Καθώς καθόμουν με τους συμμαθητές μου στην τάξη στο διάλειμμα (στο φροντιστήριο) μπαίνει μέσα ένας φιλόλογος -40αρης-ο οποίος ακούει την συζήτηση μας περί σχολών και μας ρωτάει για πού σκοπεύουμε να δώσουμε.Οι σχολές που αναφέρθηκαν ήταν Φιλολογία,Νομική,Οικονομικό,ΤΕΦΑΑ,ΣΣΕ(η Ευελπίδων δηλαδή)....
Ο ίδιος έδειξε να ξινίζει στο άκουσμα όλων των σχολών εκτός της ΣΣΕ....Οταν ρώτησε γιατί δεν πάμε και εμείς σε κάποια στρατιωτική σχολή,απαντήσαμε οτι δεν το γουστάρουμε και πως τα αντικείμενα που θέλουμε να δουλέψουμε στην ζωή μας είναι τα παραπάνω....
Απάντηση του καθηγητή(δώστε βάση):Τι άλλο θέλετε απο την ζωή σας?Δουλειά και λεφτά....
Απάντηση μου:"Ναι αλλα να ζούμε απο αυτό που αγαπάμε.Αν δεν κάνεις αυτό που θες στην καθημερινότητα σου αρχικά δεν είσαι ευχαριστημένος απο την ζωή σου και εν συνεχεία δεν θα εξυπηρετείς την κοινωνία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο..."
Κλείνοντας την απάντηση μου είπα "Ετσι γέμισε το δημόσιο με 200000 τεμπελχανάδες που βαριούνται που ζούνε και ξύνονται συνεχώς...επειδή θέλαν την σίγουρη δουλεία που δεν την γούσταραν όμως"
Η απάντηση του καθηγητή μου με προβλημάτισε...."Ναι αλλα αυτοί τουλάχιστον ξύνονται ενω εσύ τι θα κάνεις??" και στη συνέχεια κλείνοντας μου το μάτι έφυγε....
Μετά απο όλα όσα συνέβησαν λοιπόν στην χώρα μας ορισμένοι έχουν ακόμα την νοοτροπία του βολέματοςκαι του ξισίματος....ορισμένοι άνθρωποι,πολλοί απο αυτούς γονείς,οθούν τους νέους,τα παιδιά τους,να κοιτάξουν τα λεφτά και το βόλεμα και όχι την δουλειά
Αυτό πρέπει να είναι το μέλλον μας?
λοιπόν να δεις που αυτή η νοοτροπία έχει τεράστιες διαστάσεις. όλοι βρίζουν τους πολιτικούς, αλλά είναι
ΙΔΙΟΙ. απλά τους πονάει που δεν έχουν θεσούλα για να μπορούν και να αρπάζουν και αυτοί τα λεφτά. για σκεφτείτε το... αφού όλοι κοιτάν να βολευτούν κάπου, να αρπάξουν απόπου βρουν, να αξιοποιησουν παραθυρακια, γιατί οι πολιτικοί να είναι διαφορετικοί; και αυτοί τα ίδια κάνουν. οπότε δεν φταίνε οι πολιτικοί αλλά εμείς σαν σύνολο που έχουμε μαθει σε αυτή τη νοοτροπία και που την περνάμε και στους επόμενους...
όταν βρίζουμε τους πολιτικούς λοιπόν είναι σαν να βρίζουμε τον εαυτό μας. μήπως πρώτα πρέπει να διορθωθούμε εμείς, για να αλλάξουν και τα μυαλά αυτών που κυβερνούν τη χώρα;
...α, ασχετο, περα απο αυτη τη νοοτροπία που περιγράφεις φίλε, έχω παρατηρήσει και το εξής:
οι μεγάλοι κάθονται και γκρινιάζουν και βρίζουν εμάς τους νέους όλην ώρα, ότι καθόμαστε. λένε: "εμείς βγαίναμε έξω ρεεε, κάναμε το πολυτεχνείο!!!!!" "είχαμε χούντα ρε και κάναμε το πολυτεχνείο!!! εσείς τι κάνατε;;;;" "τι βολεμένα μωρα που είστε, εμεις ημασταν επαναστατες ρε, καναμε το πολυτεχνειο, ειδε ο κοσμος ασπρη μερα μετα"
ειλικρινα θελουν να σχολιασω ετσι; οκ, μήπως να ξυπνήσουν λίγο;;; αυτοι μας μεγάλωσαν και μας εκαναν ετσι!! αυτοί μας περασαν τη νοοτροπια στην ελλαδα τιποτα δεν κινειται, πρεπει να την εγκαταλειψω και να φυγω εξω, αυτοι μας ειπαν να βολευομαστε και να χρησιμοποιουμε τις... γνωριμιες!
ΚΑΙ ΣΟΡΥ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΤΕ... επισης, ναι, ηταν μεγαλη αντισταση, εξεγερση, οπως θελετε πειτε το. αλλά, δεν επαναπαυεται ο ανθρωπος σε μια επιτυχια. συνεχιζει να προσπαθει για το καλυτερο.
μ'όποιον δάσκαλο καθίσεις..........