Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mixariti
Νεοφερμένο μέλος

η απορια μου ειναι το που θα μου χρειαστει καθαρα για την σχολη...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mitsolas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Lucas D.Hagg
Εκκολαπτόμενο μέλος

πλησιαζει ο καιρος των πανελληνιων και πραγματικα αγαπω οτι εχει να κανει με φυσικη και μαθηματικα,πιστευω επισης πως ειμαι ικανος να πιασω το 15+ που απαιτει η σχολη.
Απλα οσους εχω ρωτησει μου χουν πει πως ειναι σχολη με απολυτως καμια επαγγελματικη αποκατασταση και αυτο με βαζει σε δευτερες σκεψεις.
Υπαρχει κανεις που να σπουδαζει στην συγκεκριμενη σχολη η γενικοτερα να εχει πληροφοριες πανω στο θεμα?
Θα με βοηθουσε πολυ.Ευχαριστω

Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα 45-49 προήλθαν από νήμα με παρόμοιο θέμα με το παρόν.
schooliki
Δραστήριο μέλος

Υπάρχει κάποια σχολή σήμερα στην Ελλάδα που σου εξασφαλίζει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, αν εξαιρέσεις τις αστυνομικές και τις στρατιωτικές σχολές;Κατ αρχας καλησπερα παιδια,ειμαι νεος στο σαιτ και θα ηθελα μερικες πληροφοριες...
πλησιαζει ο καιρος των πανελληνιων και πραγματικα αγαπω οτι εχει να κανει με φυσικη και μαθηματικα,πιστευω επισης πως ειμαι ικανος να πιασω το 15+ που απαιτει η σχολη.
Απλα οσους εχω ρωτησει μου χουν πει πως ειναι σχολη με απολυτως καμια επαγγελματικη αποκατασταση και αυτο με βαζει σε δευτερες σκεψεις.
Υπαρχει κανεις που να σπουδαζει στην συγκεκριμενη σχολη η γενικοτερα να εχει πληροφοριες πανω στο θεμα?
Θα με βοηθουσε πολυ.Ευχαριστω![]()
Επειδή η απάντηση είναι όχι, σπούδασε αυτό που αγαπάς και προσπάθησε να διακριθείς και να προχωρήσεις σ' αυτό που θα κάνεις, είτε είναι η ΣΕΜΦΕ είτε τα άλλα Πολυτεχνικά τμήματα είτε το Φυσικό.
johny dekk
Νεοφερμένο μέλος

Μην τρελένεσαι τίποτα δε τελιώνει στο μηχανογραφικό και την τρίτη λυκείου παρόλα αυτα σκέψου καλά και ψάξου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πριν δηλώσεις το οτιδήποτε.
Lucas D.Hagg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το οτι το επιπεδο σε σχολες που εχουν να κανουν με Μαθηματικα και Φυσικη το γνωριζω οτι ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο που διδασκομαστε στο λυκειο(επισκεφθηκα με το σχολειο μου το τμημα μαθηματικων φετος στο καποδιστριακο και μας ειπαν οτι μεσος ορος φοιτησης ειναι τα 7-8 ετη!!)
Το θεμα μου ειναι οτι με ενδιαφερει η ερευνα και αυτο ειναι πουμε φοβιζει,εξωτερικο σιγουρα εδω που??
Ironboy
Δραστήριο μέλος

johny προσ στιγμη ειμαι σε συγχυση,σιγα σιγα με καταβαλλει και μενα το αγχος των επερχομενων εξετασεων.Οποτε θα περιμενω να δω τα αποτελεσματα μου πρωτα και επειτα θα εξετασω οπως μου ειπες καθε σχολη αναλυτικοτατα
Το οτι το επιπεδο σε σχολες που εχουν να κανουν με Μαθηματικα και Φυσικη το γνωριζω οτι ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο που διδασκομαστε στο λυκειο(επισκεφθηκα με το σχολειο μου το τμημα μαθηματικων φετος στο καποδιστριακο και μας ειπαν οτι μεσος ορος φοιτησης ειναι τα 7-8 ετη!!)
Το θεμα μου ειναι οτι με ενδιαφερει η ερευνα και αυτο ειναι πουμε φοβιζει,εξωτερικο σιγουρα εδω που??
Γεια σου φίλε μου και καλή επιτυχία να έχεις στις εξετάσεις σου!
Δεν νομίζω να εννοούσε αυτό ο Johny.Είναι ο τρόπος προσέγγισης διαφορετικός.Επειδή και στην δική μου σχολή έχω πάρα πολλά μαθηματικά, μπορώ να σου πω ότι δεν είναι να πάρεις να λύσεις ασκήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα και να εμβαθύνεις στην άσκηση και σε κάθε πιθανό πράγμα που μπορεί να συναντήσεις σε παραλλαγή.Η κεντρική ιδέα είναι να μάθεις αρκετά αφαιρετικά πράγματα , χωρίς να κάνεις αρκετές ασκήσεις ,αρκετή θεωρία και στις εξετάσεις να ανταπεξέλθεις στις ασκήσεις όσο καλύτερα μπορείς.Τώρα για έρευνα μαθηματικά δεν ξέρω τι παίζει , πάντως φυσική νομίζω ότι έχει περισσότερες προοπτικές για έρευνα.Βέβαια maths are everywhere.
Για την ΣΕΜΦΕ δεν μπορώ να πω πάντως και τα καλύτερα ακούγοντας εμπειρίες από γνωστό φίλο που την παράτησε,για πολλούς λόγους. Αυτό που με κάνει να είμαι επιφυλακτικός είναι ότι δεν είναι πολύ καλά ορισμένα τα δικαιώματα που έχεις μετά και στο κάτω κάτω γιατί να φας 5 και όχι 4 χρόνια(λέμε τώρα) για μια σχολή που θα βγεις είτε μαθηματικός είτε φυσικός;;Και είναι πιθανόν ο μαθηματικός και ο φυσικός ξεχωριστά να ξέρουν περισσότερα από εσένα ο καθένας στον τομέα του βέβαια.
Αυτά από μένα!Και πάλι καλή επιτυχία

fisher96
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

https://www.adip.gr/eks/NTUA_ApplMathPhys_2013.pdf
Απόφοιτος ΣΕΜΦΕ
Νεοφερμένο μέλος

Επικοινωνήστε μαζί μας, και ενημερωθείτε για ό,τι νεότερο για τη Σχολή και τις επιλογές των Αποφοίτων ΣΕΜΦΕ επίσημα, έγκυρα και με πραγματικά στοιχεία, δημόσια διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
protoniCa
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τυφών
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bemanos
Πολύ δραστήριο μέλος

Δες στο αντιστοιχο θεμα για την Σεμφε . Επισης το ΕΜΠ διοργανωνει μια ημεριδα που θα παρουσιασει στοιχεια για το καθε τμημα ,σε οσους ενδιαφερονται . Δεν θυμαμαι ποτε ειναι ,ψαξτοΚαλησπερα, θελω αν γινεται να μου πειτε γνωμες για την σχολη σεμφε στο εμπ..μου αρεσει αρκετα η φυσικη και τα μαθηματικα που αφορουν την φυσικη για αυτο σκεφτηκα τη συγκεκριμενη σχολη. Δεν εχω σκεφτει τοσο πολυ για καποιο τμημα μαθηματικο-φυσικο γιατι νομιζω πως εισαι λιγο περιορισμενος και δεν εχεις πολλες επιλογες παρα να γινεις καθηγητης. Πειτε μου αν κανω καπου λαθος και επισης με τι μπορεις να ασχοληθεις αν τελειωσεις σεμφε
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος

Καλησπερα, θελω αν γινεται να μου πειτε γνωμες για την σχολη σεμφε στο εμπ..μου αρεσει αρκετα η φυσικη και τα μαθηματικα που αφορουν την φυσικη για αυτο σκεφτηκα τη συγκεκριμενη σχολη. Δεν εχω σκεφτει τοσο πολυ για καποιο τμημα μαθηματικο-φυσικο γιατι νομιζω πως εισαι λιγο περιορισμενος και δεν εχεις πολλες επιλογες παρα να γινεις καθηγητης. Πειτε μου αν κανω καπου λαθος και επισης με τι μπορεις να ασχοληθεις αν τελειωσεις σεμφε
Στη ΣΕΜΦΕ επιλεγεις κατευθυνση ειτε μαθηματικου ειτε φυσικου. Αναλογα την κατευθυνση παιρνεις και το αναλογο πτυχιο. Τα επαγγελματικα διακαιωματα που εχεις λοιπον ειναι ακριβως τα ιδια με καποιον αποφοιτο αυτων των δυο σχολων.
Τωρα απο εκει και περα δεν υπαρχουν "μαθηματικα για φυσικους". Τα μαθηματικα αποτελουν ανεξαρτητο γνωστικο πεδιο.
Δες οδηγους σπουδων και των τριων τμηματων και θα παρεις μια γευση για τις διαφορες των σχολων.
Τυφών
Εκκολαπτόμενο μέλος

unπαικτable
Πολύ δραστήριο μέλος

Δυστυχως και η ημερομηνια αλλα και η τοποθεσια καθως δεν ειμαι απο αθηνα κανει δυσκολο να παω στην εκδηλωση..δηλαδη δεν εχεις αλλες προοπτικες παρα σαν απλο πτυχιο μαθηματικου/φυσικου?
Αμα εξαιρεσεις το δικαιωμα να διδαξεις, κανενα απο τα τρια τμηματα δε δινει δικαιωμα υπογραφης(κατι αναλογο ας πουμε με καποιον μηχανικο).
Απο εκει και περα ειναι και τι θες να κανεις μετα την αποκτηση του πτυχιου.
Τυφών
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αμα εξαιρεσεις το δικαιωμα να διδαξεις, κανενα απο τα τρια τμηματα δε δινει δικαιωμα υπογραφης(κατι αναλογο ας πουμε με καποιον μηχανικο).
Απο εκει και περα ειναι και τι θες να κανεις μετα την αποκτηση του πτυχιου.
Σίγουρα πάντως όχι καθηγητής, ούτε στο δημόσιο, ούτε σε φροντιστήριο..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.