Στο τμήμα των ΗΜΜΥ κάνουμε ελάχιστη φυσική, φαντάζομαι πως και στο ΕΜΠ ελάχιστη κάνουν. Μόνο 2 μαθήματα φυσικής έχουμε, ένα παιδί που του αρέσει φυσική αλλά πάει ΗΜΜΥ επειδή "θα κάνει και εκεί φυσική" είναι ότι πιο λανθασμένο μπορώ να ακούσω. Έχουμε βέβαια πολλά μαθήματα μαθηματικών, μερικά είναι εφαρμοσμένα για την επιστήμη μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμα με τα μαθηματικά του μαθηματικού. Δεν βγάζει νόημα σε κάποιον να αρέσουν πολύ τα μαθηματικά αλλά να πάει σε τμήμα που κάνουν κυκλώματα, ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σήματα, συστήματα κλπ. Για αυτό παιδιά το να σου αρέσουν τα μαθηματικά και η φυσική ή ο προγραμματισμός μόνο δεν δικαιολογούν σε καμιά περίπτωση την επιλογή των ΗΜΜΥ. Πάρα πολλοί φίλοι μου και στο ΔΠΘ και ακόμη και στο ΕΜΠ, εύχονται να είχαν πάει σε μια σχολή πληροφορικής να έκαναν αυτό που τους αρέσει και να τελείωναν σε 4 χρόνια αντί να πολεμάνε με τα 60 μαθήματα που έχουμε.
Ρε φίλε σοβαρά μιλάς τώρα ; Μα δεν μπορώ να ακούω τέτοιου είδους ανακρίβειες !!
Η σχολή ΗΜΜΥ εκ των πραγμάτων είναι ΜΟΝΟ Μαθηματικά και κυρίως Φυσική όλα της τα μαθήματα !!
Πιο συγκεκριμένα είναι Εφαρμοσμένη Φυσική και Μαθηματικά ! Τα σήματα ή τα συστήματα αυτομάτου ελέγχου δεν είναι μαθηματικά ; , τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα ηλεκτρικά κυκλώματα, τα ηλεκτρονικά, οι ηλεκτρικές μηχανές δεν είναι φυσική ;
Όλα τα μαθήματα στους ΗΜΜΥ δεν είναι διαφορικές εξισώσεις ; Σε ποιο μαθηματικό ή φυσικό τμήμα θα κάνεις τόσες τόσες διαφορικές εξισώσεις .. Σε κάθε μάθημα τις βρίσκεις μπροστά σου για να λύσεις ένα φυσικό προβλημα !!
Για μένα ισχύει το αντίθετο , σε όποιον αρέσουν τα μαθηματικά & η φυσική και αν θέλει επιτέλους να τα δει στην πράξη και πώς αυτά έχουν εφαρμογή στη νέα τεχνολογία θα πρέπει να πάει στους ΗΜΜΥ !!
Δώσε ένα πρόβλημα μαθηματικό ή φυσικής σε ένα απόφοιτο αντίστοιχων σχολών και σε έναν ΗΜΜΥ , Σε πληροφορώ ότι το μαθηματικό/φυσικό υπόβραθρο που παίρνεις από το Πολυτεχνείο είναι τεράστιο !!
καλησπέρα σας ,
ως γνωστόν βγήκαν οι βάσεις την Πέμπτη και εγώ περνάω ημτυ στην Πάτρα .Όμως λόγω τριτεκνίας δικαιούμαι μεταγραφή στο μετσόβιο στο αντίστοιχο τμήμα.Αν και νωρίς ακόμα θα ήθελα να ασχοληθώ με τις τηλεπικοινωνίες-δίκτυα ή ηλεκτρονική-υπολογιστές και λιγότερο αυτοματισμούς και ενέργειες.Από άποψη σχολής τι μου προτείνετε ότι είναι καλύτερο;Από όλες τις απόψεις(εργαστήρια, ποιότητα σπουδών κτλ).Και κάτι ακόμα, η φήμη του μετσόβιου σαν σχολή υφίστανται ή είναι μια αντίληψη της κοινής γνώμης που δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα;Τέλος, από φοιτητική ζωή που είναι καλύτερα;(για την δυσκολία της σχολής είμαι ενήμερος απ'την στιγμή που την επέλεξα)
Ευχαριστώ.
Φίλε μου η σχολή της Πάτρας είναι εξίσου καλή ! Για τα πρακτικά είναι το παλαιότερο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ιδρύθηκε το 1967) (ίσως μετά το ΕΜΠ). Να ξέρεις ότι το τμήμα της Πάτρας έχει πολύ καλό τομέα Ενέργειας, ίσως τον πιο φημισμένο ανάμεσα σε όλα τα τμήματα Ηλεκτρολόγων και απο αυτον πέρασαν σπουδαίοι & πρωτοπόροι καθηγητές κατά καιρούς που άφησαν όνομα στον ενεργειακό χώρο (βλ. Μαινεμενλή, Σαφάκα,Τσανάκα κλπ) .
Όσον αναφορά τους άλλους τομείς είναι πάνω κάτω τα ίδια με ΕΜΠ !
Τώρα όσον αναφορά το όνομα που λες, δεν το κοιτάει κανένας ! Να πας για το όνομα στο ΕΜΠ μόνο και μόνο αν εσύ νιώθεις καλύτερα έτσι κατα τα άλλα μην αγχώνεσαι τις ιδιες ευκαιρίες θα έχεις και απο Πάτρα. Γνωρίζω Ηλεκτρολόγους απο Πάτρα που δουλευουν στις πιο μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού αλλά και εσωτερικού και όλοι βρήκαν αμέσως δουλειά μετά την αποφοίτηση τους (συμπεριλαμβανομένου και εμού, Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι είχα αμέσως μετά την αποφοίτηση μου και χωρίς να πάω στρατο 2 επαγγελματικές προτάσεις, 2 πρότασεις για Διδακτορικό, ενα στην Πάτρα και ένα Ελβετία μέσω γνωστού μου και 1 για μεταπτυχιακό. Εν τέλει αποφάσισα να πάω φαντάρος για να μην χάνω άλλο ευκαιρίες καθώς δεν μπορώ να πάρω άλλη αναβολή. Αυτά για να σε ενθαρύνω λίγο) !!
Σαν πόλη σου προτείνω Πάτρα. Είναι πολύ φοιτητική πόλη, θα τα έχεις όλα κοντά σου και θα έχεις παράλληλα και πολλές διεξόδους ! Για ένα καφέ θα βγαίνεις εξώ και θα βλέπεις όλους τους συμφοιτητές σου στις καφετέριες ! Θα περάσεις πολύ ωραία !
Για ένα να είσαι πάντως σίγουρος, έχεις επιλέξει ωραία & δύσκολη σπουδή ! Φαντάζομαι ότι πλέον είσαι φοιτητής είτε ΕΜΠ είτε Πάτρα, πες μας τελικά που ;