Καταθέτοντας την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τα 20 χρόνια διδασκαλίας και προετοιμασίας μαθητών για τις Πανελλήνιες, έχω να πω ότι το άθροισμα «Ερωτική σχέση + πανελλήνιες» δίνει κατά 98% αρνητικό αποτέλεσμα. Τώρα πώς καταμερίζεται αυτό, δηλαδή αν την πληρώνει το ένα από τα δύο μέρη ή και τα δύο... έχει σημασία; Όχι! Είτε την πληρώσει το ένα από τα δύο μέρη είτε και τα δύο, το κακό έχει γίνει.
Γι' αυτό, η συμβουλή μου είναι μία και απλούστατη:
Σαν ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για πανελλήνιες (και μιλάμε για σοβαρή προετοιμασία, όχι χαχαμπούχα, τρεις λαλούν και δυό χορεύουν),
ξέχνα εντελώς τα γκομενιλίκια, αλλιώς έχεις 98% πιθανότητα να τα πληρώσεις ακριβά!
Α! Ξέχασα μια... λεπτομερειούλα
Ο γράφων, είναι παθών! Άκου, να μαθαίνεις!
Την δεύτερη φορά που έδωσα πανελλήνιες (και είχα πολύ χρόνο στην διάθεσή μου για διάβασμα), προσπαθούσα να καταφέρω μια κοπέλα που ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερή μου. Έφαγα μια πανηγυρική χυλόπιτα και έκανα πολύ καιρό να στρώσω το κεφάλι μου ξανά για διάβασμα. Τι διάβασμα δηλαδή... κορόιδευα τον εαυτό μου στην ουσία. Αποτέλεσμα;
Πάμε για τρίτη -και φαρμακερή- φορά πανελλήνιες!
Δύο κοπέλες μού άρεσαν καθ' όλη την χρονιά. Είχα πιάσει τα 19, πήγαινα στα 20 όμως και ευτυχώς είχε καλύτερη κυκλοφορία στο κεφάλι μου η φαιά ουσία. Το όμορφο συναίσθημα του έρωτα, όμως, με έβαλε στο τριπάκι να τις κυνηγήσω (βάλε άλλες δύο χυλόπιτες, μάστορα). Ήταν ισχυρότερο από την λογική (= τρίτη φορά πανελλήνιες). Ευτυχώς, νίκησε η λογική και η πολύ μεγάλη μου επιθυμία να περάσω στο Πανεπιστήμιο. Μάλιστα, με την μία κοπέλα ήμασταν στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο και -καλή της ώρα όπου κι αν είναι- μου μίλησε ανοιχτά και σοβαρά, συγκροτημένα και μυαλωμένα: «Έχω βάλει σκοπό να περάσω. Δεν θέλω έρωτες, σχέσεις και τα σχετικά». Με έτσουξε -ήταν πολύ ωραία σερβιρισμένη χυλόπιτα, το παραδέχομαι, και πολύ λογική-, αλλά ευτυχώς γρήγορα ήρθα στα σύγκαλά μου και έριξα ξανά τα μούτρα μου στο διάβασμα. Με την δεύτερη ήταν πιο ανώδυνη -αυτή ήταν ήδη φοιτήτρια και η καρδιά της ήταν αλλού (αργότερα το έμαθα)- και ευτυχώς και από κει βγήκα με αμυχές.
Λοιπόν, boys and girls, κοιτάξτε να κουμαντάρετε τις ορμόνες σας την χρονιά που δίνετε τις πανελλήνιες και χρόνο και ευκαιρίες για έρωτα θα έχετε... ουουουουου πάαααρα πολλές! Σας καταλαβαίνω απόλυτα, διότι το ζω κάθε χρόνο και έτσι δεν ξεχνώ κι εγώ τα δικά μου, όταν ήμουν στην ηλικία σας.
Όσοι ήδη βρίσκεστε σε σχέση, τον νου σας! Προσέχετε τι λέτε και τι κάνετε με το ταίρι σας και προσπαθήστε αμφότεροι να δείχνετε κατανόηση. Τα νεύρα είναι τεντωμένα αυτήν την χρονιά και εύκολα αρχίζει ένας καβγάς. Βέβαια, τα νεύρα γενικώς είναι στην τσίτα στην εφηβεία, αλλά στο άθροισμα «εφηβεία + πανελλήνιες + νεύρα», ο όρος «νεύρα» αυξάνει πολύ το αποτέλεσμα.
Αυτά. Πολύ σαν καθηγητής μίλησα και σας την έσπασα.