ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.344 μηνύματα.
20-09-25
22:49
Α ρε φυσικουλα ..μεχρι ποτε θα εχεις εφιαλτες?
www.esos.gr
Η Φυσική στην Κοινωνία: Προβλήματα και μια Νέα Στρατηγική Προσέγγισης
Του Χρήστου Βόλου, Καθηγητή Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ Η Φυσική αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες της ανθρώπινης γνώσης, καθώς είναι η επιστήμη που μας βοηθά να κατανοήσουμε τον κόσμο: από τον μικρόκοσμο και την ανθρώπινη φυσιολογία, μέχρι το διάστημα και την τεχνητή...
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.045 μηνύματα.
20-09-25
23:15
H TN πάντως αναφέρει ότι η Ελλάδα ενώ έχει τόσα Τμ.Φυσικής και Μαθηματικών, όπως και Πολυτεχνεία, δεν αποτελεί «κόμβο» μαθηματικών και φυσικής για τον υπόλοιπο κόσμο που έχουν ισχυρή ερευνητική και βιομηχανική παράδοση. Δεν μας γνωρίζουν παίδες. Θυμάμαι συχνά σε χαλαρές συζητήσεις φαγητού, να με ρωτάνε για τη χώρα μας εκτός από την Ακρόπολη, επιστημονικά τι άλλο κάνουμε;
Όσο οι διπλωματικές εργασίες στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι απλά διατύπωση θεωρημάτων και φυσικών θεωριών από τη βιβλιογραφία, ή με έτοιμους πίνακες δεδομένων, η χώρα μας θα είναι απλά καταναλωτής ξένων επιτευγμάτων και παραγωγός πτυχιούχων τέτοιων επιστημών.
Υπάρχει μια απόσταση στην ξύλινη γλώσσα των Πανεπιστημιακών στη χώρα μας με βάση την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Σε τι αποσκοπεί να σπουδάσει κάποιος σήμερα Φυσική στη χώρα μας αν είναι να κάνει καριέρα στο κέντρο ερευνών Μάξ Πλάνκ στη Γερμανία; Η Ελλάδα γιατί να ζημιώνεται όχι μόνο ως επαγγελματική απόρριψη όσο και επιστημονικά για τις μελλοντικές γενιές;
Όσο οι διπλωματικές εργασίες στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι απλά διατύπωση θεωρημάτων και φυσικών θεωριών από τη βιβλιογραφία, ή με έτοιμους πίνακες δεδομένων, η χώρα μας θα είναι απλά καταναλωτής ξένων επιτευγμάτων και παραγωγός πτυχιούχων τέτοιων επιστημών.
Υπάρχει μια απόσταση στην ξύλινη γλώσσα των Πανεπιστημιακών στη χώρα μας με βάση την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Σε τι αποσκοπεί να σπουδάσει κάποιος σήμερα Φυσική στη χώρα μας αν είναι να κάνει καριέρα στο κέντρο ερευνών Μάξ Πλάνκ στη Γερμανία; Η Ελλάδα γιατί να ζημιώνεται όχι μόνο ως επαγγελματική απόρριψη όσο και επιστημονικά για τις μελλοντικές γενιές;
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.344 μηνύματα.
20-09-25
23:28
Πισω ολοταχως στις ριζες μας.
Drscientist
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 192 μηνύματα.
21-09-25
21:29
Αυτό το άρθρο περισσότερο μου θυμίζει πολιτικό λογό με τέτοιες φράσεις.
"Το κόμμα η Φυσική να συστηθεί ξανά στην κοινωνία".
Δεν νομίζω ότι με προβολή στα ΜΜΕ και στα social media γίνεται δουλειά.
Επίσης είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει "ενιαία φωνή"; Δηλαδή και εάν υπάρχει σε τι θα ωφελήσει;
Μάλλον κυρίως σε συνδικαλιστικά θέματα. Αλλά δεν νομίζω ότι ο συνδικαλισμός θα φέρει περισσότερους φοιτητές αντίθετος πιο πιθανό είναι να πέραση έμμεσα το μήνυμα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλλά.
Ενώ για την εκπαίδευση νομίζω ότι χρειάζονται εργαστηριακές ασκήσεις.
Όσο για την απουσία σχεδίου αφού δεν υπάρχει ήδη δεν νομίζω να είναι εύκολο να βρεθεί.
"
Δεν νομίζω ότι με προβολή στα ΜΜΕ και στα social media γίνεται δουλειά.
Επίσης είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει "ενιαία φωνή"; Δηλαδή και εάν υπάρχει σε τι θα ωφελήσει;
Μάλλον κυρίως σε συνδικαλιστικά θέματα. Αλλά δεν νομίζω ότι ο συνδικαλισμός θα φέρει περισσότερους φοιτητές αντίθετος πιο πιθανό είναι να πέραση έμμεσα το μήνυμα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλλά.
Εδώ νομίζω ότι κάποιος θα μπορούσε να σταματήσει να διαβάζει το άρθρο.Στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, καθώς βρίσκουν πιο εύκολα απασχόληση σε αρκετούς τομείς (πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, οικονομικά, ιατρικά, κλπ), ειδικά όταν συνδυάζουν το πρώτο πτυχίο με κάποιο μεταπτυχιακό, αυτό είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς.
Ενώ για την εκπαίδευση νομίζω ότι χρειάζονται εργαστηριακές ασκήσεις.
Όσο για την απουσία σχεδίου αφού δεν υπάρχει ήδη δεν νομίζω να είναι εύκολο να βρεθεί.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 27 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki