Ρε τσακαλι μου
Θες δουλειά στα διυλιστήρια και δεν αντέχεις χημεία
Θες δουλειά ηλεκτρολόγο μηχανικό και δεν αντέχεις φυσική.
Το μονο που μένει ειναι τα μαθηματικά που σου αρέσουν που μονο οικονομικά επαγγέλματα έχεις. Αυτά εχουν πολλές δουλειές γραφείου, ναυτιλιακά, ΔΕΤ, πληροφορική κλπ.
Ομως εξαρχης γιατί είσαι ΕΠΑΛ αφού θες πνευματική γραφειοδουλειά; Ως επι το πλείστον οι εργασίες που προσφέρουν τα ΕΠΑΛ είναι χειρονακτικές.
κοίτα θα σου πώ, κια γω ημουν στη θέση σου, εξίσου μπερδεμένος. Σκεφτόμουν να παω ΕΠΑΛ στον τομέα γεωπονιας τροφιμων και περιβάλλοντος. Και ξαφνικά ξεκίνησα να βλέπω breaking bad, (μη ειρωνικά) και γούσταρα τρελά τη χημεία οπότε πήγα ΓΕΛ με σκοπό απο θετική προς χημικών μηχανικών ή χημικό.
Εν τελει δε μου πολυάρεσαν τα μαθηματικά, προτιμούσα βιολογία, και άλλαξα πέρσυ τον νοέμβρη στην Υγείας.
Ακόμα σκέφτομαι αν εκανα τη σωστή επιλογή και σκεφτομαι απο φυσικό εως και ηλεκτρολόγων μηχανικών εως και πληροφορική.
Είναι πράγματα που θα μου άρεσαν να μάθω, το θέμα είναι να ξεκαθαρίσεις στο κεφάλι σου τι θες να κανεις για χόμπι και να εχεις μια γενική γνώση επάνω (πχ για μενα πληροφορική μαθηματικα φυσικη μουσικη κλπ κλπ κπλ) και τι θες να κανεις για επάγγελμα μια ζωή μεχρι να συνταξιοδοτηθείς (εμένα χημεία) και με το τελευταίο θα πορευτείς στη ζωή σου.
Δε θα πας πουθενα ομως με την αντίληψη "θελω αμεση δουλειά, ευκαιριες για προσωπική ανέλιξη, ευκολη εισαγωγή στα ΑΕΙ, δουλειά γραφείου". Πρέπει να στρώσεις κώλο, να συγκεντρωθείς και να το παλέψεις.
τίποτα δεν έρχεται ετοιμο στο πιάτο
Αμα θες πνευματική δουλεία (ναυτιλιακά, οικονομικά, ηλεκτρολόγος μηχανικός, πληροφορικάριος, χημικος μηχανικός) πήγαινε ΓΕΛ. Αμα δεν αντέχεις την φυσική της Α λυκείου και δεν είσαι διατεθιμένος ούτε καν να την παλέψεις στο ελάχιστο, τοτε δε θα αντέξεις μητε τις πανελλήνιες, μήτε τα μαθήματα του πανεπιστημίου