ΗΜΜΥ ή ceid;

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Η alex08 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Γεια σας! Από Σεπτέμβριο θα είμαι Γ Λυκείου και έχω αρχίσει να ψάχνω τις σχολές που με ενδιαφέρουν. Είμαι ανάμεσα στο ημμυ και στο ceid αλλά δεν ξέρω ακριβώς τις διαφορές. Βασικά με ενδιαφέρει περισσότερο ο προγραμματισμός όμως θέλω να ασχοληθώ και με hardware για να έχω περισσότερες επιλογές επαγγέλματος. Τί προτείνετε;

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 840 μηνύματα.
CEID --> Γνώσεις software και ψηφιακού hardware
ΗΜΜΥ --> αυτά τα δύο + γνώσεις quantum computing

Η επιλογή είναι δική σου.

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Η alex08 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9 μηνύματα.
Έχω ακούσει ότι στο ημμυ κάνεις περισσότερο κυκλώματα και τέτοια τα οποία δεν με ενδιαφέρουν σαν μαθηματα αλλά αν σαν κατεύθυνση διαλέξω πληροφορικη δεν θα κάνω μόνο μαθήματα πάνω σε αυτο;

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 306 μηνύματα.

εχουν και κυκλωματα και ηλεκτρομαγνητισμους και ηλεκτροδυναμικες και πολλα ακομα.Και ΣΗΕ και ΣΑΕ.
Αν θελει υπολογιστες καλυτερα CEID

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 840 μηνύματα.
εχουν και κυκλωματα και ηλεκτρομαγνητισμους και ηλεκτροδυναμικες και πολλα ακομα.Και ΣΗΕ και ΣΑΕ.
Αν θελει υπολογιστες καλυτερα CEID

Μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με quantum computing.

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Δηλαδη;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.765 μηνύματα.
Γεια σας! Από Σεπτέμβριο θα είμαι Γ Λυκείου και έχω αρχίσει να ψάχνω τις σχολές που με ενδιαφέρουν. Είμαι ανάμεσα στο ημμυ και στο ceid αλλά δεν ξέρω ακριβώς τις διαφορές. Βασικά με ενδιαφέρει περισσότερο ο προγραμματισμός όμως θέλω να ασχοληθώ και με hardware για να έχω περισσότερες επιλογές επαγγέλματος. Τί προτείνετε;
Και στα δύο θα δεις και απο τα δύο.
Απο εκεί και πέρα το ceid εμβαθύνει περισσότερο στους υπολογιστές, ενώ το ημμυ διατηρεί την ομπρέλα της τεχνολογίας πιο ανοιχτή. Εαν μιλήσουμε σε θεωρητικό επίπεδο και απο τις δύο σχολές κάνεις τα πάντα.

Εαν μιλήσουμε πιο πρακτικά, απο ημμυ μπορείς να κάνεις ο,τι κάνουν στο ceid(ίσως με λίγο περισσότερο διάβασμα για ορισμένα πράγματα). Το αντίστροφο είναι πιο δύσκολο.

Πάρα αυτά μην κάνεις το λάθος να καταλήξεις κάπου με αυτό το κριτήριο μόνο. Εαν ξέρεις τι σε ενδιαφέρει απόλυτα και θες να εστιάσεις, είναι προς το συμφέρον σου να επιλέξεις κατάλληλα για να μην φορτωθείς με έξτρα πράγματα που δεν σε ενδιαφέρουν.

Το ημμυ για να είμαι ξεκάθαρος σε συμφέρει εαν θες να ασχοληθείς και με την εφαρμοσμένη φυσική ή να δουλέψεις σε projects τα οποία απαιτούν αντίστοιχες γνώσεις. Λόγου χάρη σχεδιασμός κεραιών, μικροκυματικά κυκλώματα, ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, οπτική, φωτονική, ηλεκτρικές μηχανές, συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας κτλπ.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 306 μηνύματα.
Μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με quantum computing.
Οκ αλλα και αυτο μικρο μερος ειναι.
Η ΣΗΜΜΥ εν γενει βγαζει ενα μεγαλο κομματι των καθαρα ηλεκτρολογων μηχανικων.Σχεδιασμο ,μεταφορα,αποθηκευση κλπ

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.021 μηνύματα.

Μπορείς να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο αντικείμενο και ως απόφοιτος σχολής Μηχανικών Πληροφορικής, κάνοντας μετά ένα μεταπτυχιακό σχετικό με quantum computing.

Αν έχεις ενδιαφέρον για την πρακτική πλευρά (π.χ. προγραμματισμός quantum circuits, αλγόριθμοι), τότε το CEID ή το ΜΠΕΣ είναι εξαιρετική αφετηρία. Αν σε ελκύει η φυσική και η υλοποίηση hardware, τότε μια σχολη ΗΜΜΥ ίσως σου ταιριάζει περισσότερο.

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 8.481 μηνύματα.
εαν θες να ασχοληθείς και με την εφαρμοσμένη φυσική ή να δουλέψεις σε projects τα οποία απαιτούν αντίστοιχες γνώσεις. Λόγου χάρη σχεδιασμός κεραιών, μικροκυματικά κυκλώματα, ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, οπτική, φωτονική, ηλεκτρικές μηχανές, συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας κτλπ.
το πρόβλημα όμως εδώ είναι πως στα 17 του όχι απλά δεν μπορεί να είναι σε θέση να ξέρει αν του αρέσουν όντως όλα αυτά, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει καν ως έννοιες τι σημαίνουν (όχι το παιδί, γενικά ένας 17χρονος, ακόμα και να διαβάζει φυσική και να ασχολείται στο σχολείο)

οπότε δε νομίζω πως τον βοηθάμε ιδιαίτερα στην πράξη όταν του λέμε αυτές τις έννοιες, καθώς αυτά ως απλές λέξεις μπορεί να τις δει και από το πρόγραμμα σπουδών, χωρίς να καταλαβαίνει τι σημαίνουν.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

το πρόβλημα όμως εδώ είναι πως στα 17 του όχι απλά δεν μπορεί να είναι σε θέση να ξέρει αν του αρέσουν όντως όλα αυτά, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει καν ως έννοιες τι σημαίνουν (όχι το παιδί, γενικά ένας 17χρονος, ακόμα και να διαβάζει φυσική και να ασχολείται στο σχολείο)

οπότε δε νομίζω πως τον βοηθάμε ιδιαίτερα στην πράξη όταν του λέμε αυτές τις έννοιες, καθώς αυτά ως απλές λέξεις μπορεί να τις δει και από το πρόγραμμα σπουδών, χωρίς να καταλαβαίνει τι σημαίνουν.
Για αυτο υπαρχουν τα μεταπτυχιακα.Κανεις στα 18 του δεν ξερει τι διαλεγει

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 8.481 μηνύματα.

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

τι να καταλάβει από αυτό ένα παιδί 17 χρονών όταν δεν ξέρει καλά καλά τι σημαίνει computing;
Εκτος απο το να σου αρεσει ειναι και κατα ποσο εφαρμοσιμα ειναι αυτα στην επαγγελματικη πραγματικοτητα της ελλαδας.Γιατι και εμενα η σχολη μου αρεσε.
Αλλα το να τρεχω σε εργοταξια της επαρχιας(κανοντας την νταντα) ή να ειμαι σε μελετητικο στην αθηνα και να σου λενε 1200 μπλοκ με φπα μεσα,ωραιες οι σπουδες αλλα πρεπει να εχουν και ενα αντικρυσμα.(και ας το λεω εγω που μεσα στην σχολη ημουν ακραια θεωρητικος)

Arvacon

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 1.021 μηνύματα.
Εκτος απο το να σου αρεσει ειναι και κατα ποσο εφαρμοσιμα ειναι αυτα στην επαγγελματικη πραγματικοτητα της ελλαδας.Γιατι και εμενα η σχολη μου αρεσε.
Αλλα το να τρεχω σε εργοταξια της επαρχιας(κανοντας την νταντα) ή να ειμαι σε μελετητικο στην αθηνα και να σου λενε 1200 μπλοκ με φπα μεσα,ωραιες οι σπουδες αλλα πρεπει να εχουν και ενα αντικρυσμα.(και ας το λεω εγω που μεσα στην σχολη ημουν ακραια θεωρητικος)
Η πληροφορικη βεβαια σου ανοιγει πορτες και προς εξωτερικο απο remote θεσεις, χωρις να πρεπει να μεταναστευσεις σωνει και καλα, οποτε αν καποιος επιλεξει τον κλαδο αυτο, δε θα χρειαζεται να τρεχει στα εργοταξια της Ελλαδας για τρεις κ εξηντα... Δεν ειναι βεβαια πουθενα σιγουρη η αποκτασταση, αλλα αν εισαι καλος σε αυτο που κανεις, θα τη βρεις την ακρη, ή θα σε βρει αυτη...

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η πληροφορικη βεβαια σου ανοιγει πορτες και προς εξωτερικο απο remote θεσεις, χωρις να πρεπει να μεταναστευσεις σωνει και καλα, οποτε αν καποιος επιλεξει τον κλαδο αυτο, δε θα χρειαζεται να τρεχει στα εργοταξια της Ελλαδας για τρεις κ εξηντα... Δεν ειναι βεβαια πουθενα σιγουρη η αποκτασταση, αλλα αν εισαι καλος σε αυτο που κανεις, θα τη βρεις την ακρη, ή θα σε βρει αυτη...
Ναι δεν διαφωνω για αυτο θα ακολουθησω αυτο τον κλαδο.Βεβαια οι καθαρες δουλειες ηλεκτρολογου μηχανικου οπως ΣΑΕ,ΣΗΕ(και αλλες που ανεφεραν πιο πανω) δεν ειναι remote εχουν μελετη και εφαρμογη.Πραγμα που σημαινει επισκεψεις στα εργα,ρυθμισεις κλπ.Οι ατοφιες δουλειες των μηχανικων (καθε ειδικοτητας) στηριζονται στην ιδεα (μελετη,εφαρμογη,αλλαγες και τουμπαλην,managment,παραδοση).Και αυτα remote δεν γινονται.
Αν του αρεσει αυτο το κομματι ας το δει.Αλλιως το CEID με στοχευμενο μεταπτυχιακο μου φαινεται καλυτερο απο αποψης υπολογιστων.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.765 μηνύματα.

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Πρέπει να κάτσει να ψάξει και μόνη προφανώς για να αρχίσει να παίρνει μια μυρωδιά.
Για εμένα η κύρια διαφορά την οποία μπορεί να αντιληφθεί στην φάση που βρίσκεται τώρα, είναι πως το ημμυ είναι πολύ πιο κοντά στην φυσική γενικά, και το αντικείμενο μελέτης του είναι όλες οι εφαρμογές ή οι πτυχές αυτών που βασίζονται στον ηλεκτρομαγνητισμό και συγκεκριμένα στην μετάδοση & επεξεργασία ενέργειας ή πληροφορίας μέσω αυτού.

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Πρέπει να κάτσει να ψάξει και μόνη προφανώς για να αρχίσει να παίρνει μια μυρωδιά.
Για εμένα η κύρια διαφορά την οποία μπορεί να αντιληφθεί στην φάση που βρίσκεται τώρα, είναι πως το ημμυ είναι πολύ πιο κοντά στην φυσική γενικά, και το αντικείμενο μελέτης του είναι όλες οι εφαρμογές ή οι πτυχές αυτών που βασίζονται στον ηλεκτρομαγνητισμό και συγκεκριμένα στην μετάδοση & επεξεργασία ενέργειας ή πληροφορίας μέσω αυτού.
Άρα αν στο ημμυ διαλέξω κατεύθυνση πληροφορικης δεν γλιτώνω τα μαθήματα φυσικης και τετοια;

akis_95

Εκκολαπτόμενο μέλος

Άρα αν στο ημμυ διαλέξω κατεύθυνση πληροφορικης δεν γλιτώνω τα μαθήματα φυσικης και τετοια;
αυτο ειναι το μονο σιγουρο.Αν δεν σου αρεσει η φυσικη το τμημα δεν ειναι για εσενα

alex08

Νεοφερμένο μέλος

Βασικά επειδή ακόμα δεν ξέρω συγκεκριμένα τι θέλω να κάνω ψάχνω για μια σχολή που να μου δίνει πολλές δυνατότητες για εργασία πάνω στους υπολογιστές και τέτοια οπότε στην πορεία να βρω αυτό που μου ταιριάζει

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Γλιτώνεις ίσως τα πιο βαριά που ενδεχομένως να υπάρχουν σε κάποιες κατευθύνσεις και μέσω μαθημάτων επιλογής μπορείς να γλιτώσεις άλλα τόσα και αντί αυτών να παρακολουθήσεις μαθήματα πληροφορικής. Του κορμού ωστόσο τα πιο σημαντικά δεν τα γλιτώνεις με τίποτα γιατί είναι υποχρεωτικά για όλους ανεξαρτήτως τι κατεύθυνση θα πάρουν.

Γενικότερα εαν το κύριο ενδιαφέρον σου είναι οι υπολογιστές και κυρίως ο προγραμματισμός το ceid είναι προτιμότερη και ασφαλέστερη επιλογή. Το ημμυ αξίζει να το σκεφτείς μόνο εαν σε ενδιαφέρει εξίσου η φυσική και θες να διατηρήσεις την γκάμα επιλογών σου ανοιχτή όσον αφορά ας πούμε και τεχνικές μελέτες ή συστήματα πέραν των υπολογιστικών(π.χ. ενεργειακών).

Απο όσα έχεις πει ως τώρα εγώ αντιλαμβάνομαι πως το ceid θα σου ταίριαζε καλύτερα.