Γενικά όλα αυτά τα θαύματα, τις ιστοριούλες περί θρησκείας και πίστεως μου είναι δύσκολο έως πολύ να τα πιστέψω. Όπως και οι υπόλοιποι ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύω στο Θεό αλλά δεν χρειάζομαι όλα αυτά τα θαύματα που μας παρουσιάζουν σήμερα, όπως Άγιο Φως ή όταν πηγαίνω σε μερικά ξωκκλήσια και μας δείχνουν με δέος τα παππούτσια του Αγίου που τα φορά και περπατά το βράδυ, για να τονώσω την πίστη μου! Πάτε λίγο μια Κυριακή πρωί στην εκκλησία και δείτε οι περισσότεροι τι ηλικίας είναι; Και απαντώ ευθύς! Υπερήλικες, κοινώς γιαγιάδες και παπούδες. Διαφορετικά άμα δεν ήταν αυτοί ελάχιστοι θα πήγαιναν σήμερα στην εκκλησία, λόγω του ότι οι ενήλικες και τα παιδιά(φοιτητές, μαθητές) έχουν αρκετές υποχρεώσεις! Έτσι λοιπόν μέρος της κοροϊδίας είναι να πιστέψουν αυτοί οι απλοί και ακόμα όχι τόσο πνευματικά μορφωμένοι άνθρωποι(γιατί οι περισσότεροι από αυτούς στην ηλικία μας βίωναν την κατοχή, που σχολείο

σε κάτι τέτοια "δείγματα" πίστεως για να παρασύρουν και τους υπόλοιπους από εμάς που δύσκολα να πάμε στην εκκλησία!!! Με τη σειρά μας, καθώς αρεσόμαστε να ακούμε ιστοριούλες και ξεχνιόμαστε κατά κάποιον τρόπο από τα προβλήματα και είναι σαν ένα διάλειμμα στην καθημερινότητά μας, τα πιστεύουμε χωρίς να σκεφτόμαστε την ουσία των πραγμάτων.
Αυτή ήταν μια άλλη άποψη, και φυσικα σταμάτησα εδώ γιατί η φιλοσοφία της θρησκείας μπορεί να συνεχιστεί επ άπειρο, αλλά πιστέψτε με δεν αξίζει!!!Και αυτά τα λέω εγώ, που είμαι ένας άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, που πηγαίνω αρκετά εκκλησία κοκ! Έχω δει κι ακούσει αρκετά!
Και κάτι τελευταίο! Συμφωνώ απόλυτα με κάτι που διάβασα παραπάνω και πιστεύω πως αυτό είναι και το πιο λογικό επιχείρημα πειρί "Απάτης του Αγίου Φωτός": Γιατί οι καθολικοι δεν μπόρεσαν να ανάψουν το Φως και το κάνει μόνο ορθόδοξος ιερέας; Αφού ο Θεός δεν κάνει διακρίσεις;;;
Μην το ψάχνετε....Πραγματικά! Δεν αξίζει!!
Όλα είναι θέμα ψυχολογίας, αυτή επικρατεί παντού!