Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Θα ακουστώ πολύ κακός, προειδοποιώ:
30 χρόνων, πολύ κοντά στην ηλικία μου, αν τα υπολογίζω καλα πρέπει να είναι του 1994. Μπήκε στη σχολή το 2012 και τελείωσε λογικά το 2016, στα 22.
Οπότε,
α) μπαίνεις σε μια σχολή στις αρχές της κρίσης, υποτίθεται ότι ξέρεις ήδη ότι οδηγεί σε προβληματικές καταστάσεις (
τελευταίος γραπτός ΑΣΕΠ για εκπαιδευτούς θυμίζω το 2008 και δεν τους πήραν ποτέ). Έστω, δεν το γνώριζες, ήθελες 4 χρόνια διακοπές.
β) βγαίνεις από τη σχολη καταμεσής μιας συνεχιζομενης κρίσης, χωρίς φως στον ορίζοντα. Έστω, δεν έχεις χρήματα να αλλάξεις κλάδο σε κατι με καλύτερες προοπτικές και πρέπει να βγεις στη βιοπάλη.
Για πιο κέρατο δεν έδωσες 1 χρόνο ξανά πανελληνιες σε σώμα ασφαλείας (
με την έννοια ότι ευρύτερο δημόσιο στόχευες εξαρχής πορευόμενη σε αυτή τη σχολή) ώστε να έχεις τουλάχιστον μια σίγουρη εργασία και βιοπορισμό, ενώ τα μόνα hard+soft skills του επγγέλματος που διαλεξες προσομοιάζουν αυτά του MLM;
Μέχρι τώρα, είτε θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τις γνώσεις σου εσωτερικά και να παραμείνεις στη θέση γραφείου σου, είτε να είχες κάνει ένα αξιοπρεπές κομπόδεμα / σκεφτεί το επόμενο βήμα χωρίς το βιοποριστικό άγχος / εάν είχες κάνει τα πλάνα σου, θα μπορούσες τώρα να είσαι σε φάση παραίτησης.
30 χρόνων θα φθάσεις ούτως ή άλλως, επιλογή σου εάν θα έχεις δημιουργήσει τις συνθήκες αφενώς να επιβιώσεις, αφετέρου να εξελιχθείς σε αυτό που θες.
«Αγορά» & Ελλάδα = Συνεργείο, Τουρισμός/Εστιαση (
βλέπε την απο πάνω) για όσους κι όσες δεν έχουν μπάρμπα.
Και να γινόταν αυτό που λες, στα ίδια και χειρότερα θα βρισκόσουν λοιπόν. Ή 500€ στον κλάδο του βοηθητικό προσωπικό για πάντα, καθώς αυτή είναι η … «αγορά» στον
ευρύτερο κλάδο του εγχώρια.
Επόμενο παρατράγουδο.
Μόνο ο συνάδελφος εδώ, όπως πολύ σωστά έθεσε ο
@Lancelot μυρίστηκε την μπιζνα και την έκανε για πιο υγιείς τόπους.
Καταλάβετέ το καλά,
ο μέσος Έλλην εργοδότης (
και δη ελευθεροεπαγγελματίας μηχανικός θα προσθέσω εγω) στο μυαλό του χάρη σου κάνει, οφείλεις να του βγάζεις έργο έργοταξιάρχη με εμπειρία 20 χρόνια στο Qatar για να σε τιμήσει με το αστρονομικό ποσό των 1.100€ (και το μπλοκάκι δικό σου).
Ως «νέος/α» 800€ και πάλι καλά να λες που δεν είναι 430€ όπως επι δεύτερου μνημονίου. Αυτή είναι η … «αγορά»
Δεν υπάρχει η κουλτούρα ότι ο εργαζόμενος είναι επένδυση και μακροπρόθεσμα θα μου επιφέρει το κέρδος που θέλω.
Όχι, μόνο κοντόφθαλμο χρήμα, αρπαχτή, και δηλωθέντα εισοδήματα κάτω του πεντοχίλιαρο.