Ερώτηση για μετεγγραφή

shuuu

Νεοφερμένο μέλος

Η shuuu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα, πάσχω από βαριά αγχώδης ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαγνωσμένη κανονικά από ψυχίατρο που μου δίνει και φαρμακευτική αγωγή. Δικαιούμαι κατ' εξαίρεση μετεγγραφή ή τουλάχιστον παραπάνω μόρια για την γενική μεταγραφή?
Διαγνώστηκα αργά, είμαι 2 χρόνια στην τωρινή μου σχολή, αν πάρω τελικά την μετεγγραφή αναγνωρίζονται τα μαθήματα ή θα πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν?
Σας ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα, πάσχω από βαριά αγχώδης ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαγνωσμένη κανονικά από ψυχίατρο που μου δίνει και φαρμακευτική αγωγή. Δικαιούμαι κατ' εξαίρεση μετεγγραφή ή τουλάχιστον παραπάνω μόρια για την γενική μεταγραφή?
Διαγνώστηκα αργά, είμαι 2 χρόνια στην τωρινή μου σχολή, αν πάρω τελικά την μετεγγραφή αναγνωρίζονται τα μαθήματα ή θα πρέπει να ξεκινήσω από το μηδέν?
Σας ευχαριστώ πολύ
Καλημερα και σορρυ για την αργοπορεια
Οπως λεει και το καλο κοριστι nimbus oi ψυχικες παθησεις δεν εντασονται μεσα σε εκεινες τις 110 ( χαρτι 7μελους επιτροπης) που σε οδηγουν στα ΑΕΙ χωρις εξετασεις και σε σχεδον σιγουρη ειδικη μετεγγραφη.
Οποτε τι κανουμε?
Να υποθεσω οτι τα οικονονικα και κοινωνικα μορια σου δεν ειναι αρκετα για να δωσουν την μετεγγραφη , αδελφι σε αει να βοηθησει δεν εχεις και ζητας καποια κοινωνικα μορια παραπανω για να συμπληρωσεις.
Δυστηχως το χαρτι ασθενειας δεν δινει κοινωνικα μορια.
Η μονη λυση που μπορω να υποθεσω ειναι οι κατ εξαιρεση μετεγγραφες.
Ναι για αυτες συμφωνα με το νομο τους εχεις δικαιωμα.
Άρθρο 79
Κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση
1. Αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφήςδύναται να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους αποκλειστικά για σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις ή επιγενόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης φοιτητών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής.Ως τέτοιες χαρακτηρίζονται ιδίως οι εξής:
α) σοβαρέςπαθήσεις φοιτητών ή μελών της οικογένειας του φοιτητή, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο παράρτημα τηςυπ’ αρ. Φ.151/17897/Β6/2014 (Β΄ 358) κοινής υπουργικήςαπόφασης, παθήσεις, όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, και οι οποίες διαπιστώνονται απότα όργανα και μέσω διαδικασίας η οποία αναφέρεταιστην ως άνω κοινή υπουργική απόφαση,

Αυτες θα ξανανοιξουν παλι τον απριλιο μαιο.
Για να κανεις αιτηση θες :
1) Bεβαiωση διαγνωσης της παθησης απο δημοσιο ιδρυμα με υπογραφη συντονιστη δντη, ή καθηγητη δντη αν ειναι πανεπιστημιακη.
2) Η νεα σχολη πρεπει να ειναι στην ιδια πολη με την κατοικια των γονεων σου και να παρεις βεβαίωση
απο δημοσιο ιδρυμα οτι στην κλινικη τους αντιμετωπιζεται επαρκως η παθηση σου και οτι πρεπει να εισαι κοντα στην οικογενεια για υποστηριξη.
Με αυτα τα 2 χαρτια κανεις την αιτηση.
Οι μετεγγραφες αυτες δεν ειναι και πολυ ελπιδοφορες ως προς το αποτελεσμα, υπακουν ομως καλα σε πολιτικο μεσον που ειναι αποτελεσματικο, οποτε αν το εχεις σκουντα το.

Για τα μαθηματα που θα εχεις περασει στην πρωτη σχολη εχεις το δικαιωμα αν ταιριαζουν να ζητησεις αναγνωριση απο την νεα... αν στην δωσουν ειναι θεμα του διδασκοντος καθηγητη της νεας ''συνέλευση τμηματος'' τον λενε).
Αυτα ξερω... και καλη τυχη

Και κατι προσωπικο..αν θες το ακους.
Η παθηση σου ειναι θεραπευσιμη.
1) Θα παρεις την αγωγη που σου δινουν αλλα εσυ θα αποφασισεις μετα αν σου κανει και αν μπορεις τις τυχων παρενέργειες και θα ζητησεις αλλαγη αυτης...υπαρχουν απειρες θεραπευτικες ουσιες για τα συμπτωματα.Για τις ψυχικες ασθενεις δε υπαρχουν οργανα μετρησης και στατιστικα φυσιολογια ορια. Οι γιατροι κανουν διαγνωση αναλογα την ευστροφεια τους τον διαλογο μαζι σου και τις αντιδρασεις σου, οποτε τιποτα δεν ειναι θεσφατο.
2) Η οριστικη θεραπεια της βρίσκεται στις ζεστες αγκαλιες των ανθρωπων στην θεαση της ελπιδας και μακρια απο λυπες.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back