτι γνωστούς είχε τύχει να ακούσω κι εγώ ότι είναι απαραίτητο να ξέρεις αρχαία και δεν ξέρω αν αρκεί η γνώση που έχουμε από τη σχολική ύλη. Τέλος πάντων, όπως και να έχει, εξακολουθώ να το βρίσκω ενδιαφέρον, παρά τις πιθανές δυσκολίες! Να 'σαι καλά!
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

stella/boureka
Νεοφερμένο μέλος

λοιπον, κοιτα, τα μαθηματα ναι μεν ειναι ενδιαφεροντα(κ εσυ εισαι πιο διαβασμενη απο μενα,οπως καταλαβα,οποτε θα σαρεσουν ακομα πιο πολυ!), αλλα παντα εχει να κανει με τον καθηγητη που σου κανει μαθημα..ειναι κριμα να μαστε στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ κ το μαθημα να γινεται οπως της θεολογιας πχ...ειμαι στο 2ο ετος τωρα εγω ,οποτε εχω μιση αποψη..εγω προσωπικα θα προτιμουσα να μπω σε μια πρακτικη(οπως ειναι της θεσ/νικης) τελικα..ναι, εδω εχουμε μονο θεωρια, δυστυχως..κ οταν λεω μονο, κυριολεκτω..εξαιρουνται 2 υποχρεωτικα και 2 επιλογης(το πολυ!)..οπως καταλαβαινεις ειναι ξευτιλα..κ μετα μας λενε θα παμε να κανουμε τους θεατρολογους στα σχολεια!!πως χριστιανε μου αν μου κανεις μαθημα σε μια καρεκλιτσα κ εγω δεν εχω ιδεα πως γινεται το θεατρικο παιχνιδι???..τελος παντων..χαχα γινομαι κ γω ρεζιλι...

..να μη σε κουραζω ομως, για καποιον που βαριεται το διαβασμα-οπως εγω-οχι οχι κ παλι οχι! για καποιον που ειναι διαβαστερος, δεν θα εχει κανενα προβλημα! την εκραξα λιγο τη σχολη αλλα δεν πειραζει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Σ' ευχαριστώ που με λες και διαβασμένη... πίστεψέ με, δεν είμαι τόσο πολύ... πάντως δεν θα είχα πρόβλημα να ασχοληθώ με τους τραγικούς, για παράδειγμα, περισσότερο από ευρωπαίους ή αμερικανούς συγγραφείς.
Εχεις δίκιο σε αυτά που λες για τις αδυναμίες της σχολής... έχει σημασία νομίζω για έναν θεατρολόγο να έχει περάσει και στην απέναντι (ας πούμε) πλευρά, αυτή του ηθοποιού, ώστε να γνωρίζει όλες τις πτυχές της επιστήμης του. Πολύ περισσότερο, είναι περίεργο που μόλις φέτος δημιουργήθηκε θεατρική ομάδα στο τμήμα του ΕΚΠΑ! Δεν το ήξερα, αλλά είναι όντως οξύμωρο.
Από εκεί και πέρα, όπως και οι περισσότερες επιστήμες, σου δίνουν απλώς κατευθύνσεις. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να ψάξουμε το κάτι παραπάνω και να εξειδικευθούμε σε όποιον τομέα μας ενδιαφέρει. Αυτό βέβαια με τους βαριεστημένους καθηγητές το καταλαβαίνω, το έχω ζήσει κι εγώ και είναι πολύ κακό για την ψυχολογία των φοιτητών... το θέμα είναι ο διδάσκων να μπορεί να σου δώσει κίνητρα και να σε συμπαρασύρει στο μάθημα. Αλλιώς, είναι άλλος ένας δημόσιος υπάλληλος!
Γενικά, ήσουν πολύ κατατοπιστική... μου λες ότι δεν πας πολύ συχνά... πώς το βλέπεις, βγαίνει η σχολή χωρίς καθημερινή, συνεπή παρακολούθηση; Κάποιος δηλαδή που δουλεύει, μπορεί να βρει σημειώσεις κλπ που να τον καλύπτουν; Οι καθηγητές απαιτούν από τους μαθητές να είναι παρόντες (γιατί είναι και λίγοι

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stella/boureka
Νεοφερμένο μέλος

ναι, πιστευω βγαινει σχετικα ευκολα κ αμα δεν ερχεσαι σχολη..αυτο βεβαια εξαρταται κ απο την ικανοτητα σου στο γραψιμο, που μαλλον εισαι καλη απ'οτι κααλαβαινω, οποτε δεν θα 'χεις προβλημα..σε καποια μαθηματα για παραδειγμα, εχω λειτουργησει να βαζω σαλτσες..

τωρα, οσο για τις παρουσιες..υπαρχουν διαφορες παραξενιες..καποιοι παιρνουν απλα παρουσιες(που αμφιβαλλω αν στο τελος τις λαμβανουν οντως υποψιν)..καποιοι αλλοι θελουν να εισαι ακριβως στην ωρα σου..(1-2 ξερω)..αλλα συνηθως δεν λενε τιποτα..απλα μπαινεις.

tiramisuu
Δραστήριο μέλος

Τέλος πάντων, προτρέχω, αλλά έτσι ξεκίνησα να σκέφτομαι και το ενδεχόμενο άλλων σχολών

Πάντως τις υποχρεωτικές εργασίες δεν τις βρίσκω λανθασμένη τακτική... αν μη τι άλλο, σε βάζουν σε διαδικασία να ασχοληθείς και να διατηρείς την επαφή σου με τα μαθήματα, γιατί διαφορετικά, σε μία σχολή "θεωρητική" χωρίς υποχρεωτική παρακολούθηση, υπάρχει πάντα ο "κίνδυνος" να αφεθείς λίγο και να μην είσαι τακτικός στην παρακολούθηση... έτσι νομίζω τουλάχιστον!
stella/boureka
Νεοφερμένο μέλος

καλη επιτυχια στα μαθηματα!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.