Γεια σας!
Δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται να γράψω για το θέμα αυτό εδώ αλλά δε βρήκα καλύτερο μέρος!
Επειδή ο τρόπος που γίνεται το μάθημα στα σχολεία είναι εντελώς βαρετός και ανούσιος (κατα τη γνώμη μου πάντα), σκεφτήκαμε λοιπόν με κάτι φίλους μου πως θα ήταν αν γινόταν μια ημέρα ιδανικού μαθήματος! Μετά απο συζήτηση με κάποιους καθηγητές αποφασίσαμε να το προσπαθήσουμε.
Τα μαθήματα θα γίνονται με τρόπο τέτοιο ώστε οι μαθητές να μην βαριούνται και να ερευνούν και οι ίδιοι για ένα θέμα, να κάνουν πειράματα κλπ και όχι απλά να παραδίδει ο καθηγητής και αυτοί να λύνουν ασκήσεις των φροντιστηρίων...
Θα ήθελα λοιπόν άν μπορεί κάποιος και έχει όρεξη να πεί και αυτός κάποια ιδέα...
Μιας και έχω αναλάβει μαθηματικά και φυσική (γενικής παιδείας μόνο), θα ήθελα να βρω
πως διδάσκονται τα μαθήματα στο εξωτερικό (σε χώρες με καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα όπως Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία κλπ) και να προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε.
Μια αρχική σκέψη είναι η φυσική π.χ. να παρουσιάζεται με παραδείγματα απο την ζωή μας. Ας πούμε
ένας πυκνωτής, μαθαίνουμε τον τύπο, ξέρουμε να λύσουμε μια άσκηση αλλά δεν ξέρουμε καν που υπάρχει ενας πυκνωτής στη ζωή μας - και υπάρχει παντού! -
Κάθε ιδέα είναι δεκτή
Αν κάποιος είναι απο νομό Χανίων και ενδιαφέρεται είναι ευπρόσδεκτος!
Είπα πολλά και σας κούρασα αλλά δε γινόταν αλλιώς, ευχαριστώ εκ των προτέρων!