γεια σας με λενε Δεσποινα και παω δευτερα γυμνασιου εχω ενα αρχειο που εχει για ολους σχεδον τους διευθυντες:6. Τμήμα οικονομικών
Το τμήμα οικονομικών έχει την ευθύνη του ελέγχου και του συντονισμού των οικονομικών της εταιρείας. Ο έλεγχος των μετοχών, ο προϋπολογισμός της εταιρείας, η χρηματοδότηση των παραγωγικών διαδικασιών, τα φορολογικά, η μισθοδοσία κ.α. είναι μερικές από τις δραστηριότητες του.
Αναλυτικότερα ο υπεύθυνος του τμήματος αυτού:
α. Διαμορφώνει σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο το καταστατικό της εταιρείας.
β. Καθορίζει την διαδικασία έκδοσης και πώλησης των μετοχών.
γ. Συντάσσει και διατηρεί καταλόγους με τα ονόματα και τα ποσοστά συμμετοχήςτων μετόχων της επιχείρησης
δ. Καθορίζει σύστημα ελέγχου των οικονομικών της εταιρείας.
ε. Φροντίζει για την ικανοποίηση των οικονομικών απαιτήσεων των διαφόρων τμημάτων της εταιρείας σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν.
στ. Υπολογίζει το κόστος παραγωγής και συντάσσει τον προϋπολογισμό της εταιρίας.
ζ. Αναλύει τις οικονομικές δυνατότητες και τις απαιτήσεις των διαφόρων τμημάτων για χρηματοδότηση, τις οποίες υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.
η. Οργανώνει σύστημα συναλλαγών της εταιρείας με τις τράπεζες
θ. Προβλέπει διαδικασίες για αποζημίωση πελατών που δεν εξυπηρετήθηκαν κατάλληλα από την εταιρεία.
ι. Φροντίζει για τα φορολογικά της εταιρείας.
ια. Καθορίζει το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μετά από συνεργασία με τον υπεύθυνο παραγωγής και το7υς υπεύθυνους των άλλων τμημάτων .
ιβ. Υπολογίζει το κόστος παραγωγής, το κέρδος της εταιρίας και το μέρισμα κάθε μετόχου.
ιγ. Προετοιμάζει τον ετήσιο ισολογισμό της εταιρίας.
-----------------------------------------
μισο να δω αν εχει ερευνας κι αναπτυξης
-----------------------------------------
10 Τμήμα έρευνας και ανάπτυξης
Το τμήμα αυτό έχει την ευθύνη για την επιστημονική οργάνωση και εφαρμογή ερευνών και πειραμάτων, με σκοπό τη βελτίωση όλων των φάσεων λειτουργίας της βιομηχανίας.
Είναι προφανές ότι τμήματα ερευνών και ανάπτυξης υπάρχουν σε μεγάλες επιχειρήσεις και η λειτουργία τους κοστίζει σημαντικά και επιβαρύνει την τιμή πώλησης του παραγόμενου προϊόντος. Πολλές επιχειρήσεις διατηρούν τμήματα ερευνών και ανάπτυξης προς επινόηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών υπηρεσιών και συνεπώς για να εξασφαλίσουν τη συνεχή παρουσία τους στην αγορά
Ειδικότερα ο υπεύθυνος του τμήματος:
α. Συνεργάζεται με τον μηχανικό παραγωγής για την παραγωγή δειγμάτων των παραγόμενων προϊόντων.
β. Καθορίζει μέσω ερευνών και σε συνεργασία με τα κατάλληλα τμήματα, τα υλικά, τον εξοπλισμό και τις διαδικασίες που θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή. Ακόμη τις δυνατότητες και τις εναλλακτικές λύσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και την τελική αισθηματική εμφάνιση του προϊόντος. Επίσης προσπαθεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα του παραγομένου προϊόντος.
γ. Βοηθά το τμήμα παραγωγής στον καθορισμό της διαδικασίας παραγωγής
δ. Προωθεί πειραματισμούς για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.
-----------------------------------------
:no1:ελπιζω να σε βοηθησει αλλα θα ψαξω κι αλλο
-----------------------------------------
Ø ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
• Είναι υπεύθυνος για την επιστημονική οργάνωση και τη διεξαγωγή ερευνών και πειραμάτων με σκοπό να βελτιώσει τόσο τα προϊόντα που παράγει η βιομηχανία , όσο και τις διαδικασίες παραγωγής. Αρχή
Ø ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
• Υπολογίζει την τιμή πώλησης των προϊόντων (θα είναι η επιστολή προς το Γενικό διευθυντή).
• Είναι υπεύθυνος για τις αμοιβές του προσωπικού.
εχω να σου πω για το μαρκετινκ!!!
12. Τμήμα έρευνας αγοράς (marketing)
To τμήμα έρευνας αγοράς (marketing) καθορίζει την πολιτική της επιχείρησης για να εξασφαλίζεται ο μεγαλύτερος δυνατός όγκος πωλήσεων και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, λειτουργώντας στα πλαίσια που έχουν καθοριστεί από την νομοθεσία.
Ειδικότερα:
α. Πραγματοποιεί έρευνα αγοράς με σκοπό να καθορίσει τις δυνατότητες απορρόφησης του προϊόντος που παράγει η εταιρεία. Προσδιορίζει τα αγοραστικά κέντρα, τον τρόπο προσέγγισης τους καθώς και τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει με αυτά.
β. Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς και σε συνεργασία με τον μηχανικό παραγωγής αποφασίζει και διατυπώνει προτάσεις, σχετικά με νέα προϊόντα που θεωρεί σκόπιμο να παράγει η εταιρεία για να αυξήσει τα κέρδη της.
γ. Φροντίζει για την διαφήμιση των παραγομένων προϊόντων και για την πώληση των μετοχών της
δ. Κάνει έρευνα για να καθορίσει τους ελκυστικούς, για τους καταναλωτές, τρόπους συσκευασίας των παραγομένων προϊόντων.
ε. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία προβλέπει για τις πιθανές πωλήσεις, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στη διαμόρφωση της πολιτικής της εταιρίας.
στ. Συνεργάζεται με άλλα τμήματα για να καθοριστεί η ποσότητα των προϊόντων που πρέπει να παραχθεί με συγκεκριμένες ανταγωνιστικές προδιαγραφές, ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις ενός αποτελεσματικού προγράμματος πωλήσεων.
ζ. Διατηρεί και απεικονίζει γραφικά, στοιχεία για το ύψος των πωλήσεων σε διάφορες χρονικές περιόδους.
η. Βοηθά τον μηχανικό παραγωγής στην σχεδίαση κατάλληλης συσκευασίας για να είναι τα προϊόντα ελκυστικότερα στους καταναλωτές.
θ. Συνεργάζεται στενά με το τμήμα παραγωγής για να καθοριστεί η ποσότητα των προϊόντων που θα παραχθούν, ώστε να απορροφηθούν από την αγορά.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στις μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν όλα τα παραπάνω τμήματα, ούτε υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη και ορθολογική αντιμετώπιση των απαιτήσεων της αγοράς. Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν το πλεονέκτημα της ευεληξίας και της γρήγορης προσαρμογής στις μεταβολές. Λειτουργούν όμως σε άλλη κλίμακα εν συγκρίσει με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Πολλές φορές για τη δημιουργία προϋποθέσεων ορθολογικότερης λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις.
βρηκα κι αλλο:
Διευθύντρια Marketing
Ο ρόλος της Διευθύντριας Marketing είναι:
1. Να κάνει μια ερευνά αγοράς και να βρει πόσο πουλιέται ο χάλυβας στην αγορά, να φροντίσει έτσι ώστε το ανακυκλωμένο προϊόν του χάλυβα που θα παράγει να είναι φτηνότερο στην αγορά και πιο ανταγωνιστικό.
2. Να διαφημίσει και να προσελκύσει τον κάθε άνθρωπο να παραδίδει τα άχρηστα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο σε χώρους ανακύκλωσης.
3. Να δώσει κίνητρα στους ανθρώπους να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον πετώντας αυτά τα αντικείμενα σε χωράφια ,παραλίες κ.τ.λ. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο κάνει καλό στο περιβάλλον αλλά αγοράζει φτηνότερα την πρώτη ύλη.
4. Για τις πωλήσεις πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τις βιομηχανίες που χρησιμοποιούν χάλυβα και να τους δώσει κίνητρα για να αγοράσουν από τη δικιά του εταιρεία όπως π.χ. να δίνει bonus ανάλογα με τη ποσότητα που αγοράζουν (μεγαλύτερη ποσότητα μεγαλύτερο bonus ή μεγαλύτερη διάρκεια πληρωμής του προϊόντος από τους ανταγωνιστές του εργοστασίου).
ειναι απο την ιστοσελιδα:
https://2gym-ag-nikol.las.sch.gr/Xalybas/Directors/Marketing_Director.htm
-----------------------------------------
αμα τα γραψεις αυτα πιστευω οτι 8α σαι κομπλε!!