1) Αν έχεις κάποιο στοιχείο επί τούτου να μας το δώσεις, ίσως βέβαια έχω θέμα αντιληπτικής ικανότητας
2) "Βλέποντας οι καρεκλοκένταυροι ότι μένουν πολλά παιδιά για τον Σεπτέμβριο, θα αρχίσουν τις "εκπτώσεις" σκοτώνοντας όποια θετικά στοιχεία υπάρχουν στο σύστημα και μαζί τις ελπίδες να πάψει κάποτε το Λύκειο να είναι παιδική χαρά".
Μην το παίρνεις αρνητικά. Εγώ είμαι υπέρ του να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στο Γενικό Λύκειο, αλλά σίγουρα όχι με αυτόν τον τιμωρητικό στην καλύτερη τρόπο. Περισσότερα στο 3). Το πρόβλημα εστιάζεται στην αδυναμία του παιδιού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου εξεταςιοκεντρικού συστήματος. Δεν θα μείνουν αυτοί που αξίζουν, αλλά αυτοί που έχουν στοιχεία όπως μεγάλη αντοχή, οικονομική άνεση βέβαια και ανταγωνιστικό πνεύμα. Περισσότερα στο 5)
3) Όχι, η Τεχνική Εκπαίδευση είναι υποβαθμισμένη, υποβαθμίςτηκε περαιτέρω με την κατάργηση ειδικοτήτων και μάλιστα δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Εξάλλου, το ποσοστό 90% που ανέφερες το καταδεικνύει. Δεν γίνεται να συγκρινόμαστε με χώρες όπως η Γερμανία, μιας και εκεί υπάρχει ανεπτυγμένη βιομηχανία και καλές συνθήκες τεχνικής εργασίας. Η Ελλάδα πάσχει σαφώς σε υποδομές, βιομηχανία και βιοτεχνία, αλλά κυρίως σε συνθήκες. Αυτός είναι και ένας στόχος του νέου συστήματος, να σπρώξει παιδιά στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση, ώστε να βγάλει ανειδίκευτους εργάτες που θα κοστίζουν ελάχιστα στο κράτος και τον εργοδότη. "Άσχετο", αλλά το ότι ο σχεδιασμός, έστω και πρόχειρος, του νέου συστήματος ανατέθηκε στα ΙΕΚ ΔΟΜΗ, όπως μου έχουν πει, έχει την σημασία του.
4) "Και όπως πάντα το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών (ΟΛΜΕ) δεν κάνει καμιά πρόταση, αλλά ζητά την απόσυρση του νέου συστήματος και την επιστροφή στο παλιό. Πάντα άρνηση από τους κυρίους αυτούς σε όλα, με τη σκέψη μη μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στο Λύκειο και χάσουν τη θεσούλα τους".
Εφόσον κατάλαβα λάθος, αυτό το τελευταίο θέλει εξήγηση. Στόχος πάντως του συστήματος δεν μπορεί να μην είναι και η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και των ΑΕΙ (μνημονιακές δεσμεύσεις). Προτάσεις από ότι έχω διαβάσει έχουν γίνει, μπορώ σε επόμενο μήνυμα να παραθέσω τους συνδέσμους. Από κει και πέρα, η λογική του "πρέπει κάπου να συμφωνώ" για μένα δεν ισχύει.
5) Τελικά, αυτό που βλέπω εγώ από το νέο σύστημα (προσωπικές εμπειρίες) είναι παιδιά που εκφράζουν απέχθεια για το σχολείο, θέλουν να εγκαταλείψουν, να ενσωματωθούν όπου μπορούν σε σχολεία άλλης χώρας, ενώ τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο, το μάθημα πήρε τη μορφή της Γ Λυκείου, δηλαδή τα γνωστά, αγωνία για την κάλυψη της άπειρης ύλης, μηχανιστική διδασκαλία με βάση την τράπεζα και βέβαια μείωση στο ελάχιστο πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων. Εκπαιδευτικές εκδρομές φέτος: 0
τώρα αν η κυβέρνηση που την χαρακτηρίζεις όπως την χαρακτηρίζεις, κατάφερε και ξεπέρασε τόσο πολύ τον εαυτό της και εφάρμοσε ένα τέτοιο θετικό σχέδιο για την παιδεία τι να πω, μπράβο!