Όλα εξαρτώνται από το πανεπιστήμιο που θα διαλέξεις...Είναι πανεπιστήμια, πολύ καλά που μπορεί να μην είναι τόσο αυστηρά στην επιλογή των υποψηφίων. Για να σε βοηθήσω, εκεί που είναι φημισμένο το πανεπιστήμιο (πχ. LSE=Οικονομικά), εκεί βαράνε αλύπητα και ξετινάζουν τους υποψηφίους για να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν τους καλύτερους γιατί αυτή είναι η βιτρίνα τους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα προγράμματά τους ή άλλα πανεπιστήμια δεν είναι καλά.
Για το LSE που ξέρω γιατί πήγα και μπορώ να εκφέρω άποψη, ξέρω ότι κοιτάνε τα πάντα...Μπορεί ακόμα και να σε πάρουν τηλέφωνο για συνέντευξη, στο τσακ μπαμ. Ξέρω ειδικά για τα οικονομικά, όπου έχω μια φίλη καθηγήτρια, ότι οι αιτήσεις είναι χιλιάδες για να πάρουν 100, οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται...Αν τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον με το cv σου, τους βαθμούς σου και το personal statement μπορεί και να σε πάρουν και απλά να σου πουν να κάνεις καλοκαιρινά μαθήματα οικονομικών στο πανεπιστήμιο πριν το course, για να αναπληρώσεις τα κενά σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.