ωστε σπουδαζεις σε περιφερειακο,δεν εχετε καν ροη φυσικης ή μαθηματικου και παρολαυτα δεν πιανουν μία οι φυσικοί μπροστά σας...
Ας πιάσουμε κομμάτι κομμάτι το παραπάνω !
ωστε σπουδαζεις σε περιφερειακο
Καταρχήν δεν σπουδάζω ακόμα !
και παρολαυτα δεν πιανουν μία οι φυσικοί μπροστά σας...
Ποτέ δεν είπα ότι "δεν πιάνουν μια μπροστα μας". Αυτό που είπα είναι ότι ο απόφοιτος ΗΜΜΥ μπορεί να συναγωνιστεί σε γνώσεις φυσικης / μαθηματικών ισάξια τον αντίστοιχο απόφοιτο έστω στην Ελληνική πραγματικότητα που ο δεύτερος το μόνο που κάνει είναι να περιμένει το δημόσιο !
Σε παρακαλώ μη βάζεις στο στόμα μου κουβέντες που δεν είπα !
δεν εχετε καν ροη φυσικης ή μαθηματικου
Ποτέ δεν αναφέρθηκα στις ροες του ΕΜΠ αλλά στο πρόγραμμα σπουδών το προπτυχιακό οποιουδήποτε τμήματος ΗΜΜΥ !
Συγκεκριμένα αν δεις τις δημοσιεύσεις μου αναφέρθηκα στα μαθηματα μαθηματικών/φυσικής που έχουν κοινα όλα τα τμήματα στο
βασικό κορμό καθώς και στις εφαρμογές αυτων στα υπόλοιπα μαθήματα ! Ξαναδές όλες μου τις δημοσιεύσεις.
Από ότι βλέπω τώρα τα μαθήματα στις ροές φυσικής / μαθηματικών κάποια μαθήματα (όχι όλα) υπήρχαν και στην Πάτρα στον αντίστοιχο τομέα βέβαια όπως : οπτοηλεκτρονική,laser, Διηλεκτρικά Υλικά, Στερεά Κατάσταση της Ύλης και Αριθμητικές Μέθοδοι (μαλιστα και υποχρεωτικό στην Πάτρα).
Και εδω επαναλαμβάνω ο τομέας σαν έννοια
είναι ευρύτερη απο τη ροή , Στους τομείς κατανέμονται τα μέλη ΔΕΠ ανάλογα με τα ερευνητικά τους ενδιαφέρονται καθώς και τα εργαστήρια του τμήματος, Δεν μπορεί να δημιουργηθεί νέος τομέας έτσι απλά αν δεν υπάρξουν εργαστήρια ,Μέλη ΔΕΠ και διοικητικό-τεχνικό προσωπικό και έγκριση απο το υπουργείο παιδείας προφανώς ! Οι ροές είναι απλά μια κατανομή των μαθημάτων που έχει κάνει το ΕΜΠ σε κατηγορίες . Δεν γίνεται να κάνεις σύγκριση ολόκληρου τομέα με μια ροή !
Το ότι δεν υπάρχουν τομείς Μαθηματικών & Φυσικής στα περιφερειακά όπως οι "αντιστοιχες" ροές στην Αθήνα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποια μαθήματα. Απλά τα μαθήματα αυτά εντάσσονται στους τομείς μέσα (πχ οπτοηλεκτρονική είναι στον τομέα ΗΥ ή τα Διηλεκτρικά είναι στον τομέα ΣΗΕ κλπ) !
Σε κάλυψα ή θες να αραδιάσω και ΠΣ των τμημάτων με μαθήματα,τομείς,ροές και κανονισμους ;

Με μια αναζήτηση στα αντίστοιχα site μπορείς και μόνος σου βέβαια να τα βρεις και να δεις τις διαφορες..