ΗΜΜΥ ή ceid;

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.021 μηνύματα.
1753275048378.png

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών, Καθηγητής και μας γράφει από Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1.423 μηνύματα.
ΗΜΜΥ: ΠΕ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
CEID: ΠΕ-Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Αμφότερα, "& Μηχανικός Η/Υ". Το 2ο είναι κατεύθυνση στο 1ο.
Στα Επαγγελματικά Δικαιώματα (ΕΔ), το 1ο πιο πολλά από ό,τι το 2ο.

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.021 μηνύματα.
ΗΜΜΥ: ΠΕ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
CEID: ΠΕ-Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Αμφότερα, "& Μηχανικός Η/Υ". Το 2ο είναι κατεύθυνση στο 1ο.
Στα Επαγγελματικά Δικαιώματα (ΕΔ), το 1ο πιο πολλά από ό,τι το 2ο.
Τι παραπανω κερδιζει καποιος με τα επαγγελματικα δικαιωματα, αν δεν τον ενδιαφερει να κανει αιτησεις για θεσεις δημοσιου ή να ανοιξει γραφειο τεχνικων μελετων?

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 371 μηνύματα.
Βασικά επειδή ακόμα δεν ξέρω συγκεκριμένα τι θέλω να κάνω ψάχνω για μια σχολή που να μου δίνει πολλές δυνατότητες για εργασία πάνω στους υπολογιστές και τέτοια οπότε στην πορεία να βρω αυτό που μου ταιριάζει
Και απο τα δυο τμηματα μπορεις να το κανεις.Εγω θα διαλεγα CEID
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Τι παραπανω κερδιζει καποιος με τα επαγγελματικα δικαιωματα, αν δεν τον ενδιαφερει να κανει αιτησεις για θεσεις δημοσιου ή να ανοιξει γραφειο τεχνικων μελετων?
Απολυτως τιποτα ισως μεχρι πριν μια 10ετια να ειχαν νοημα.Τωρα πλεον ΠΑΔΑ,ΔΙΠΑΕ και ιδιωτικα ισοτιμα

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.881 μηνύματα.
Βασικά επειδή ακόμα δεν ξέρω συγκεκριμένα τι θέλω να κάνω ψάχνω για μια σχολή που να μου δίνει πολλές δυνατότητες για εργασία πάνω στους υπολογιστές και τέτοια οπότε στην πορεία να βρω αυτό που μου ταιριάζει
ceid. Αν και μη νομιζεις οτι σαν σχολη ειναι πολυ πιο ευκολη απο ημμυ , αλλα νομιζω σε καλυπτει στο επακρο. ασε που εχει και χαμηλοτερη βαση.

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Η alex08 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
ceid. Αν και μη νομιζεις οτι σαν σχολη ειναι πολυ πιο ευκολη απο ημμυ , αλλα νομιζω σε καλυπτει στο επακρο. ασε που εχει και χαμηλοτερη βαση.
Λόγω χαμηλότερης βάσης όμως οι περισσότεροι (φίλοι μου αλλά και καθηγητες) επειδή βγάζω καλούς βαθμούς μου λένε να πάω ημμυ...

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Λόγω χαμηλότερης βάσης όμως οι περισσότεροι (φίλοι μου αλλά και καθηγητες) επειδή βγάζω καλούς βαθμούς μου λένε να πάω ημμυ...
Δεν υπαρχει πιο ακυρο επιχειρημα για επιλογη σχολης απ αυτο! Οι καθηγητες αλλα και οι φιλοι σου, δεν ξερουν τι λενε! Δεν επιλεγουμε ποτέ σχολη με βαση τα μορια της, αλλα συμφωνα με τι θελουμε να σπουδασουμε και υστερα τον τοπο που μας εξυπηρετει/συμφερει οικονομικα.
Ειδικα μεταξυ ΗΜΤΥ και CEID, δε μπορει να γινει καμμια συγκριση βασισμενη στα μορια, μιας και προκειται για δυο εξαιρετικες σχολες. Θα ηταν τραγικο λαθος αν επιλεξεις με μονο κριτηριο αυτα.

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 8.483 μηνύματα.
Άρα αν στο ημμυ διαλέξω κατεύθυνση πληροφορικης δεν γλιτώνω τα μαθήματα φυσικης και τετοια;
η φυσική στους ημμυ δεν είναι η φυσικη που εχεις δει στο λύκειο, όπως ούτε και η φυσική που κάνουν στη σχολή του Φυσικού

στα πρώτα εξάμηνα κάνεις γενικά μαθήματα (κορμού λέγονται) και εκεί από φυσική φυσική όπως την ξέρεις με την γενική έννοια (δηλαδή μάζα δυναμεις ορμες και τετοια) είναι ένα δύο το πολύ. Και σε αυτά με ολοκληρώματα και μιγαδικούς, οχι με τις απλές μαθηματικές εκφράσεις του λυκείου που είσαι εξοικειωμένος μέχρι στιγμής (δεν ξέρω αν έχεις κάνει ακόμη ολοκληρώματα στο φροντιστήριο για την προετοιμασία των πανελληνίων). Η φυσική που έχουμε εμείς στους ημμυ ουσιαστικά είναι στην πλειοψηφία ηλεκτρικά κυκλώματα, κύματα και ηλεκτρομαγνητισμός, τέτοια πράγματα τέτοιου είδους φυσική. Α και θερμοδυναμική. Αυτά υπάρχουν στα μαθήματα κορμού. Μετά όταν επιλέγεις τομέα, πάλι βλέπεις άλλου είδους "φυσικές" πιο στοχευμένα, όπως συστήματα ενέργειας, κεραίες και τηλεπικοινωνίες, περισσότερα κυκλώματα κλπ. Βέβαια έχουμε πάρα μα πάρα πάρα πολλά μαθηματικά, και θεωρητικά και εφαρμοσμένα. Το υπόβαθρο των ημμυ σε μαθηματικά είναι πολύ ισχυρό, οπότε αν δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά θα δυσκολευτείς.

Από προγραμματισμό γενικά πώς τα πηγαίνεις; Δεν εννοώ τόσο στο να θυμάσαι απέξω εντολές και να ξέρεις γλώσσες, εννοώ στην λογική στο να σκέφτεσαι αλγοριθμικά για να λύσεις ένα πρόβλημα, το έχεις πιστεύεις;

όχι μην τα ακούς αυτά. Τα μόρια που γράφεις δεν είναι σαν τα κουπόνια να πρέπει να τα εξαργυρώσεις όλα. Από εύρος επιλογών από ημμυ ναι έχεις περισσοτερες διεξοδους. Το ceid είναι εξίσου απαιτητικό και δύσκολο, πάλι μηχανικός είσαι, απλώς δεν έχεις ηλεκτρολογικά και ενεργειακά μαθήματα. Ένας ήμμυ αν επιλεξει τομέα ηλεκτρονικής και υπολογιστών και στην πορεία επαγγελματικά δουλεύει ως software developer ή software engineer ή web developer ή embedded software engineer (ξερω σου πετάω λέξεις που τώρα δεν σου λένε τίποτα αλλά στην πορεία θα κουμπώσουν με τα όσα θα μαθαίνεις και θα με θυμηθεις), ουσιαστικά στον ίδιο επαγγελματικό κλάδο καταλήγουν και οι δύο πλευρές. Στους ημμυ έχεις την ευελιξία και το εύρος να ασχοληθείς με περισσότερα (οι δύο άλλοι τομείς είναι ενέργεια και τηλεπικοινωνίες).

Με βαση αυτα που λες, ταιριαζεις πιο πολύ στο ceid. Βεβαια μπορεις και απο ημμυ να πας για να εισαι μελλοντικα καλυμμενος οτι θα εχεις πιο πολλες διεξοδους. Επισης στους ημμυ λογω τεραστιας γκαμας αντικειμενου μπορει να δεις κατι αλλο να σου αρεσει εν τελει περισσοτερο.

Τελευταία επεξεργασία:

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Η alex08 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
η φυσική στους ημμυ δεν είναι η φυσικη που εχεις δει στο λύκειο, όπως ούτε και η φυσική που κάνουν στη σχολή του Φυσικού

στα πρώτα εξάμηνα κάνεις γενικά μαθήματα (κορμού λέγονται) και εκεί από φυσική φυσική όπως την ξέρεις με την γενική έννοια (δηλαδή μάζα δυναμεις ορμες και τετοια) είναι ένα δύο το πολύ. Και σε αυτά με ολοκληρώματα και μιγαδικούς, οχι με τις απλές μαθηματικές εκφράσεις του λυκείου που είσαι εξοικειωμένος μέχρι στιγμής (δεν ξέρω αν έχεις κάνει ακόμη ολοκληρώματα στο φροντιστήριο για την προετοιμασία των πανελληνίων). Η φυσική που έχουμε εμείς στους ημμυ ουσιαστικά είναι στην πλειοψηφία ηλεκτρικά κυκλώματα, κύματα και ηλεκτρομαγνητισμός, τέτοια πράγματα τέτοιου είδους φυσική. Α και θερμοδυναμική. Αυτά υπάρχουν στα μαθήματα κορμού. Μετά όταν επιλέγεις τομέα, πάλι βλέπεις άλλου είδους "φυσικές" πιο στοχευμένα, όπως συστήματα ενέργειας, κεραίες και τηλεπικοινωνίες, περισσότερα κυκλώματα κλπ. Βέβαια έχουμε πάρα μα πάρα πάρα πολλά μαθηματικά, και θεωρητικά και εφαρμοσμένα. Το υπόβαθρο των ημμυ σε μαθηματικά είναι πολύ ισχυρό, οπότε αν δεν τα πας καλά με τα μαθηματικά θα δυσκολευτείς.

Από προγραμματισμό γενικά πώς τα πηγαίνεις; Δεν εννοώ τόσο στο να θυμάσαι απέξω εντολές και να ξέρεις γλώσσες, εννοώ στην λογική στο να σκέφτεσαι αλγοριθμικά για να λύσεις ένα πρόβλημα, το έχεις πιστεύεις;
Πιστεύω ναι τον προγραμματισμό γιατί γενικά έχω ασχοληθεί για να μάθω τη λογική και τέτοια, έχω κάνει και μαθήματα στο γυμνάσιο στον όμιλο ρομποτικής του σχολείου ή σε ένα erasmus που πήγα οπότε δεν νομίζω να έχω θεμα.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 303 μηνύματα.
Ceid ανωτερο με διαφορα. Ο λογος που οι ημμυ ειναι καλοι γενικα ειναι λογω της πληρφορικης. Η ελλαδα δεν ειναι καλη χωρα για μηχανικους απλα οι ημμυ εχουν και πληροφορικη. Ceid πας εξαρχης πληροφορικη χωρις πολλα πολλα. Επισης hardware engineer (αν υπαρχουν θεσεις στην ελλαδα) γινεσαι και απο τα 2. Γενικα αν καποιος θελει μονο πληροφορικη καλυτερα να αποφυγει τους ημμυ πολλοι την πατησαν!

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 8.483 μηνύματα.
Πιστεύω ναι τον προγραμματισμό γιατί γενικά έχω ασχοληθεί για να μάθω τη λογική και τέτοια, έχω κάνει και μαθήματα στο γυμνάσιο στον όμιλο ρομποτικής του σχολείου ή σε ένα erasmus που πήγα οπότε δεν νομίζω να έχω θεμα.
Την ρομποτικη πώς την βλεπεις; Αισθητήρες και απλές συσκευες να παιζεις οπως arduino; Σου λενε κατι αυτα τα εχεις ακουστα;
Αν αυτα σου αρεσουν, ισως σου ταιριαζει και το embedded δηλαδη ενσωματωμενα συστηματα (τσιπακια στις καθημερινες μας συσκευες που τις προγραμματιζεις να κανουν διάφορα πραγματα στην καθημερινοτητα, από εξυπνα σπιτια μεχρι αυτοκινητα και δορυφορους, διασυνδεδεμενες μεταξυ τους με δικτυο κλπ). Αυτά θα σε ενδιεφεραν;

Γενικα αν καποιος θελει μονο πληροφορικη καλυτερα να αποφυγει τους ημμυ πολλοι την πατησαν!
σε αυτο μπορω να πω πως συμφωνω, αν θελεις στοχευμενα σιγουρα μονο πληροφορικη και υπολογιστες και προγραμματισμο καλυτερα μην μπλεξεις με ημμυ καθως θα δυσκολευτεις παρα πολυ χωρις λογο (απο τη στιγμη που ο στοχος σου ειναι αλλος απο πιο ευκολη οδό).

Βεβαια πόσο συνειδητοποιημενος εισαι στα 17 σου ότι οντως θελεις μονο πληροφορικη εξαρχης; Αυτο ειναι το κρισιμο ερωτημα.

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Την ρομποτικη πώς την βλεπεις; Αισθητήρες και απλές συσκευες να παιζεις οπως arduino; Σου λενε κατι αυτα;
Αν αυτα σου αρεσουν, ισως σου ταιριαζει και το embedded δηλαδη ενσωματωμενα συστηματα (τσιπακια στις καθημερινες μας συσκευες που τις προγραμματιζεις να κανουν διάφορα πραγματα στην καθημερινοτητα, από εξυπνα σπιτια μεχρι αυτοκινητα και δορυφορους, διασυνδεδεμενες μεταξυ τους με δικτυο κλπ). Αυτά θα σε ενδιεφεραν;
Στην αρχή έλεγα για καθαρά προγραμματισμό όμως μετά το ξανασκεφτηκα και πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον κάτι που να συνδυάζει προγραμματισμό με hardware.

chester20080

Επιφανές μέλος

alex08

Νεοφερμένο μέλος

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 303 μηνύματα.
Προγραμματισμο σε hardware εχουν και τα 2. Γενικα απο τους ημμυ το κομματι του ηλεκτρισμου ειναι πιο ωριμο σαν επιστημη δεν θα δεις μεγαλη καινοτομιες να γινονται συγκριτικα με ai, cloud κλπ. Ολα βασιζονται στο hardware βεβαια αλλα προχωραει πιο αργα το hardware.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 371 μηνύματα.
Ετσι οπως τα λες στο ceid βρισκεσαι

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5.881 μηνύματα.
Δεν εχει καμια σημασια αυτο. Βγαλτο απο το μυαλο σου αμεσα.

Debugging_Demon

Νεοφερμένο μέλος

Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 118 μηνύματα.
Γεια σας! Από Σεπτέμβριο θα είμαι Γ Λυκείου και έχω αρχίσει να ψάχνω τις σχολές που με ενδιαφέρουν. Είμαι ανάμεσα στο ημμυ και στο ceid αλλά δεν ξέρω ακριβώς τις διαφορές. Βασικά με ενδιαφέρει περισσότερο ο προγραμματισμός όμως θέλω να ασχοληθώ και με hardware για να έχω περισσότερες επιλογές επαγγέλματος. Τί προτείνετε;
Ανέφερες Προγραμματισμό και Hardware τα δυο μέρη της επιστήμης του Μηχανικού Υπολογιστών. Στην πραγματικότητα και ένας ΗΜΜΥ μπορεί να ασχοληθεί με αυτά απλά θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Δεν αναφέρθηκες καθόλου σε κομμάτια που που θα γνώριζε ένας ΗΜΜΥ καλύτερα από έναν ceidα όπως ο τομέας της Ηλεκτρικής Ενέργειας και οι Τηλεποικινωνίες. Αν είσαι 100% σίγουρος ότι ΔΕΝ θέλεις να ασχοληθείς με αυτά ούτε στο ελάχιστο (όπως ήμουν εγώ όταν είχα βρεθεί στην θέση σου) τότε το ceid είναι για εσένα. Αν θεωρείς ότι τα αντέχεις και επιθυμείς να δεις και αυτά με τι ασχολούνται το ΗΜΜΥ είναι για εσένα.

κάτι που να συνδυάζει προγραμματισμό με hardware.
Προγραμματισμός συστημάτων είναι ένας τομέας που τα συνδυάζει (Περιλαμβάνει και τα ενσωματωμένα συστήματα) στο ceid στην πάτρα έχεουμε δυο υποχρεωτικά μαθήματα πάνω σε αυτό: ("Λειτουργικά Συστήματα", "Προγραμματισμός Συστημάτων") και πολλά μαθήματα Επιλογής ("Ενσωματωμένα Συστήματα", "Παράλληλη Επεξεργασία", "Προηγμένοι Μικροεπεξεργαστές" κ.ο.κ) μαθξματα που βοηθούν σε αυτό τον τομέα και είναι βασικότατα είναι η "Αρχιτεκτονική Υπολογιστών". Γενικά είναι πλύ ωραίος τομέας και το ceid τον καλύπτει περίτρανα.

Τελευταία επεξεργασία:

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.971 μηνύματα.

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 850 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια