Η Οδύσσεια μιας λάθος επιλογής στο μηχανογραφικό

tirokroketa

Νεοφερμένος

Η tirokroketa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Δεν ειχα ιντερνετ επειδη δεν εβαζαν οι γονεις μου, οχι επειδη ηταν φθηνο,ακριβο, εξωγηινο. Επισης η φιλοσοφικη θεσ./ικης απεκτησε σελιδα τα πολυ τελευταια χρονια και οσο ημουν εγω φοιτητρια δεν ειχε καμια χρησιμοτητα.

επισης ναι, δε σκεφτηκα να παω στις σχολες και στις βιβλιοθηκες και ναι, μετα απο την 1η η 2η χρονια ειχα παρει πρεφα τι θα πει ανασφαλιστη εργασια και ποιο ειναι το ζοφερο μου μελλον και σκεφτηκα ξανα και ξανα να δωσω πανελληνιες. Δεν τολμουσα ομως, και πριν καποιος μου κανει διακηρυξη περι θαρρους, να πω οτι δεν ειμαστε ολοι ιδιοι. Απο το πρωτο ετος μεχρι σημερα δουλευω νον στοπ και βγαζω μια χαρα λεφτα, δε γκρινιαξα ποτε για τα λεφτα, ισα ισα ειμαι σε καλυτερη φαση απο πολλους εργαζομενους σημερα. Το ερμο το κειμενακι μου χτυπαει το καμπανακι για ολους τους τωρινους μαθητες και το διδαγμα που ηθελα να περασω δεν ειναι " διοριστειτε για να σωθειτε" αλλα ρωτηστε. Και μην ρωτησετε εναν, ουτε δυο γτ και εγω που ρωτησα σκατα απαντηση πηρα. Να πανε σε βιβλιοθηκες, νετ καφε, οπου τους φωτισει ο θεος και να ρωτησουν ξανα και ξανα. Αυτο ηθελα και μονο αυτο να πω, γτ αν το ειχα κανει εγω αυτο δεν θα ημουν τωρα ανασφαλιστη με ενα πτυχιο που δεν μπορω να το εξασκησω ΠΟΥΘΕΝΑ και οτι δουλεια βρισκω την κανουν και απλοι αποφοιτοι λυκειου. Οσο για το δημοσιο που το αφοριζουμε ολοι, δεν ειπα οτι ηθελα να μπω στην εφορια, αλλα αφου κατα βαση αμα μπεις φιλολογια βγαινεις εκπαιδευτικος, που αλλου θα το εξασκησω νομιμα?

Τελος, ωραια ειναι η θεωρια, αλλα ολοι οι ιδεολογοι σας ευχομαι ποτε να μην βρεθειτε στη θεση να σας ρωτανε τι σπουδασατε, να λετε μια σχολη οπως η δικη μου με ιστορια και υποτιθεται στατους και να κουνανε οι αλλοι με λυπη το κεφαλι. Καλες οι σπουδες, αλλα αν μεινουν ενα απλο χαρτι στο τοιχο, ειναι μεγαλη και αβασταχτη πικρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,799 μηνύματα.
Μ' αρέσει που οι περισσότεροι το παίζετε "συνειδητοποιημένοι" επί των επιλογών της ζωής σας αλλά στο θέμα των σπουδών ένα 10% των φοιτητών έχει πραγματική επαφή με τις σπουδές του. Οι υπόλοιποι απλά νομίζουν ότι σπουδάζουν κάτι έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε. Την κοπέλα την καταλαβαίνω εν μέρει, γιατί δεν είχα και εγώ υπολογιστή στο γυμνάσιο-λύκειο. Βέβαια κατόπιν εορτής παρατηρώ συμμαθητές μου που είχαν υπολογιστή από το γυμνάσιο, να μην είναι τελικά ευχαριστημένοι μ' αυτό που σπουδάζουν, παρ' όλο που έβγαλαν τα μάτια τους στον υπολογιστή για να βρουν πληροφορίες. Πάλι γκρίνια ακούω και λυπάμαι γιατί είναι καλά παιδιά και έχουν κουραστεί πολύ για ότι κάνουν. Μάλιστα λένε ότι οι πληροφορίες και η ενημέρωση από επαγγελματίες του κλάδου,..κτλ απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα που βιώνει ο υποψήφιος ως φοιτητής και πιθανόν ως πτυχιούχος. Μην ξεχνάτε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες περί προοπτικών και λοιπών θεμάτων μπορεί στον πληροφοριοδότη να λειτούργησαν καλά αλλά στον ενδιαφερόμενο λήπτη, να μην λειτουργήσουν. Συνεπώς όλα είναι σχετικά και τελείως υποκειμενικά... Δεν μπορείτε να ξέρετε για ποιο λόγο ο καθένας επιλέγει να σπουδάσει ή τι να σπουδάζει ή πως το επιλέγει αυτό που θέλει να σπουδάσει ή...κτλ. Όλοι οι άνθρωποι κινούμαστε με ρίσκα ζωής. Προσωπικά όσους ρώτησα στο λύκειο, μου είπαν μαλακίες για την επιστήμη μου. Μ' αρέσει που ορισμένοι ήταν και πτυχιούχοι επαγγελματίες του κλάδου. Πλέον έχω συνειδητοποιήσει ότι η χώρα μας αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει τις διεθνείς εργασιακές εξελίξεις συναρτήσει των επιστημών. Οι πληροφορίες που «ταϊζουν» την Ελληνική κοινωνία ειδικά στο προπανεπιστημιακό στάδιο είναι λίγο ληγμένες. Το κακό είναι ότι αυτές οι πληροφορίες αναπαράγονται από γενιά σε γενιά ειδικά τα τελευταία 30 χρόνια. Στο εξωτερικό μιλάνε για computing cloud και στην Ελλάδα του 2011 ακόμη για κτιματολόγιο και αναδρομικά του Λαφκα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

StratosRIP

Δραστήριο μέλος

Ο StratosRIP αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 467 μηνύματα.
Φοβερο... Φετος δινω πανελληνιες και η αληθεια ειναι πως το ψαχνω συχνα... Αυτος ηταν και ο λογος που βρεθηκα εδω... Googlarontas ηρθα.... Οπως και να χει παντως αυτο που ειναι το σημαντικοτερο στη ζωη ειναι να τα χεις καλα με τον ΕΑΥΤΟ σου.. Σε διαφορετικη περιπτωση θα τρωγεσαι, καθε στιγμη καθε λεπτο.... Τελος αν καποιος αγαπα αυτο που κανει, εχει ο θεος. Δεν χανεται....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Τελος αν καποιος αγαπα αυτο που κανει, εχει ο θεος. Δεν χανεται....

Για να το αγαπας ομως πρεπει να το γνωριζεις πρωτα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Πολλοί κάθονται και λένε όταν κάποιος ενδιαφέρεται για μια σχολή να πάει πρώτα να ρωτήσει φοιτητές, μεταπτυχακους, καθηγητές, εγώ διαφωνώ γιατί ελάχιστοι από αυτούς έχουν δουλέψει στο επάγγελμα τους και το μόνο που μπορεί να σας πληροφορήσουν είναι για το πρόγραμμα σπουδών και τίποτα άλλο. Όποιος ενδιαφέρεται για μια σχολή το καλύτερο είναι να πιάσεις νέους απόφοιτους που έχουν αρχίσει ήδη να δουλεύουν (δεν είναι ότι πιο εύκολο) αλλά μόνο αυτοί μπορεί να πληροφορήσουν σωστά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panagiota1508

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Παναγιωτα-Μαρτινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Τις πανελλήνιες τις έχουμε βάλει σε βάθρο και προσκυνάμε,τις θεοποιούμε.
Ορθά είπαν οι περισσότεροι εδώ,ότι η ενημέρωση είναι ελλιπής. Αλλά μεταξύ μας,περιμένετε από το σχολείο να δώσει τις σωστές κατευθύνσεις,όταν αυτό έχει θεμελιώσει τις πιο εξευτελιστικές εξετάσεις;
Σε σχέση με την προσφερόμενη εκπαίδευση στο σχολείο,με καθηγητές που το έχουν δεδομένο ότι τα παιδιά πάνε φροντιστήριο,θεωρείτε το επίπεδο των πανελληνίων(ιδίως αυτές του 2011)πως είναι ανάλογο; Σκεφτείτε,αν μια χρονιά δεν πήγαινε κανείς φροντιστήριο,ΠΟΣΟ ΠΟΣΟ ΠΟΣΟ,θα πέφταν οι βάσεις; Βλέπετε λοιπόν την κοροϊδία; Να σε περνάνε από ένα σύστημα που ξέρεις,ότι αν δεν πληρώσουν οι γονείς σου,δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις ! Και να πιέζεσαι τόσο,γιατί; Για να χεις να λες ότι ΠΕΡΑΣΕΣ κάπου.

Εν καιρώ κρίσης,πώς να ακολουθήσεις αυτό που θες(αμα το έχεις βρεί) όταν κύριο μέλημα είναι απλά να επιβιώσεις; Προφανώς και η όποια επιλογή θα μοιάζει ένα τεράστιο λάθος.
Και η κοροϊδία συνεχίζεται.. Περνάς στο πανεπιστήμιο -να μιλήσω προσωπικά- στο Πολυτεχνείο,Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Και βλέπεις,κομματικές παρατάξεις ΠΑΝΤΟΥ,άθλια και πρόχειρη παράδοση υπερβολικής ύλης,εξαντλητικά εργαστήρια,ψυχάκιαδες καθηγητές που ούτε και ξέρουν τι απαιτούν και ΠΩΣ συμπεριφέρονται,οι γνώσεις προγραμματισμού να παίρνονται ως δεδομένες,ενώ πρωτοετείς από θετική δεν έχουν ιδέα...και οι έξυπνοι οι καθηγητές να λένε "ααα δεν μπορώ να κάνω κάτι,αγόρασε φροντιστηριακά βιβλία τρίτης λυκείου ή απευθύνσου σε ιδιώτη ή ας μη διάλεγες αυτή τη σχολή!" ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΔΙΑΛΕΓΕΣ; είχε το δικαίωμα να τη δηλώσει,ποιός είναι αυτός που θα κρίνει την επιλογή του; Μαθηματικά και φυσική σε επίπεδο που αν δεν πήγαινες φροντιστήριο στο λύκειο δεν παίζει να τα καταλάβεις.
Δήλωσα αυτή τη σχολή στην τύχη,επειδή ήξερα ότι δεν επρόκειτο να την πιάσω,και να όμως που έγινε.
Το τραγικό δεν είναι ότι έκανα μια λάθος επιλογή,δεν είμαι η μόνη άλλωστε,αλλά το ότι και όσους ρώτησα εκεί μέσα που ήταν συνειδητοποιημένα η πρώτη τους επιλογή,δεν ήξεραν γιατί την επέλεξαν καταβάθος ,ούτε ήταν πράγματι η πρώτη τους επιλογή.
Τρείς έχουν ήδη απογοητευτεί και σκέφτονται να ξαναδώσουν.Μια κοπέλα μου απάντησε "ε,και τι να δήλωνα;" (αργότερα μου είπε ότι μετάνιωσε και ότι έπρεπε να βάλει το οικονομικό 1η επιλογή). Τέλος,ένα παιδί μου είπε ότι εκείνος ήθελε να πάει στο Φυσικό,αλλά η μάνα του τον έπρηζε από το γυμνάσιο να περάσει πολυτεχνείο,οποιοδήποτε τμήμα,αρκεί να μπεί πολυτεχνείο. (ωραία μάνα,να καμαρώνει το γιόκα μηχανικό.....) :mad:
Εν κατακλείδι,μπορεί να μην αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτά τα παιδιά,σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που το θέλαν τρελά,αλλά για μένα αρκεί.

Τελικά δεν ξέρω αν τη σωστή ενημέρωση θα τη βρεις στο ιντερνετ,και αυτό υποκειμενικό και αναξιόπιστο είναι,όπως και τα λόγια γονέων,καθηγητών,μεταπτυχιακών. Ούτε το ΣΕΠ θα βοηθήσει ιδιαίτερα(μια σύμβουλος που μας επισκέφθηκε τότε στο σχολείο,δεν ήξερε καν ότι δεν υπάρχουν δέσμες πλέον..........τρέχα γύρευε :devil: )
Τη σωστότερη ενημέρωση θα την πάρεις μάλλον όταν μπεις στο πανεπιστήμιο και τα βιώσεις εκ των έσω τα πράγματα,εκεί θα απομυθοποιήσεις και το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και τη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ και όλα. Και θα καταλάβεις πόσο υπερεκτιμημένα ήταν,μαζί και οι πανελλήνιες για τις οποίες έσκαγες.
Αλλά για να μη φτάσεις σε αυτό το σημείο που μάλλον θα ναι αργά για να αλλάξεις και αρκετά δύσκολο,
1.Σοβαρή συζήτηση από νωρίς με γονείς,ως πού μπορούν να σε στηρίξουν,τι προτείνουν,το οικονομικό ζήτημα κτλ.
2.Σύμφωνα με τα δεδομένα της συζήτησης,σκέφτεσαι τι θα ήθελες να κάνεις,αν έχεις κάποια κλίση.
3.Επειδή αυτό δεν είναι τόσο εύκολο,κάνε ένα τέστ επαγγελματικού προσανατολισμού που ίσως σε κατευθύνει.
4.Βρες τι δεν θα ήθελες να κάνεις,άλλα σκέψου σοβαρά πριν απορρίψεις κάτι οριστικά.
5.Πάρε κάθε κλάδο ξεχωριστά και μελέτησε τις απαιτήσεις του,τις σχολές και το αντικείμενό του.
6. Οταν καταλήξεις στους επικρατέστερους,μελέτησε αναλυτικότερα κάθε σχολή,το πρόγραμμα σπουδών,τις προοπτικές ενασχόλησης,εάν συμπίπτει με τα θέλω σου και με τις ανάγκες της αγοράς(δύσκολο αυτό)
7.Ενημερώσου από παντού,από διαδίκτυο,από εφημερίδες,από καθηγητές,αλλά κοίτα να διαμορφώσεις μια προσωπική και ρεαλιστική γνώμη.
8.Σκέψου σοβαρά όταν καταλήξεις στις επιθυμητές σχολές,αν είναι όντως δικές σου επιλογές,ότι δεν επηρεάστηκες από τρίτους,ότι είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις για να πετύχεις τους στόχους σου και ότι μετά θα είσαι όντως ευχαριστημένος να ασχοληθείς με αυτό το αντικείμενο για όσα χρόνια κρατάει η σχολή αλλά και μετέπειτα στην επαγγελματική σου ζωή.
9.Μη βιαστείς για ΚΑΝΕΝΑ λόγο.
10. Ό,τι και αν διαλέξεις,μη διστάσεις να υποστηρίξεις τις επιλογές σου και να δεχτείς ότι ίσως ήταν εσφαλμένες,παρόλα αυτά. Ουδείς τέλειος,δεν ήρθε το τέλος.......:whistle:

Μπορεί ο παραπάνω δεκάλογος να μοιάζει ουτοπικός και ίσως από το πολύ το ψάξιμο να απογοητευτείς από πολλά αντικείμενα,αλλά είναι καλύτερα να έχεις πράξει ώριμα,παρά να εθελοτυφλήσεις και να περάσεις απλά ΚΑΠΟΥ όπως πολλοί.
Ελπίζω να βοήθησα! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,799 μηνύματα.
Γιώτα, νομίζω ότι όλοι μας γνωρίζουμε πως σκέφτεται ένα 18ρης είτε έγραψε 9.000 είτε 19.999 μόρια. Είναι 18ρης. Αυτό από μόνο του είναι η απάντηση. Όταν γίνει 21άρης και άνω, τότε αρχίζει και ωριμάζει η σκέψη. Εξάλλου ποιος γνωρίζει αν πορεύεται καλά ή όχι, στις επιλογές του; Κανένας. Πιθανοτικά μονοπάτια επιλέγουμε με υποτιθέμενη ανάληψη των ευθυνών των επιλογών μας. Αλλιώς σου τα λένε στα 18 αλλιώς τα βλέπεις στα 28...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panagiota1508

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Παναγιωτα-Μαρτινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
Ισχύει,αλλά κάπως πρέπει να γίνει η αρχή και ας είσαι 18. Γιατί τότε είναι που καλείσαι να αποφασίσεις για το τι θα είσαι στα 21 και στα 28.
Όχι ότι αυτό από μόνο του λέει κάτι,μιας και δεν είναι σίγουρο ότι στα 28(για παράδειγμα η ηλικία,μιας που τη χρησιμοποίησες) θα ασχολείσαι με αυτό που επέλεξες στα 18 σου. Απλά το θεωρώ τρομερή αποποίηση ευθυνών,να δικαιολογείται η έλλειψη ενδιαφέροντος και αναζήτησης με το νεαρό της ηλικίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,799 μηνύματα.
Σκέψου όμως πόσες φορές η διαδικασία σπουδών στο Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ στην χώρα μας, ξενερώνει τους φοιτητές; Μπαίνουν με όνειρα ότι πέτυχαν εισαγωγή στο Μπέρκλεϋ (που δεν έχω πάει :P) και βιώνουν μια κατάσταση τύπου ΙΚΑ Κυψέλης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Panagiota1508

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Παναγιωτα-Μαρτινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ναύπλιο (Αργολίδα). Έχει γράψει 120 μηνύματα.
ακριβώς αυτό έπαθα και εγώ!!!!!!
ανοργανωσιά και ψευτοειδήμονες βολεμένοι στην περίφημη ακαδημαϊκή κοινότητα....
:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ZeglisX

Νεοφερμένος

Ο ZeglisX αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Η Οδύσσεια μιας λάθος επιλογής στο μηχανογραφικό, από παθούσα: truestories: The Good Student (Δώστε προσοχή, το κείμενο είναι ανατριχιαστικό).
Ανατρίχιασα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

annouskagia

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η αννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 358 μηνύματα.
εγω να πω την αληθεια ακομη δεν καταλαβα τι ακριβως ηθελε να γινει η συγκεκριμενη κοπελα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Δε λέω ότι έχουμε το καλύτερο σύστημα ωστόσο δε μπορώ να το δικαιολογήσω. Υποτίθεται ότι όταν δίνεις πανελλαδικές θες να περάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να γίνεις επιστήμονας! Ο επιστήμονας το πρώτο πράγμα που κάνει πέρα από τη μελέτη είναι και η έρευνα. Όποιον κλάδο και να ακολουθήσει. Οπότε δε γίνεται να μην έψαξε πουθενά ή να μην διερωτήθηκε; Πριν δηλώσω το μηχανογραφικό είχα κάνει φύλο και φτερό όλες τις ιστοσελίδες των σχολών και είχα ρωτήσει καθηγητές ή γνωστούς!
Θα μου πεις στα 18 χρόνια δεν είναι και εύκολο να επιλέξεις. Ωστόσο κάθε χρόνο δίνουν περίπου 90.000. παιδιά. Εκείνοι πώς επιλέγουν;

Και υπάρχει γνωστός μου ο οποίος επειδή έγραψε τελικά 19.000. μόρια, θεώρησε πως θα πήγαιναν τζάμπα τα μόρια αν δήλωνε τη σχολή που είχε σκεφτεί που είχε 16.000. Κάτι το οποίο συναντάω συχνά! Αποτέλεσμα; Δεν του αρέσει με τίποτα η σχολή που είναι τώρα.
Άντε τώρα να κάνεις κάτι που δε σου αρέσει...

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να κοιτάξει το πρόγραμμα σπουδών της κάθε σχολής. Γιατί εάν του αρέσουν τα μαθήματα που γίνονται τότε Οκ. Γιατί φαινομενικά είναι ωραίοι οι τίτλοι π.χ. Πολυτεχνείο. (Αλλά τα μαθήματα να μη σου αρέσουν. Π.χ. εγώ αν έκανα τώρα εφαρμοσμένα μαθηματικά θα είχα πηδήξει από τα παράθυρα).

Οπότε δεν πάμε σαν τα ζώα και παίζουμε το μηχανογραφικό λες και είναι ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.... Θυμάμαι τη μέρα που είχα πάει στο Γραφείο Δευτεροβάθμαις Εκπαίδευσης (εκεί δηλώνεις ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό σου δελτίο), υπήρχαν άτομα που συμπληρώναν στην τύχη σχολές λίγο πριν μπουν στο γραφείο μηχανογράφησης!) Απαράδεκτο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chainsaw

Νεοφερμένος

Ο chainsaw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Σητεία (Λασιθίου). Έχει γράψει 61 μηνύματα.
Συγνωμη ποιος ειναι πιο γελοιος;Το 17χρονο παιδι που εχει ελαχιστες γνωσεις και εμπιστευεται τους δασκαλους του για καθοδηγηση(αυτο ειναι μερος της δουλειας τους αλλωστε) ή οι 40 χρονοι που του λενε βλακειες για ενα τοσο σημαντικο θεμα,αντι να του πουν στην χειροτερη περιπτωση"δεν ξερω,πηγαινε ρωτα καποιον του επαγγελματος".

Και αυτη βεβαια εχει μεγαλες ευθυνες,αλλα ειναι γεγονος οτι το συστημα ειναι εντελως για τα μπαζα.Δεν ειναι τυχαιο που ενα μεγαλο ποσοστο διαλεγει σχολη σ την τυχη ή διαλεγει κατι γιατι "πρεπει".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Και αυτη βεβαια εχει μεγαλες ευθυνες,αλλα ειναι γεγονος οτι το συστημα ειναι εντελως για τα μπαζα.Δεν ειναι τυχαιο που ενα μεγαλο ποσοστο διαλεγει σχολη σ την τυχη ή διαλεγει κατι γιατι "πρεπει".

Δεν πιστεύω πως φταίει το σύστημα 100%. Σίγουρα μας βάζει πολύ νωρίς στη διαδικασία του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ωστόσο παιδιά όταν έχεις όνειρο να γίνεις κάτι, είσαι σίγουρος τί θα επιλέξεις. Και αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος τότε μήπως δε θέλεις να σπουδάσεις κάτι; Και αν όχι, τότε με συγχωρείτε αλλά αν κάποιος κάνει κάτι επειδή πρέπει και όχι επειδή το θέλει είναι άξιος της μοίρας του.
Δηλαδή είναι ανήκουστο να παίζεις το μηχανογραφικό κορώνα γράμματα...ή να ποντάρεις στην τύχη.
Δεν υπερασπίζομαι τις πανελλαδικές αλλά και να μπεμπεκίζεις στα 18, παίζοντας με το μέλλον σου τότε τί να πω...

Και δεν το λέω γιατί είμαι εγώ ξύπνιος. Αλλά παιδιά 40 χρόνια θα κάνεις το επάγγελμα το οποίο επέλεξες. Το ότι μας βάζουν από νωρίς στη διαδικασία επιλογής επαγγέλματος, δε σημαίνει ότι έχουμε άφεση αμαρτιών και βάζουμε ό,τι να 'ναι... Είναι στο χέρι μας να ψάξουμε και να αναρωτηθούμε!

Εκφράζομαι γενικά όχι ειδικά στην απάντηση σου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

^natasa666^

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Νατάσα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Βόλος). Έχει γράψει 333 μηνύματα.
Μπορει το συστημα εκπαιδευσης να ειναι χαλια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι σεν επρεπε να ψαξει και να ενδιαφερθει για τις σχολες που μπορει να περασει....ηταν τελειως απληροφορητη και δεν εκανε κατι για να το αλλαξει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

whitelioness

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Porcupine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.
I AM FREAKING SOCKED.BUT α)επαναπροσδιορισε τα θελω της και -γιατι οχι;-στραφηκε προς την πραγματοποιηση τους εστω και μετα την πολυ νεαρη ηλικια των 18
β)συμβαινει συχνα ξεπεραστε το.και τα παιδια ευθυνονται και οι ενηλικες και η χωρα-π την καημενη καθε δευτερη κουβεντα την πιανουμε στο στομα μας θα σηκωθει ο Μακρυγιαννης και θα μας βαρεσει:mastigio-ομως στην τελικη καποιος πηρε την αποφαση και δεν ηταν ουτε οι ενηλικες ουτε η χωρα
γ)το να μαλωνουμε για τα χαλια του συστηματος ειναι η πιο σκατενια στιγμη.τοσα χρονια αυτο κανουμε και λυση γιοκ!θες να διορθωσεις κατι;οργανωσε επιχειρηματα βρες και αλλους και παλεψε το-προς θεου δεν εννοω να παρεις πετρες απο το συνταγμα και να τα κανεις ολα καινουργια.
Αυτα για τωρα:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stathis1214

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο stathis1214 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 267 μηνύματα.
Τελικα τι θα γινοταν??? Αν πηγαινε νομικη θα ελεγε για τον κορεσμο του επαγγελματος αν πηγαινε φπψ αρχαιολογικα οπως τα λεει θα ηταν στην ιδια κατασταση ακομη μπορουσε να δωσει την επομενη χρονια ομως της αρεσε. Στη β λυκειου της αρεσαν τα μαθηματικα δεν της αρεσαν τα αρχαια αλλα πηγε θεβρητικη ηθελε νομικη αλλα εβαλε 40 φιλολογιες που δεν ηθελε να παει και καμια νομικη γτ ηθελε να περασει θεσ/νικη. Και να πεις ηθελε νομικη και πηγε στα 20 της ξερω γω οοοοχι ξαναδωσε στα 25 και πηγε παιδαγωγικα. Τελικα τι ηθελε???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.

bettina

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η bettina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 189 μηνύματα.
Είναο δύσκολες καταστάσεις αυτές...Όλοι τα χουμε περασει, εμείς ή φίλοι μας...Αλλά πως είναι δυνατόν να πηγαίνεις φιλολογια και περιμένεις να μη κάνεις Αρχαία και Λατινικά.....Είναι λίγο κάπως...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top