Mantam Zaira
Νεοφερμένο μέλος
Η Mantam Zaira αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΙ.ΠΑ.Ε.. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

17-05-25

18:08
Παιδιά έχω προβληματάρα HELP! Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια σε σχολή οικονομικών επιστημών στις Σέρρες. Τη σχολή μου δεν τη μισώ, ούτε με καθηγητές και συμφοιτητές έχω κάτι, αλλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω γιατί δεν ήταν ποτέ το πάθος μου να σπουδάσω αυτό. Το πρόβλημα είναι πως όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα. Έχω πάει σε σχολή 4ου πεδίου, όμως εγώ πάντα αγαπούσα θεωρητική. Θέλω να αφήσω τη σχολή μου και να σπουδάσω ιστορία - αρχαιολογία, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν ξέρω πως να το πω και στους δικούς μου και καταλήγω να τους λέω συνέχεια ψέματα ότι είναι όλα κομπλέ. Πώς μπορώ να αλλάξω σχολή; Βασικά γίνεται να πας σε σχολή άλλου πεδίου; Έχω καιρό να πατήσω το πόδι μου στη σχολή. Όλα στο κεφάλι μου είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Τα βράδια καταλήγω να κλαίω. Κοιμάμαι ξημερώματα και ξυπνάω μεσημέρι χωρίς όρεξη ούτε να σηκωθώ απ' το κρεβάτι. Ό,ποιος μπορεί να βοηθήσει ας αφήσει συμβουλή
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.749 μηνύματα.

17-05-25

18:15
Έχεις δει τι παιζει με 10%;
Mantam Zaira
Νεοφερμένο μέλος
Η Mantam Zaira αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΙ.ΠΑ.Ε.. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

17-05-25

18:17
Πόσο δύσκολο είναι να αλλάζεις σχολή και πώς το ανακοινώνεις στους δικούς σου;
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 170 μηνύματα.

17-05-25

20:24
Καλησπέρα, ηρέμησε δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, το πρώτο πράγμα που θα σε συμβούλευα να κανείς είναι να σταματήσεις να λες ψέματα, δεν υπάρχει λόγος και δεν θα βγει και πουθενά.
Μπορείς να δώσεις πανελλήνιες ξανά ως απόφοιτη από το 1ο πεδίο με τα αντίστοιχα μαθήματα.
Ξενοικιάζεις το σπίτι, και με τα λεφτά που εξοικονομείς αρχίζεις μαθήματα θεωρητικής.
Αν βρεις και καμιά δουλειά το καλοκαίρι για να έχεις τα λεφτά σου ακόμα καλύτερα, και θα το εκτιμήσουν και οι γονείς σου
Ή αν θέλεις την ησυχία σου, μένεις εκεί που είσαι τώρα (δεν ξενοικιάζεις δηλαδή) βρίσκεις άμεσα δουλειά, και παράλληλα διαβάζεις και κάνεις μαθήματα. Θα σου ξαναέρθει και η όρεξη και όλα.
Και σ αυτή την περίπτωση θα συνιστούσα πάλι να μιλήσεις με τους γονείς σου να ξέρουν τουλάχιστον.
Μπορείς να δώσεις πανελλήνιες ξανά ως απόφοιτη από το 1ο πεδίο με τα αντίστοιχα μαθήματα.
Ξενοικιάζεις το σπίτι, και με τα λεφτά που εξοικονομείς αρχίζεις μαθήματα θεωρητικής.
Αν βρεις και καμιά δουλειά το καλοκαίρι για να έχεις τα λεφτά σου ακόμα καλύτερα, και θα το εκτιμήσουν και οι γονείς σου

Ή αν θέλεις την ησυχία σου, μένεις εκεί που είσαι τώρα (δεν ξενοικιάζεις δηλαδή) βρίσκεις άμεσα δουλειά, και παράλληλα διαβάζεις και κάνεις μαθήματα. Θα σου ξαναέρθει και η όρεξη και όλα.
Και σ αυτή την περίπτωση θα συνιστούσα πάλι να μιλήσεις με τους γονείς σου να ξέρουν τουλάχιστον.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.822 μηνύματα.

17-05-25

20:27
Δεν είσαι η μόνη.Παιδιά έχω προβληματάρα HELP! Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια σε σχολή οικονομικών επιστημών στις Σέρρες. Τη σχολή μου δεν τη μισώ, ούτε με καθηγητές και συμφοιτητές έχω κάτι, αλλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω γιατί δεν ήταν ποτέ το πάθος μου να σπουδάσω αυτό. Το πρόβλημα είναι πως όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα. Έχω πάει σε σχολή 4ου πεδίου, όμως εγώ πάντα αγαπούσα θεωρητική. Θέλω να αφήσω τη σχολή μου και να σπουδάσω ιστορία - αρχαιολογία, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό.
Για σχολές θεωρητικής δυστυχώς θα πρέπει να δώσεις ξανά πανελλήνιες από το πρώτο πεδίο, δεν μπορείς δηλαδή να μεταπηδήσεις σε άλλο από αυτό στο οποίο βρισκόσουν όταν έδωσες πανελλήνιες. Οπότε ένα αυτό.
Πανελλήνιες είτε 90% (δηλαδή δίνεις κανονικά ξανά) ή 10% για το πεδίο σου μόνο.Πώς μπορώ να αλλάξω σχολή;
Απαντήθηκε ήδη.Βασικά γίνεται να πας σε σχολή άλλου πεδίου;
Δε με ξέρεις, αλλά πίστεψέ με. Ξέρω πώς είναι.Έχω καιρό να πατήσω το πόδι μου στη σχολή. Όλα στο κεφάλι μου είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Τα βράδια καταλήγω να κλαίω. Κοιμάμαι ξημερώματα και ξυπνάω μεσημέρι χωρίς όρεξη ούτε να σηκωθώ απ' το κρεβάτι. Ό,ποιος μπορεί να βοηθήσει ας αφήσει συμβουλή
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό:
Άποψή μου να τους το πεις σύντομα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά από το να χαραμίσεις τη ζωή σου σε κάτι που δε σου αρέσει και τόσο, αυτό είναι καλύτερο. Αλλιώς μόνο κακό κάνεις στον εαυτό σου.Δεν ξέρω πως να το πω και στους δικούς μου
Σκέψου το γενικά και δράσε, μην κάνεις το λάθος που κάνουν τόσοι άλλοι.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.

17-05-25

20:41
Τελιωνεις την σχολη σου και κανεις ενα μεταπτυχιακο σε ιστορια-αρχαιολογια.Παιδιά έχω προβληματάρα HELP! Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια σε σχολή οικονομικών επιστημών στις Σέρρες. Τη σχολή μου δεν τη μισώ, ούτε με καθηγητές και συμφοιτητές έχω κάτι, αλλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω γιατί δεν ήταν ποτέ το πάθος μου να σπουδάσω αυτό. Το πρόβλημα είναι πως όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα. Έχω πάει σε σχολή 4ου πεδίου, όμως εγώ πάντα αγαπούσα θεωρητική. Θέλω να αφήσω τη σχολή μου και να σπουδάσω ιστορία - αρχαιολογία, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν ξέρω πως να το πω και στους δικούς μου και καταλήγω να τους λέω συνέχεια ψέματα ότι είναι όλα κομπλέ. Πώς μπορώ να αλλάξω σχολή; Βασικά γίνεται να πας σε σχολή άλλου πεδίου; Έχω καιρό να πατήσω το πόδι μου στη σχολή. Όλα στο κεφάλι μου είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Τα βράδια καταλήγω να κλαίω. Κοιμάμαι ξημερώματα και ξυπνάω μεσημέρι χωρίς όρεξη ούτε να σηκωθώ απ' το κρεβάτι. Ό,ποιος μπορεί να βοηθήσει ας αφήσει συμβουλή
Mantam Zaira
Νεοφερμένο μέλος

17-05-25

20:45
Μα είμαι οικονομικά δεν μπορώ να κάνω τέτοιο μεταπτυχιακόΤελιωνεις την σχολη σου και κανεις ενα μεταπτυχιακο σε ιστορια-αρχαιολογια.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.125 μηνύματα.

17-05-25

21:20
Ναι ετσι... τα οικονομικα δεν εχουν ισχυρο οραμα.Παιδιά έχω προβληματάρα HELP! Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια σε σχολή οικονομικών επιστημών στις Σέρρες. Τη σχολή μου δεν τη μισώ, ούτε με καθηγητές και συμφοιτητές έχω κάτι, αλλά δεν μπορώ να ανταπεξέλθω γιατί δεν ήταν ποτέ το πάθος μου να σπουδάσω αυτό. Το πρόβλημα είναι πως όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα. Έχω πάει σε σχολή 4ου πεδίου, όμως εγώ πάντα αγαπούσα θεωρητική. Θέλω να αφήσω τη σχολή μου και να σπουδάσω ιστορία - αρχαιολογία, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό. Δεν ξέρω πως να το πω και στους δικούς μου και καταλήγω να τους λέω συνέχεια ψέματα ότι είναι όλα κομπλέ. Πώς μπορώ να αλλάξω σχολή; Βασικά γίνεται να πας σε σχολή άλλου πεδίου; Έχω καιρό να πατήσω το πόδι μου στη σχολή. Όλα στο κεφάλι μου είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Τα βράδια καταλήγω να κλαίω. Κοιμάμαι ξημερώματα και ξυπνάω μεσημέρι χωρίς όρεξη ούτε να σηκωθώ απ' το κρεβάτι. Ό,ποιος μπορεί να βοηθήσει ας αφήσει συμβουλή
Ξανα πανελληνιες με αγνωστα μαθηματα πολυ δυσκολο ακουγεται.
Τα παιδαγωγικα ειναι μια λυση αλλα τα μορια σου δεν ξερω αν φτανουν
Μια λυση θα ηταν ενα 10% στην πολιτισμικη και τεχνολογιας μυτιληνης.
Ειναι και θεωρητικη και δημιουργικη αλλα εχει και υπολογιστες..και δεν ξερω αν τους μπορεις.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 193 μηνύματα.

18-05-25

19:17
θα σε δεχτουν σε καποιο πχ για οικονομικη ιστορια η κατι τετοιο. Εχει αρκετα μεταπτυχιακα που απευθυνονται γενικα σε οποιονδηποτε αποφοιτο.Μα είμαι οικονομικά δεν μπορώ να κάνω τέτοιο μεταπτυχιακό
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1.375 μηνύματα.

19-05-25

01:03
Υπάρχει μία διέξοδος... το νέο Τμήμα (από το 2024) Ανθρωπιστικών Σπουδών ΔΠΘ, στην Κομοτηνή (είναι και σχετικά κοντά σου). Είναι κοινό Τμήμα στο 1ο Πεδίο & στο 4ο Πεδίο στο φετινό μηχανογραφικό.
Έχει δύο Προγράμματα.. αυτό που αναφέρεις ότι θα ήθελες είναι το «Φιλολογίας, Ιστορίας & Ανθρωπολογίας» με τις Κατευθύνσεις «Φιλολογίας», «Ιστορίας», «Ανθρωπολογίας».
Το άλλο Πρόγραμμα που τυγχάνει να έχει είναι το «Ψηφιακών Εφαρμογών στις Τέχνες & στον Πολιτισμό».
υ.γ. Ναι, πλέον θα μπορείς να γίνεσαι και ΠΕ02-Φιλόλογος με π.χ. Μαθηματικά, ΑΟΘ και Πληροφορική...
Έχει δύο Προγράμματα.. αυτό που αναφέρεις ότι θα ήθελες είναι το «Φιλολογίας, Ιστορίας & Ανθρωπολογίας» με τις Κατευθύνσεις «Φιλολογίας», «Ιστορίας», «Ανθρωπολογίας».
Το άλλο Πρόγραμμα που τυγχάνει να έχει είναι το «Ψηφιακών Εφαρμογών στις Τέχνες & στον Πολιτισμό».
υ.γ. Ναι, πλέον θα μπορείς να γίνεσαι και ΠΕ02-Φιλόλογος με π.χ. Μαθηματικά, ΑΟΘ και Πληροφορική...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 63 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- VouDou
- Nala
- gikar
- Arvacon
- Pars3c
- despoina13
- hihat1
- Mantam Zaira
- TheNorth
- blissele
- Leo komm
- Panatha mono
- AggelikiGr
- Wonderkid
- Scandal
- Frozensun
- rseven
- charmander
- Isa
- Vera
- panosT436
- Dr. Gl. Luminous
- Kate1914
- E.Z
- shuuu
- Corfu kitty
- SKG
- jellojina
- constansn
- Chris1993
- Schlimazel
- Hased Babis
- jYanniss
- Indecisive2
- thepigod762
- love_to_learn
- redpointer
- GeorgePap2003
- akis_95
- Greg25
- SYNTHESIS
- Mapz
- ggl
- woasibe
- Nosokomos
- Athens2002
- Helen06
- Natsuko
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.